free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nyarat akarunk!

Ízbolygó         Címkék: desszert, mangó, narancs, sajttorta, süt 0 hozzászólás

Ízbolygónak elege van, meleget akar és virágzó fákat, nem sötét délutánokat és dermesztő hidegeket. Konyhájában ezzel a narancsos sajttortával kezdődik a tavasz.

A karácsonyi sütidömping után már nem nagyon kívánja az ember lánya a robosztus, komoly (általában jóóócsokis) édességeket. Egy könnyű süti azonban egészen más kategória! Sütit enni ugyanis szuperjó, főleg szép színeset! Ez a desszert kapásból segít felidézni a napot, ami kitartóan süt a szmogban úszó város felett, és amire még türelmesen várnunk kell, hogy felmelegítse végre a hidegtől elgémberedett tagjainkat.

A torta önmagában is rendben van, de ha be tudunk szerezni érett (!) mangókat, mindenképpen próbáljuk ki citromos mangópürével is, ami új dimenziókba emeli a sajttortát!

Narancsos sajttorta citromos mangópürével

Hozzávalók

Torta alja
25 dkg Hobits keksz
10 dkg olvasztott vaj

Krém
37,5 dkg Philadelphia (3 doboz)
50 dkg mascarpone
2 dl tejföl
12 dkg cukor
1 dl kókusztej
1 csomag vaníliás cukor
5 tojás
1 vaníliarúd kikapart magjai
2 evőkanál liszt
5-6 narancs

Citromos mangópüré
2 érett mangó
citrom leve

A kekszet ledarálom, a vajat felolvasztom, majd a kettőt összekeverem, és egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodom. 200 fokon 10 percig elősütöm. A Philadelphiát, a mascarponét, a tejfölt, a cukrot, a kókusztejet és a tojásokat robottal összekeverem. Mehet hozzá a vanília kikapart magja, illetve pici citromlé is. A végén rászitálok 2 evőkanál lisztet és összekeverem.



A narancsokat kifilézem. Ehhez a talpát és a tetejét levágom, hogy a fehér bőrrész is lejöjjön. Aztán a késsel követve a narancs ívét, az oldaláról is lehántom a bőrét a héjjal. Ha ez is megvan, akkor a többi már gyerekjáték. A gerezdeket elválasztó hártyák közül a gyümölcshúst egy késsel könnyedén kifordítom és feldarabolom, majd a művelet közben kifolyt levet és a feldarabolt gyümölcshúst is a sajtkrémhez keverem.

A kapcsos formát célszerű alulról bebugyolálni alufóliával, hogy nehogy kifolyjon a massza a sütőbe, mert az rettenet büdös bír lenni. A talapzatra öntöm a masszát, és 1 és negyed órán át sütöm. A 20. és a 40. percben egy késsel körbevágom, hogy a massza elváljon a forma falától.

Ha megsült, jól kihűtöm. Tálalás előtt a mangók magjairól lefarigcsálom a húst, és kevés citromlével leturmixolom. A tortaszeletekkel kínálom.


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés