free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legcsajosabb praktikus öngyújtó

Borsa         Címkék: dizájn, dohányzás, öngyújtó, praktikus, zseb 1 hozzászólás

Cigit meg lehet gyújtani egy háztartási gyufával is, de mi inkább az elegánsabb vonalara szavazunk. Az 5 legcsajosabb és legpraktikusabb öngyújtó.

Mielőtt bárminek nekikezdenénk, érdemes lesz tisztázni, hogy ezzel a listával semmiképpen sem a dohányzást szeretnénk népszerűsíteni, ha viszont már valaki így is, úgy is szívja, akkor legalább adja meg a módját. Mert abban ugyanannyira biztosak vagyunk, hogy lehet nőiesen rágyújtani, gondolunk itt Catherine Deneuve-re, mint abban, hogy kevés ennél rosszabb szokás létezik. Szóval felleltük az 5 legcsajosabb öngyújtót a piacon azoknak, akik szívják, és nem tudnak leszokni. 7 öngyújtó került a kezünk ügyébe, de ebből csak 5 volt érdemes arra, hogy felkerüljön a Borsa ötös listájára.

A következő szempontok alapján vizsgáltuk a kiválasztott darabokat: megnéztük, hogy mennyire praktikus az adott darab, mennyire különleges a dizájn és a külcsín, valamint a súly alapján mennyire nő a szívünkhöz vagy a zsebünkhöz. Az is alapkövetelmény volt, hogy a kiválasztott darabok mindegyike tölthető legyen. Ismét 1-től 5-ig pontoztunk, rangsoroltunk, de ebben az esetben még a listáról leszorult tűzgyújtó szerszámokra is érdemes odafigyelni.

Ezüst - Sarome

Tisztában vagyunk vele, hogy ezt a darabot csak gyakorlott és precíz dohányosok tudják használni, a kétbalkezes vagy trehány cigizők egyszerűen ne is próbálkozzanak vele. Ugyanis ennek a darabnak a kupakját a gyújtás előtt el kell távolítani, aztán meg kell próbálni nem elhagyni, ami egy nagyobb táska vagy mélyebb zseb esetében igen bátor vállalkozásnak tűnik. De kétségkívül szép, és amennyiben csak a külsejét nézzük, ezt a darabot egyértelműen nekünk találták ki. Ezért még ha 1 ponttal is, de felkerült a listára.

Felnyitható - Givenchy

Ennél a darabnál valamiért eltekintettünk a praktikusságtól, ugyanis elég nehezen lehet csak meggyújtani, sőt a gond nélküli használat némi előképzettséget feltételez, de ez egy láncdohányosnak néhány nap alatt simán megvan. Szeretjük, hogy nem hagyományos lapos formával van dolgunk, ráadásul Givenchy-val rágyújtani mindenképpen elég stílusos ahhoz, hogy felkerüljön a listára. A négyzetes hasáb alakú rózsaszín öngyújtónak 2 pontot adtunk.

Piros - Dupont

A márkát már senkinek sem kell bemutatni, és igazából nem is lennénk hitelesek, ha nem találtunk volna legalább egy, nekünk tetsző darabot a Dupont cég kínálatából. Ez a piros öngyújtó minden igényünket kielégíti, elég pici ahhoz, hogy még a legkisebb táskánkban is elférjen, semmilyen gondot nem okoz a tűzcsiholás, ráadásul a láng is "viharbiztos". Tehát amennyiben orkán erejű szélben szeretnénk rágyújtani, ráadásul egy dizájnos öngyújtóval, akkor ne keresgéljünk tovább. Mivel mi ennél szebb darabra vágyunk, így csak 3 pontot adtunk neki, de a dobogó legalsó fokára ez is elégnek bizonyult.

Miniköves - Sarome

Kicsi is, szép is, meggyújtani sem nehéz, vagyis csak akkor, ha már megtanultunk bánni a hagyományos típusú öngyújtókkal. Ez a darab pont a mérete miatt lett az egyik kedvencünk, ugyanis még a mostanában divatosnak számító, szűk szabású nadrágok nem kevésbé szűk zsebében is könnyen belefér. Egyetlen hibája, hogy pont a mérete miatt könnyen bárhol ottfelejthetjük. Azonban mi még így is nagyon megszerettük, ezért a mostani versenyben az előkelő második helyet szavaztuk meg neki, a maga 4 pontjával.

Vékony - Givenchy

Ha nem tudnák, hogy a Givenchy alapvetően ruhákra szakosodott, simán elhinnénk, hogy a cég az öngyújtógyártás éllovasa, mivel ez a darab minden igényünket kielégíti. Nagyon könnyű, szinte alig észrevehető a súlya, elég vékony ahhoz, hogy az úgynevezett slim cigik dobozában is kényelmesen elférjen, és az sem utolsó szempont, hogy sem tűzkővel, sem pedig egyéb nehezítő tényezővel nem kell megküzdenünk ahhoz, hogy felbukkanjon a várva várt láng. Ezért mi – nem csak a külsőségek miatt – 5 pontot adtunk neki, és ezzel megnyerte az öngyújtók házi versenyét. 
Nézd meg a legcsajosabb öngyújtókat!


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés