free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kényszerbeteg dizájn

Borsa         Címkék: dizájn, kényszerbeteg, kollekció, mánia, tárgy 0 hozzászólás

Kényszerbetegségben szenvedőknek készített dizájntárgy-kollekciót egy spanyol tervező. Az alkotások nem csak nagyon stílusosak, de roppant hasznosak.

OCD-ben, vagyis kényszerbetegségben szenvedőknek készített dizájntárgy-kollekciót Ferran Lajana. A tárgyak, amelyeket egyébként szakemberek is teszteltek, azt a fajta terápiás megközelítést segítik, amikor is a beteget éppen, hogy szembesítik az általa félelmetesnek talált szituációval. "Be kell illeszkedniük a világba, ha jól akarják magukat érezni, mert a világ nem fog a kedvükért megváltozni" - áll a dizájner honlapján a tárgyakhoz mellékelt ismertetőben Chez Payne-Annetts, egy OCD-betegeket segítő központ munkatársának megjegyzése a betegség gyógymódjával kapcsolatban.

A spanyol tervező kollekciójában található például gyárilag piszkosnak látszó evőeszközök, illetve a csapból folyó víz megszínezésére alkalmas festéktabletta direkt a kosztól és a fertőzésektől mániákusan rettegők számára. A rendmániások sem maradtak ki a szórásból, számukra ugyanis olyan íróasztal készült, amelyen rajzok jelzik a különféle tárgyak helyét, ám ha a beteg ezeket ennek megfelelően el is rendezgeti, akkor válik igazán kaotikussá az összkép.

www.ferranlajara.com
A kollekció többi darabját itt találod

A dizájner gondolt azokra a betegekre is, akik attól félnek, hogy egy-egy könyv oldalait nem olvashatják többé újra: nekik találta ki a könyvet, amelynek oldalai a gerincnél perforáltak, így elolvasás után könnyen ki lehet őket tépni és eldobni.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés