free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Missoni

Borsa         Címkék: luxus, minta, missoni, ruha, stílus 0 hozzászólás

A házaspár, akik kicsiben kezdték, de a lányuk már nagyban folytatta. Az olasz kötöttáruk úttörője és a kényelmes luxus megtestesítője, ismerd meg a Missonit.

A Missoni, sok más olasz divatházzal egyetemben, családi vállalkozásként indult, amit Rosita és Ottavio Missoni 1953-ban alapítottak. A kezdetben kötöttárukkal foglakozó cég a hagyományos olasz kézműves technikát követte, a kis műhelyből nőtt ki később a világhírű luxuscég, ami csakúgy, mint Sonia Rykiel, átfogalmazta a kötöttáru fogalmát. Első nagyszabású divatbemutatójukat 1967-ben tartották Firenzében, Emmanuelle Khanhnal közösen.

www.elpais.com, www.jamd.com, www.poshbot.com, www.wordpress.com
Nézegess Missoni-ruhákat!

Az 1970-es évekre a Missoni a kényelmes luxus márkája lett, a görögös minták, a foltosan festett szövés és a laza kötéssel készült réteges, összevissza illesztett színek (ezt a mintát nevezte el az amerikai divatsajtó "put-together"-nek), mind a márka stílusjegyeivé váltak. A kilencvenes évek elejétől a házaspár lánya, Angela Missoni a családi vállalkozás fejlesztésének szentelte az életét. 1997-ben ő vette át a tervezést, így teljesen új minták kerültek be a cég kínálatába.

Angela a márka számára addig ismeretlen virágmintát vezetett be, valamint a felhasznált anyagok közé bekerült a farmervászon is; sikerült úgy megreformálnia a céget, hogy a stílus semmit sem veszített a kezdetetekkor bevezetett klasszikus eleganciából. Amikor a szülei visszavonultak, ő lett a márka kreatív igazgatója. Erőteljesebben jelentek meg az újdonságnak számító szabott vonalak és a merész, kihívóan testhezálló darabok.

http://content.coutorture.com

Az újítások meghozták a várt eredményt, rajongók és vásárlók új generációja jelent meg, és mindeközben sikerült megőriznie a hetvenes években kialakított elegáns stílust. Olyan neves sztárok hordják az Angela által kreált ruhákat, mint Mischa Barton vagy Nicole Richie. Az idei tavaszi-nyári kollekcióját metálfényű anyagok és könnyű selymek jellemzik. Élénk színű, vállat szabadon hagyó ruhákat, valamint vastag deréköveket is felvonultatott a Milánói Divathéten.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés