free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szivárvány-óra

Borsa         Címkék: dizájner, idő, napszak, óra, tervez 0 hozzászólás

Egy belga dizájner-hallgató megalkotta az órát, amely a pontos időt helyett csak a napszakokat jelzi, viszont annál stílusosabb. Valamit, valamiért.

A képen látható - kétségkívül esztétikus - tárgyról első ránézésre nem az jutott eszünkbe, hogy ez egy karóra. Pedig az, bár a pontos időt hiába is keresnénk rajta, azt ugyanis nem mutatja. Kizárólag a napszakok váltakozását jelzi, méghozzá úgy, hogy változtatja a színeit. Reggel kékben és zöldben kezd, a déli órákra sárgába és narancssárgába megy át, estére pedig pirosba és lilába vált. Azt persze az óra tervezője, Nicolas Meiresonne, belga dizájner-hallgató is érezhette, hogy valami még csak kellene ahhoz, hogy legalább bele lehessen magyarázni némi hasznosságot is ebbe a holmiba. Ezért beépített egy érintőképernyős időzítőt is, amely a kiválasztott napszakban az óra belső oldalának melegedésével jelez.

http://gadgets.softpedia.com

Abszolút joggal merülhet fel persze a kérdés, hogy vajon kik jelenthetik ennek az órának a célcsoportját? Mi az elvetemült dizájnőrültekre tippeltünk. Tévesen. Meiresonne ugyanis egy dizájnmagazinnak nyilatkozva erre a kérdésre is megadta a választ: az órát elsősorban a fiatal anyukák részére tervezte. Az azonban kérdéses, hogy a produktum mikor juthat el akár hozzájuk, akár másokhoz, ugyanis egyelőre még csak koncepció.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés