free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legjobb hótaposó

Borsa         Címkék: csizma, csúszik, hótaposó, meleg, szőrme 10 hozzászólás

Gyerekkorunkban utáltuk és a pokolba kívántuk, most viszont megszállottan próbáljuk felkutatni a számunkra legjobb hótaposót. Lista az 5 legjobbról.

A repkedő mínuszok és a hóviharral való állandó riogatás miatt úgy döntöttünk, hogy listába szedjük az öt legjobb hótaposót, ugyanis ahogy szépen lassan benő a fejünk lágya, rájövünk, hogy anyáink nem véletlenül adták ránk a néha otromba, de meleg és vízhatlan csizmákat. A versenyben hét, elsőre tökéletesnek tűnő darab indult, aztán az általunk felállított szigorú szempontrendszer miatt kettőnek sajnos csak a galériában jutott hely. A többi ötöt viszont a már szokásos rendszer szerint pontoztuk 1-től 5-ig, majd a felállított rangsor alapján mindegyik elfoglalta az őt megillető helyet a listán.

A csizmáknak a következő szempontoknak kellett megfelelniük: legyenek elég melegek még mínusz 10 fok alatt is, ne eresszék át a vizet, szakadó hó esetén utcára is felvehessük őket, ráadásul úgy, hogy a felvétellel ne kelljen túlságosan sokat bajlódni. Valamint a múlt heti ónos esőre tekintettel azt is vizsgáltuk, hogy mennyire csúszik az adott csizma talpa. Jöjjön a Borsa listája az idei szezon 5 legjobb hótaposójáról.

Fekete orkáncsizma – Rocket Dog

Az utcára leginkább felvehető csizmák versenyét egyértelműen ez a darab nyerte meg, csőszárú farmerrel és A vonalú szoknyával is gond nélkül felvehető, ráadásul még a színes harisnya sem árt neki. Sőt, nekünk még a vízhatatlanságával sem volt gondunk. Ami miatt csak a lista végén kullog, az az igencsak csúszós talp és a nem túl vastag bélés – az igazat megvallva mi csak meleg talpbéléssel tudjuk hosszú távon elképzelni. Nálunk a fekete orkáncsizma 1 ponttal a lista végén zárta a versenyt.

Eszkimócsizma – Buffalo

Ha a vízhatatlanság mint szempont nem került volna fel a szempontrendszerünkbe, biztosan ez a csizma nyerte volna meg a versenyt. Azonban hiába a belső fűtés és a csúszásmentes talp, egyszerűen nem hisszük el, hogy a műszőrme borítás ellenáll a csapadéknak, sőt azt sejtjük, hogy az első átázás után pulikutyaszőr-szerű bundává fog összeállni a külső réteg. Egy viszont biztos: meleg, és nem csúszik a talpa, sőt bátrabb és 170 centi feletti olvasók utcára is nyugodtan hordhatják. A Buffalo plüssmackós csizmája 2 pontot kapott, és ezzel az utolsó előtti helyet érdemelte ki a listán.

Pöttyös – Protest

Ez a hótaposó csak azért előzte meg a Buffalo szőrmecsizmáját, mert nemcsak tökéletesen meleg, de teljesen vízálló is. Egy kisebb bajunk azért akadt vele, mégpedig, hogy ónos esőben való közlekedést csak saját felelősségre ajánljuk benne. Az utcai hordhatóságról meg csak annyit, hogy aki elég bevállalós, az nyugodtan felveheti színes kabáttal és miniszoknyával is, mindenki másnak marad a farmeres megoldás. Mivel összességében meg voltunk vele elégedve, így megszavaztunk neki 3 pontot, amivel a nagy hótaposóversenyben megszerezte a bronzérmet.

Amudsen csizmája - Tommy Hilfiger

Ha ez a fazon a sarkkutatóknak és az eszkimóknak is bevált, akkor a mi olykor igen magas elvárásainknak is meg fog felelni. Ami részben így is lett: vízálló, meleg, nem túl színes ahhoz, hogy ne lehessen utcára hordani, ráadásul még hellyel-közzel csúszásmentes is. Ami miatt mégis "csak" a dobogó második fokára szorult, az az egyszerű tény, hogy létezik a piacon olyan hótaposó, aminek kevésbé csúszik a talpa. Ettől eltekintve nyugodtan ajánljuk mindenkinek, ezt bizonyítva 4 pontot adtunk neki, amellyel megkaparintotta a lista előkelő második helyét.

Fűzős-szőrös – Skechers

Nálunk tuti befutó lett, a cipzáras megoldásnak köszönhetően ugyanolyan könnyen felhúzható, mint a listán szereplő bármelyik másik csizma, viszont a fűzőnek köszönhetően a saját lábunkhoz és a nadrágunkhoz tudjuk igazítani a szár vastagságát. Egyáltalán nem csúszik a talpa, és a vizet sem ereszti át, az pedig csak hab a tortán, hogy a szőrme nemcsak dekorfunkciót tölt be, hanem tényleg melegíti a lábat. Utcára csak sportos szettekkel ajánljuk, de mi titkon reméljük, hogy senki nem akar kosztümhöz hótaposót húzni. A fűzős hegymászó hótaposó 5 pontot kapott, így elnyerte a jól megérdemelt első helyet.  Az összes hótaposót a galériában találod.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés