free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sí- és snowboardszerelések

Borsa         Címkék: aláöltözet, dzseki, nadrág, , snowboard 1 hozzászólás

Összeszedtük a sí- és snowboardszerelések kötelező darabjait, mert ezek egészséget védenek és életet menthetnek. Nem mellesleg kényelmesek. És gyönyörűek.

Kint repkednek a mínuszok, napsütést már hetek óta nem láttunk, a járókelők egy része valamiért azonban mégis felhőtlenül örül a télnek, sőt egyenesen várja az elkövetkező két hónapot – na, ők azok, akik minden évben felcsatolják a sílécet vagy a snowboardot, és dacolva a mínuszokkal, hó- és sípálya után kutatnak. Borsastylist ugyan nem síel, és még a Mátránál magasabb hegyen sem járt, de úgy látta fairnek, ha az olvasóknak elmondja a tutit a síruhákról, és kicsit körbenéz a piacon. Az igazat megvallva, eleinte abban a hitben élt, hogy a síruha annyit tesz, hogy vesz egy jó színes kabátot és nadrágot, esetleg egy overallt, és egy síszemüveget, pont ahogy az alpesi műlesiklókon látta. Borsafőszerkesztő – aki rutinos "hódeszkás" hírében áll – hamar észrevette, hogy kollégája bizony tévúton jár, ezért minden szaktudását összeszedve a segítségére sietett, és felvilágosította. Ezek után a kellő információk birtokában összeállította a Borsa 2009-es sí- és snowboardszereléseit.

Barna, szőrös-kapucnis szett

Kabát, nadrág – Sherpa – Overland
Szemüveg, kesztyű – Overland


Nézd meg a felszereléseket!

A sí- és snowboardszetteket elsősorban az különbözteti meg egymástól, hogy amíg a síruhák a konzervatívabb vonalhoz tartoznak, addig a hódeszkázásra szánt darabok jóval élénkebb színű, lazább darabok. Ezenkívül lényeges különbség az is, hogy az úgynevezett boardnadrágok valamivel bővebbek, mint a sígatyák, ez persze nem jelenti azt, hogy ha valakinek megtetszik egy eredetileg snowboardozásra kitalált nadrág, az nem fog beválni sílécen, vagy fordítva. Azonban mielőtt a felsőruházatra rátérnénk, érdemes lesz végignézni, hogy mit vegyetek a dzseki és a nadrág alá, ugyanis sok esetben ezen áll vagy bukik, hogy megfáztok-e vagy sem.

Aláöltözetek

Zokni – Columbia – Dockyard
Fehér aláöltözet – Protest
Fekete aláöltözet – Helly Hansen – Dockyard



Harisnya, cicanadrág, valamint a hagyományos pamutatléta helyett minden esetben válasszatok spéci aláöltözetet – ezek a speciális anyagból készült darabok, nem szívják magukba a nedvességet, hanem egyszerűen továbbítják a következő réteg felé, de erről bővebben és jóval tudományosabban itt olvashattok.

Ezzel még koránt sincs vége, az aláöltözetre húzzatok thermopulcsit, lehetőleg cipzárasat, hogy ha egy melegedőbe betértek egy pohár hegyi üzemanyagra, akkor ne kelljen bajlódni a le- és felvétellel. A zoknikérdés sem egyszerű a téli sportok esetében, ugyanis a sí- és a snowboardcipőknek is teljesen eltér a kiképzése a hagyományos bakancsokétól, ezért kedvenc kockás térdzoknitok sajnos kevés lesz a boldogsághoz.



Síeléshez és snowboardozáshoz speciális zoknira lesz szükség, olyanra, amelyik a sípcsontnál és az orr-résznél speciális gumírozással van megerősítve. Ez biztosítja, hogy a lesiklás egész nap élmény legyen, még ha estek-keltek is.

A megfelelő alászigetelés után rátérhetünk a felsőruházatra. Itt is részletekben rejlik a lényeg, nem elég a meleg aláöltözet és a jól kiválasztott zokni. Olyan dzsekit és nadrágot kell választanotok, amelyek nemcsak kényelmesek, de praktikusak is egyben. A nadrágoknál és dzsekiknél is a legfontosabb követelmény, hogy vízállóak legyenek, ugyanis hiába hibátlan az aláöltözet, ha a dzseki átázik. Amennyiben kapucnis fazonban gondolkodtok, akkor mindenképpen olyan darabot válasszatok, amelynek levehető a kapucnija, ugyanis előfordulhat, hogy az első lesiklás után rájöttök, hogy nem kényelmes.

Szürke kabátos és nadrágos szett

Kabát, nadrág, sapka, fekete aláöltözet, csíkos pulóver – Heavy Tools
Szemüveg – Smith – Dockyard



A dzsekiknél a másik fontos szempont, hogy legyen hófogója, ugyanis még a legjobbak is borulnak olykor, és ilyen esetekben csak a hófogó biztosítja azt, hogy a pulóveretek ne legyen tele hóval. Az sem árt persze, ha hófogó a dzseki ujján is van, ez nemcsak praktikus, de kényelmesebbé is teszi a kabátot.

1. Sí- és snowboardszerelések
2. Szükség lesz még...



LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés