free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Budapesti koripályák: letesztelve

Borsa         Címkék: bor, jég, korcsolya, pálya, teszt 3 hozzászólás

Hideg van, befagytak a tavak, de hétköznap a fővárosból még Velencére utazni sem fér bele, ezért sorra vettük a budapesti jégpályákat. És összehasonlítottuk őket.

Mindenkinek jól jön egy kis esti feszültséglevezetés vagy csak egy kevéske mozgás, éppen ezért körbejártunk néhány fővárosi korcsolyapályát, hogy felmérjük a terepet. Mivel a különböző korosztályok különböző igényekkel rendelkeznek, tesztünkből mindenki megtalálhatja a magának valót. Leteszteltük a jég minőségét, a kölcsönzési lehetőségeket, a forralt bort, az árakat és a hangulatot is. Tehát vettük a hátizsákunkat és a korcsolyánkat, gondosan megterveztük az útvonalat, és Budapest belvárosától egészen a libegőig jutottunk.

Városliget – Műjégpálya

Belépő: hétköznap: 700 Ft, hétvégén: 1000 Ft (nincs felnőtt- és gyerekjegy)
Korcsolyakölcsönzés: 600 Ft/óra
Jégminőség: karcos, de gyakran ápolt
Nyitva tartás: hétköznap: 9–13h-ig és 14–20h-ig, hétvégén: 10–14h-ig és 16–20h-ig
Tömeg: hétköznap nincs, hétvégén jellemző
Forralt bor: 300 Ft/2 dl, az íze elfogadható
Korosztály: az 1 évestől a 99 évesig
Zene: CD-ről
Hangulat: retró
Osztályzat: 4Ez az a pálya, amit Európa eddigi legnagyobb jegének neveztek ki, és elég vaskos történelmi háttérrel is rendelkezik. Magát a korcsolyapályát 1870. január 29-én nyitották meg, a háború alatt pedig az épület bal szárnyát bombatámadás érte, ami a mai napig hiányzik egyébként, és valószínűleg hiányozni is fog. Tény, hogy ez a legnépszerűbb pálya egész Magyarország-szerte, árai mégsem haladják meg sokkal a többi korcsolyapálya árait. A belépőben már benne van a ruhatár használata is, így ezért már nem kell külön fizetni. Korcsolyabérlésre azonban kizárólag az utcafronton nyílik lehetőség, az itt bérelhető korcsolyák pedig mind jó minőségű, márkás korik, amiket napi rendszerességgel éleznek. A városligeti jeget általában naponta kétszer tartják karban, minősége elfogadható, főleg annak, aki esetleg itt tanult meg korcsolyázni, és ehhez van hozzászokva.A kivilágított Vajdahunyad vára azonban kárpótolt minket az összevissza karistolt jég miatt, amit hétvégén tízszer annyi ember vesz igénybe, mint a hétköznapokon. Szerda délután szerencsére nem volt eszeveszett tömeg, ám folyamatosan gyűltek az emberek. Egy kevés csúszkálás után irányba vettük a pálya szélén álló lakókocsikat, amelyek büféként szolgálják a népet, és megkóstoltuk a forralt bort, ami legalább megütötte a "forralt bor" kategóriát. A zenét ősidők óta saját CD-ről szolgáltatják, aki pedig korcsolyázás közben rádiót szeretne hallgatni, az válasszon másik pályát! Hangulatát tekintve bátran lehet mondani, hogy minden korosztálynak ajánljuk, igaz, egy-egy hétvégén ki lehet fogni az őrülten száguldozó májer gyerekeket, akik – nem kímélve a népet és a kisgyerekeket sem – szlalombójáknak használnak minket.

Összesítve: egy ötös skálán nálunk megkapta a négyes pontszámot, ám az esti nyugis korizáshoz szerintünk egy másik pályát érdemes választani.

WestEnd – Jégterasz

Belépő: hétköznap: 900 Ft, hétvégén: 1100 Ft (nincs felnőtt- és gyerekjegy)
Korcsolyakölcsönzés: 600 Ft/óra
Jégminőség: karcos, olvadt, repedt, koszos
Nyitva tartás: mindennap 8–12h-ig és 13–17h-ig, majd 18–22h-ig
Tömeg: hétköznap nincs, hétvégén jellemző
Forralt bor: 450 Ft/3 dl, kesernyés, agyoncukrozott lötty
Korosztály: 14 évestől a 25 évesig
Zene: rádióról
Hangulat: belvárosi, fiatalos
Osztályzat: 3Annak ellenére, hogy többször jártunk már a WestEnd City Center tetején, még nem volt lehetőségünk "megcsodálni" a koripályát. A bevásárlóközpont egyik eldugott lépcsőjén vagy a mozinál lehet kijutni a tetőre. A belépő a jég minőségét tekintve eléggé soknak bizonyult. Karcos, olvadt, repedt, ráadásul még egy jeget szállító kisteherautó is keresztülgurult a korizók között, ami sáros kerekeinek nyomát hagyta a jégen, az ott mutatványozó és korcsolyázni tanuló fiatalokat azonban ez nem nagyon zavarta. A pálya melletti "hütte" kitűnően tükrözi az egyébként is elhanyagolt állapotokat, az asztalokon kajamaradékok és ezer éve ki nem ürített hamutartók sorakoznak.Ebben a környezetben vetemedtünk arra, hogy magunkhoz vegyünk 3 dl forralt bort, amit – ahogy azt a jobb helyeken – dupla pohárban adtak, nehogy szénné süsse a kezünket. Az áránál már csak az íze volt megdöbbentőbb, hiszen bátran lehet mondani az ottani borra, hogy soha vagy legalábbis nagyon kevés bort látott életében. Ahogy fotósunk fogalmazott: "kesernyés, agyoncukrozott lötty". Az öltözőnek kinevezett sátorban sokan hagyták őrizetlenül a cuccaikat, annak ellenére, hogy a korikölcsönző egyben csomagmegőrző is, ahol a holmink őrzése 100 forintba kerül. A korcsolyákat 600 forintért tudjuk bérelni óránként, plusz tíz perc türelmi idővel. 25-ös lábmérettől egészen az 50-esig lehet találni korcsolyákat. Márkájuk Roxa, és a nekünk megmutatott darab már kissé elhasználódott ugyan, de az éppen használható kategóriába még besorolható. A belvárosi fiatalok nem ok nélkül kedvelik a helyet, hiszen könnyen megközelíthető, és még "csajozásra-pasizásra" is alkalmas.

1. Budapesti koripályák: letesztelve
2. Széna tér és ZugligetLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés