free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Celebek szemétből

Borsa         Címkék: celeb, mozaik, művész, portré, tészta 0 hozzászólás

Sajátos hulladékhasznosítási módszert dolgozott ki egy amerikai művész: celebekről készít mozaikokat, főleg élelmiszerekből és kidobásra ítélt termékekből.

Jason Mecier amerikai mozaikművész a kilencvenes évek közepe óta készíti sajátos humorú mozaikportréit a múlt és a jelen celebritásairól. A képekbe eleinte főleg élelmiszereket épített be, egyik első alkotása a Melrose Place című sorozat szereplőit ábrázolta, babból és tésztából kirakva. Azóta viszont jócskán bővült a mozaikdarabokként felhasznált alapanyagok köre.

A tavalyelőtt elhunyt Anne Nicole Smithről készült mozaikhoz például háztartási hulladékot, apró játékokat és a modell haláláról tudósító újságcikk-kivágásokat használt a művész. A tengerentúlon igen népszerű tévés szakácsnő, Rachael Ray portréját stílszerűen tésztából, Condoleezza Rice képét pedig még stílszerűbben rizsszemekből rakta össze. Mariah Carey portréját kizárólag sminkcuccok felhasználásával alkotta meg, a Pinkről készült mozaikon viszont kiszuperált mobiltelefonokat és fogkeféket is felfedezhetünk.

www.jasonmecier.com
Még több mozaikcelebet a galériában találsz

A San Franciscó-i művész egyébként hagyományos mozaikokat is készít, ám – nem meglepő módon – nevét a legtöbben a különleges celebportrékkal kapcsolják össze, amelyekből rendszeresen rendeznek kiállításokat az Egyesült Államokban.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés