free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cucckereső – leárazáskörkép: cipők

Borsa         Címkék: akció, cipő, csizma, engedmény, leértékelés 0 hozzászólás

A leárazások már hetek óta tartanak, ám a cipőboltok akciós kínálata még mindig meglepően bőséges. És nem csupán téli cipőkből.

Leárazáskörképünk befejező részében a cipőboltokat vettük célba. Míg a ruha-  és fehérneműüzletekben az elmúlt egy-két hétben már igencsak keresgélnünk kellett a jobb darabokat, a cipőboltok többségében annál bőségesebb készlet várakozik még mindig. Ennek oka valószínűleg az lehet, hogy leárazott ruhát, pláne fehérneműt azért is veszünk, mert arra gondolunk, hogy jó lesz az tavaszra, esetleg még nyárra is, ezzel szemben mondjuk a csizmák – remélhetőleg – egy-másfél hónap múlva elköszönnek, és majd csak október–november tájékán kerülnek elő újra… Ennek ellenére szerintünk igenis érdemes most akciósan újítani még legalább egy pár téli cipőt, akár erre a másfél hónapra is, ha másért nem, akkor azért, hogy majd a következő tél kezdetén megdicsérhessük magunkat az előrelátásunkért. Mellesleg nem kizárólag téli cipőket kapni a kiárusításokon. De nézzük inkább részletesen…Azzal a cipőbolttal kezdjük, amelyik az egyetlen volt a meglátogatottak közül, ahol csalódás ért bennünket. Ez pedig a Humanic. Az üzletben nem minden lábbelit áraztak le, amiket pedig igen, nos, azok bizony olyanok is. Pedig a kirakat még egészen biztató képet mutatott, ám odabent azzal kellett szembesülnünk, hogy a legsötétebb nyolcvanas éveket idéző boka- és hosszú szárú csizmák szomorkodnak a polcokon, amiket jellemzően az eredeti árnál 5000–7000 forinttal olcsóbban lehet megvásárolni. Ezeken kívül próbálják még eladni a tavaly nyári és őszi kollekció legrondább modelljeit is, amik megmaradtak, 3000–5000 forint körüli áron, de nekünk még ennyiért sem kellenének. Nektek se javasoljuk.

Az Office cipőboltba elsősorban azokat irányítanánk, akik valami masszívabb, praktikusabb, esetleg kifejezetten sportos csizmát keresnek. Bőséggel válogathattok a különféle szárhosszúságú, strapabíró, lapos bőrcsizmáktól kezdve a hótaposókig, amiket 15 000 és 25 000 forint közötti árakon kínálnak. Emellett gazdára vár még egy csomó, a tavaly őszi kollekcióból megmaradt, földszínű, illetve fekete bölcsészlány-cipő is, 7000–8000 forintért, valamint láttunk itt egészen kellemes, lányos kinézetű akciós sportcipőket is, 5000–6000 forinttól.A Leonardóban jellemző, hogy egész évben, folyamatosan vannak különféle akciók, így most annyi a különbség, hogy a megszokottnál valamivel több a leértékelt áru, és a leárazás a drágább lábbelikre is vonatkozik. A bolt polcai gyakorlatilag roskadoznak, ami a zavarosban halászat élményével ajándékoz meg bennünket, de inkább pozitív, mint negatív értelemben. Az árak és a minőség – nem beszélve az esztétikumról – igen széles skálán mozog, ráadásul az árból itt nem is lehet igazán messzemenő következtetéseket levonni az értékre vonatkozólag. Jelen sorok írója például vásárolt már ebben a cipőboltban több tízezerért olyan cipőt, ami alig egy hét után megadta magát, néhány ezresért viszont egy olyan modellt, amely immár három hónapja tisztességgel és megérdemelten birtokolja a "Borsamunkatárs kedvenc, ennélfogva gyakran hordott bokacsizmája" címet. Tehát ha sokféléből akartok válogatni, azért, mert nagyon konkrét elképzelésetek van arról, hogy mit kerestek, vagy pont azért, mert nagyon nincs, akkor ez az üzlet mindenképp megér egy próbálkozást.A Vagabond megint 21–41 százalékos leértékelést hirdetett, ami szerintünk még mindig nem olyan eget rengetően kreatív ötlet, de végül is nem ez számít. A leértékelés szinte a teljes árukészletre vonatkozik, amelynek nagyobb részét a barna legkülönfélébb árnyalataiban, illetve feketében kapható, lapos vagy "Vagabond sarkú" – jellegzetes,  háromszög alakban keskenyedő, 6 és fél centi magas sarok, ami szezontól függetlenül rendszeresen feltűnik a márka modelljein –, különböző szárhosszúságú csizmák teszik ki, amelyeknek ára 15 000–20 000 forint körüli. Emellett találkoztunk még a polcokon a főleg tavaly őszről – illetve néhány tavaszról és nyárról – megmaradt balerinával, basic kategóriás magas sarkúval és félcipővel is, amelyek 8000–10 000 forint körüli összegért jöhetnek velünk haza.Az Alberto Zagóban a magas és még magasabb sarkú cipők kedvelői eshetnek a bőség zavarába. Az üzletben szinte a teljes regnáló árukészletre vonatkozik a 30–70 százalékos engedmény, így magas sarkú cipőket 10 000–25 000 forint között, míg boka- és hosszú szárú csizmákat jellemzően 18 000–30 000 forintért vásárolhattok. Ami persze még mindig nem olcsó, viszont ha azt vesszük, hogy az itt kapható lábbelik többsége egyrészt megbízható minőség, másrészt alapjáraton akár a duplájába kerül, úgy már meggondolandó a befektetés. Pláne, hogy a cipőn, ugye, nem spórolunk.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés