free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Papír elefántürülékből

Borsa         Címkék: elefánt, papír, srílanka, ürülék, vadászat 0 hozzászólás

Srí Lankán főleg azért vadásszák az elefántokat, mert útban vannak. Pedig érdemes őket életben hagyni, mert gazdasági hasznot termelnek. Szó szerint.

Íme a papír, amelynek előállításához egyetlen fát sem kell kivágni, ráadásul még elefántok életét is meg lehet vele menteni. A Mr. Ellie Pooh-féle papír ugyanis elefántürülékből készül.

A világon élő közel 40 000 ázsiai elefánt 10 százalékának Srí Lanka az otthona. Míg a világ más tájain az elefántokat jellemzően az agyarukért, a húsukért vagy épp a bőrükért vadásszák, Srí Lankán legfőképpen azért, mert épp útban vannak, sokak szerint veszélyesek, és zavarják a mezőgazdasági termelést is. Mr. Ellie Pooh viszont azt szeretné bebizonyítani, hogy az elefánt igenis hasznos állat, amit érdemes életben hagyni, hiszen gazdasági hasznot is hoz.

www.trendhunter.com

Gyárában éppen ezért a nagy mennyiségben rendelkezésre álló elefántürülékből készítenek papírt. Mivel az ázsiai elefánt növényevő, ezért az ürüléke alapvetően nyers cellulóz. Ezt az anyagot alapos tisztítás után speciális eljárással alakítják olyan minőségű papírrá, amelyről, aki nem tudja, valószínűleg meg nem mondaná, hogy miből csinálták. A savmentes, papirusz jellegű papírból sokféle termék készül a jegyzetfüzetektől a kártyákon át egészen a díszes dobozkákig.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés