free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szexboltban, bent

Borsa         Címkék: dvd, segédeszköz, shop, szex, vibrátor 1 hozzászólás

Amatőr kommandósaink szexshopokban jártak, de nem a segédeszköz-arzenálról festenek most átfogó képet. Az ott posztoló személyzet sorsát térképeztük fel.

Nem a filmkínálatról vagy a meghökkentő segédeszköz-arzenálról szeretnénk lehúzni az ezredik bőrt is, hogy aztán álszent szájhúzogatással szóljunk a földi borzalmak e szeletéről. Kizárólag a dolgozókra koncentráltunk. Természetesen a nevek és az üzletek megnevezése nélkül körmöljük ide a hallottakat (na nem mintha kérték vagy igényelték volna, mindenesetre így látjuk jónak), amiket különböző szexshopok különböző eladóitól gyűjtöttünk be.

A Borsának sikerült a témában totál amatőr kommandót delegálnia, ami végül is szerencsés döntésnek bizonyult, hiszen minden kérdésünk szívünkből szólt, az eladókkal rögtönzött szituációs játékok során pedig autentikusan bírtuk képviselni az "először járunk ilyen helyen, mégis mit tudnál ajánlani" típusú bénázást. Nem maradtunk meglepetés nélkül, annyi bizonyos.

(A válaszok különböző üzletek dolgozóitól származnak.)

Ki kölcsönöz/vesz ma még DVD-t, mikor van internet, lehet letölteni, rendelni, és millió pornócsatornára van mód előfizetni?


"Gyakran keresik az olyan típusú extra műfajokat és tartalmakat, amiket tévé nem sugároz, de az se valószínű, hogy apa merne ilyesfélét letölteni vagy tárolni a házi PC-n, netán a polcon a vígjátékok mellett. Vidéken a postástól és a szégyentől félnek, hogy lebuknak.""A boltot látogatók egy része a társadalom legaljáról érkezik, olyan csávók is, hogy el se hiszed. Nemhogy internet vagy DVD, de különszoba sincs odahaza. Engem sokkal inkább ez visel meg pszichésen, mint amit itt a polcokon látok. Persze azért szélesebb spektrum ez: a legprosztóbb arcoktól az ismert közszereplőkig járnak ide sokan."

Miért megy valaki egy szexbolt kabinjába egyedül vagy másod-, harmadmagával mindenféle videókat hesszölni? Pluszizgalom?

"Figyelj, jár ide annyiféle ember kabinozni. Például a pályaudvari kurvák idehozzák a kuncsaftot. Vagy férfiak férfiakat, nőket. Van, aki egyedül beül filmet nézni, kiveri, fél óra, ötszáz forint, mehet a dolgára. A bolt bevételének jelentős hányada amúgy ebből származik."

"Jellemző, hogy olyan filmeket néznek meg helyben, amiket máshol elég körülményes lenne. Ide tartozik például a pisi-kaki szex (belső nevén: pezsgő és kaviár), ami elég extrém mértékben kelendő, szerintem legalább negyven százalék, ha nem több. A szado-mazo is nagyon népszerű, az erőszakolós ütős-vágós – de ízlés kérdése ez is, akadnak könnyedebb alkotások is a műfajban. De ez nagyon tág műfaj. A mindenféle testnedves filmekből nekünk eladóként a hányósak a legsújtóbbak. Elmagyarázom: képzeld el, hogy a csávó felmegy egy ilyen filmmel, és lent csak azt hallod, hogy üvöltve okádnak benne. Oké, mi megszoktuk, meg se kottyan, de ha bejönnek vásárlók, simán ugyanezt hallják, és nagyon meg tudnak rémülni. Ilyenkor nem győzünk mindenféle metált üvöltetni lent, meg ordibálni a vevővel, túlkiabálva a fröcsögve okádást, hogy ne hallja. Szóval a lényeg: a kabinozással az ember nem hagy nyomot, diszkrét dolog, és a családi rosszallástól sem kell tartani."(Megjegyzés: az egyik shop fenti kabinsorát volt szerencsénk egy egész napi használat után szemrevételezni. Vékony falú, apró kis lyuk mindegyik, mindenki hall mindent, belül egy darab kisasztal tévével, előtte egy leharcolt szék és egy szemetes, tele használt papírtörlővel. Gyér világítás, valami édeskés illat, a testnedvek és az emberszag elegye, koszos linóleum, a szomszéd kabinból pedig az aznapi utolsó vendég magányos öröme hallik.)

Mennyire kell képben lenni a bolt kínálatával és a (törzs)vásárlók igényeivel?

"Én nem nézem ezeket a filmeket. Persze tudom, hogy nagyjából melyiken mi van, de kint vannak a DVD-k a polcon, sőt bele is lehet nézni, ha valaki kíváncsi. Az összes többi dolgot meg meg tudom mutatni, miből hányféle, mekkora kapható, mi milyen anyagból készült, és ezzel együtt azt is elmondom, mi az, ami már másoknál is bevált, amit visznek, mint a cukrot, mert elégedettek vele. Inkább az ár dönt: ki mennyit hajlandó áldozni mondjuk egy vibrátorra, aztán azon belül kiválasztjuk a legmegfelelőbbet."

"Hát nem árt ismerni a kiadókat, a pornósztárokat, hogy ki miben erős, vagy melyik műfaj a fő profilja. De ez személyfüggő. Én például ajzószerekben vagyok nagyon otthon, bárkinek képes vagyok tartani egy kisebb prezentációt a különféle kémiai vegyületekről és a hatásmechanizmusokról. A vevőkről pedig: hát, a diszkrécióval azért akadtak nagyobb pofára esések. Egyik kedvenc sztorim: menő étteremtulajdonos telefonon ideszól, mi kéne, össze is állítjuk neki a pakkot a filmekből, diszkréten becsomagoljuk. Bejön a boltba, ott vannak kábé még öten, és óvatosan indulnék felé, hogy észrevétlen lebonyolítsuk a cserét, nehogy miattunk kerüljön cikibe, erre a bolt másik végéből teli torokból odaüvölt, hogy hé, fiúk, mi lesz már a beöntős mozijaimmal?! Na, csak a példa kedvéért, hogy nem kell annyira túlóvatoskodni ezt."

Hogy segítitek verbálisan a tipikus elsőbálozókat?

"Nézd, végül is ugyanazt csinálom, mint egy hentes, vagy mint aki könyvekkel kereskedik. Nekem itt a világ legtermészetesebb dolga, hogy vibrátort adok el meg bilincset. A habitusodtól is függ, hogy hogyan kommunikálsz, de persze jó, ha rugalmas az ember, és többféleképp bír társalogni. Van, akinek viccelődve oldod a görcsét, más attól nyugszik le, ha nagyon píszí vagy, és olyan természetességgel meg tárgyilagosan beszélsz ezekről a dolgokról, mintha szalámit árulnál (ez amúgy a legkevésbé megerőltető). A félősebbek általában megvárják, míg üres lesz a bolt, és aztán jönnek csak oda kérdezni. Megdumáljuk, hogy mit keres, mennyit hajlandó szánni rá, ha már beljebb vagyunk, nyugodtan lehet érdeklődni afelől, hogy neki lesz-e vagy ajándékba, mi célból keresi, mert akkor mi is jobban tudunk segíteni. A legviccesebb persze, hogy ők halálra feszengik magukat egy vibrátorvásárláson, mi meg öt perc múlva kábé arra sem emlékszünk, hogy bent jártak. A legnagyobb különbség más szakmákhoz képest az, hogy itt maximum egy hét után már semmin nem lepődsz meg. Tényleg semmin. Nem tudnak olyat kérni vagy kérdezni, amitől hasra esel."

Legdurvább sztori?

"Hát, ha már durvaság és extrém: egy fiú egyszer azzal a kéréssel jött le délután, hogy kengurus pornót keres. Na, ha valami, akkor ez az extra. Az egyik legviccesebb meg, amikor egy csávó visszahozott egy jó minőségű, drága bőrbilincset, hogy hát képzeljem el, vág. Na ja, mondom, a bőrszíjak már csak ilyenek, de tudok adni rózsaszín szőrmés puhát is, igazi cirmosat.""Egy ötvenes családapa a kabinban kapott szívrohamot, meghalt. Épp egy román vendégmunkással voltak fent ketten. Nem volt kellemes."

Hogy lesz valakiből eladó egy szexshopban?

"Nekem gyorsan kellett a munka, ez jött szembe hirtelen, és évekre itt ragadtam. Meglepő, de szerintem ezt többnyire olyanok csinálják, akik képességeiket, képzettségüket tekintve jóval többre lennének képesek, de alkalmilag itt kötnek ki. Nálunk például a minimum a felsőfokú angolnyelv-tudás. Elég sok a külföldi, akik többnyire filmekből spájzolnak be nagyon, de a Sziget idején rushból, ami egy népszerű ajzószer, ugrásszerűen megnő az eladás. Sokdiplomás, értelmiségi csávók ugyanúgy melóznak itt, mint kiégett kreatívok. Furcsa gyűjtőhely ez szociálisan."

"Újsághirdetésre jelentkeztem, és ez lett. Eladót kerestek. Amúgy halasztok az ELTE-n, és nagyon jól lehet itt olvasni meg készülni napközben. A délelőtt szabad, az esték nyugisak, csak a normál munkaidő lejárta után, tehát négy és nyolc között van nagyobb pörgés. De nyilván nem innen megyek nyugdíjba, legalábbis remélem."

Hogy tudnánk csoportosítani az ide járókat? Illetve nagyjából milyen a nemek aránya?

"A kellékek túlnyomórészt nőknek készülnek (nem titok, vibrátorból megy el a legtöbb), tehát a potenciális vásárlóink jelentős hányada nő. Az persze tényleg ritka, hogy csajok egyedül bejöjjenek, viszont párban, a pasival már jóval gyakoribb. Ahogy az is, hogy lányok-barátnők együtt jönnek be, egyszerre – na, olyankor van ám csak vihogás.""Egyre több a pár, ez tendencia, de leginkább persze még mindig férfiak a látogatók. Számtalanszor vásárolnak innen ajándékba, főleg leány- és legénybúcsúkra, így nagyobb csoportok is érkeznek egyszerre. Nyáron pedig a külföldi vásárlók száma is jelentős."

A saját szexuális életedre mennyire van kihatással ez a munka?

"Szerintem semennyire, vagy legalábbis érezhetően nem. Ez a munkahelyem, van egy napi rutin, és szemrebbenés nélkül teszem a dolgom. Ez egy külön világ, amivel nem feltétlenül azonosulok, csak eladóként, "asszisztensként" részt veszek benne. Én magamon nem észlelem, hogy nagyobb átalakuláson mentem volna át, pedig régóta csinálom, és a csajom se pedzett még soha semmi ilyesmit. Tehát nem égtem ki, a szexuális érdeklődésem is a régi, ha erre gondolsz. Ami itt van, azt szerintem ösztönösen leválasztom. Ahogy már mondtam: az emberekhez való viszonyom változott meg inkább, az viszont érezhetően és nagyon negatív irányba."


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés