free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legpraktikusabb notesz

Borsa         Címkék: lap, lista, notesz, praktikus, táska 2 hozzászólás

Spirálfüzettel kezdjük, aztán dizájnos noteszekkel folytatjuk, de nem mindegy, hogy befér-e a táskánkba, és benne maradnak-e a lapok. Noteszlista.

18–20 évesen még tökéletesen meg voltunk elégedve a középiskolából ránk maradt spirálfüzetekkel, firkálgattunk, jegyzeteltünk, és még a fontosabb tennivalóinknak is akadt bennük hely bőven. Aztán szépen lassan lecseréltük a hátizsákot csajosabb darabra, és a jó öreg spirál is számkivetett lett. Azonban akinek a napi rutinhoz vagy a munkájához hozzátartozik a jegyzetelés, tapasztalatból tudja, hogy a tökéletes notesz igen ritka. Egyszerre legyen kicsi és könnyű, de legyen benne elég lap ahhoz, hogy ne kelljen hetente lecserélni, sőt az sem árt, ha a lapok makacsul ragaszkodnak a noteszhez, és nem kell az egyes oldalakat top secret infókkal szétszórni a buszon vagy a táskában. Ezek mellett az sem árt, ha a noteszünk nemcsak praktikus, de látványnak sem utolsó, magyarán szép.

Most is több versenyző sorakozott fel a rajtvonalnál, de a szabályok értelmében ismét csak 5 notesz került fel a listánkra. Tanakodtunk, pontoztunk egy előre megbeszélt szempontrendszer alapján, és a végére összeállt a lista. A pontozásnál figyelembe vettük, hogy mennyire praktikus a használata, milyen stabilan rögzítették a lapokat, van-e benne elég oldal, kényelmesen elfér-e a táskánkban, és mennyire sikerült esztétikusra az adott darab. Aki máshogy gondolja, kommenteljen, de szerintünk a következő 5 darab a legpraktikusabb notesz.

Fekete alapon ezüstmintás – Paper Blanks

Mi egyetlen dolog miatt adtunk neki csak 1 pontot, azért, mert szerintünk egy egyébként is agyonpakolt női táskába egyáltalán nem fog beleférni, de legalábbis el kell gondolkodnunk azon, hogy noteszt vagy könyvet szeretnénk-e inkább magunkkal vinni. Mi nem szeretünk választani. Bár az igazat megvallva meg voltunk vele elégedve, mert elég sok oldal van benne ahhoz, hogy ne kelljen havonta beruházni egy újabb noteszre, ami sok esetben néhány ezer forintos tétel. Szerettük a lakatként funkcionáló gumipántot és a kemény "alátétként" funkcionáló borítást is. Viszont nem tudunk a mérete felett szemet hunyni, ezért testületileg csak az 5. helyet szavaztuk meg neki.

Virágmintás arany – no name

Ez a darab már sokkal barátságosabb, mármint ami a méretét illeti. Még egy viszonylag kicsi és zsúfolt táskában is elfér, a lapok száma is elegendőnek bizonyult, elég szépnek is találtuk, illetve abban is bízunk, hogy a teleírt oldalak nem fognak rendre kipotyogni belőle. Ami miatt csak a 4. helyet kaparintotta meg, az a noteszt záró mágneszár. Nem igazán tudjuk eldönteni, hogy az, ami már a pénztárcáknál sem vált be igazán, ebben az esetben jól működő koncepció lesz. Ugyanis a kihajtható fül igencsak kényelmetlenné teszi a jegyzetelést. Ezért mi most hosszas vita után 2 pontot szavaztunk meg neki, ezzel a 4. helyen zárta a versenyt.

Hangjegyes – Paper Blanks

A hangjegyes notesz csupán azért előzte meg a virágmintás versenyzőt, mert nekünk jobban tetszett. Valamennyivel kisebb ugyan, mint az előző, de ez még nem olyan számottevő, hogy több pontot érdemeljen. Ráadásul ezzel a mágneses megoldással nagyon nehezen tudunk csak megbarátkozni, egyszerűen nem hisszük el, hogy nem megy tönkre idő előtt, vagy nem szakítjuk le egy óvatlan pillanatban. Ezért mi leginkább a külcsín miatt 3 pontot adtunk neki, amivel bronzérmes lett a noteszek Borsa-rangadóján.

Fekete, japán típusú – Moleskine

Szeretjük a híres és nagy múltú márka összes termékét, ezért nem is csodálkoztunk magunkon, amikor a Moleskine fekete noteszének szavaztuk meg a második helyet. Ennél a darabnál egyáltalán nem kell attól tartani, hogy a lapok kiesnek, ugyanis az egész notesz egy végtelenül hosszú lapból áll, amit egy kis gyakorlás után mindenki könnyen tud használni. A méretével is meg voltunk elégedve, a már jól ismert dizájn is régi barátunk, főleg a sárgás papírszínt kedveljük nagyon. Összességében szeretjük, úgy, ahogy van, amiért azonban csak a 2. helyet érdemelte ki a maga 4 pontjával, az az egyszerű tény, hogy volt nála jobb versenyző.

Fűzött, kínai írásjeles – Paper Blanks

Elég kicsi ahhoz, hogy kényelmesen elférjen a táskánkban, a benne található lapok száma is meggyőző, ráadásul olyan biztosan vannak rögzítve, hogy még azt is simán el tudjuk képzelni, hogy egy hurrikán közepén jegyezzük fel az utókor számára a legértékesebb gondolatainkat vagy az állatorvos telefonszámát. Nincs értelme túlragozni: ez a notesz felelt meg a legtöbb, általunk felállított kritériumnak, ezért mi nyugodt szívvel adtunk neki 5 pontot, amivel megnyerte a versenyt.
Praktikus noteszek komolyabb tanulmányozásra


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés