free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Moschino

Borsa         Címkék: divat, kollekció, moschino, művész, ruha 0 hozzászólás

Fricskának szánta, de státuszszimbólummá váltak az általa tervezett ruhák. Ismerd meg a provokatív kollekcióról ismert Franco Moschinót és utódját, Rossella Jardinit.

Franco Moschino 1950-ben született egy Milánó melletti kisvárosban, Abbiategrassóban. Az 1970-es években festőművésznek tanult az Academia delle Belle Artiban Milánóban, de a Giorgo Armani mellett eltöltött gyakorlóévek végleg a divat irányába terelték a tehetséges művészt. Egyre inkább ráébredt arra, hogy nemcsak ecsettel és festővászonnal, hanem anyagokkal és szabásmintákkal is megvalósíthatja önmagát, ezért 1983-ban bemutatta élete első kollekcióját Moonshadow néven.

http://qq.com, www.harpersbazaar.com, www.shoppingthetrend.com, www.teamsugar.com
Nézegess Moschino-ruhákat!

Ruháival elsősorban arra próbálta meg felhívni a figyelmet, hogy az ízlés szubjektív fogalom, és senkinek nincs joga jó vagy rossz ízlés alapján beskatulyázni az embereket. Kollekcióival elsősorban gúnyt szeretett volna űzni a divatot betegesen majmoló emberekből, azonban meghökkentő feliratú pólói egyik napról a másikra a legkeresettebb termékekké váltak. A nyolcvanas évek végére az akkor már Moschino márkanév alatt futó ruhák státuszszimbólummá váltak, ezért az eredetileg fricskának szánt, This is A Very Expensive Shirt feliratú póló az egyik legközkedveltebb ruhadarabbá vált. 1981-től felvette maga mellé asszisztensnek Rossella Jardinit, aki később – a művész 1994-ben bekövetkezett hirtelen halála után – a cég igazgatója lett. Mielőtt azonban Jardini végleg elkötelezte volna magát a Moschino divatház mellett, tett egy rövid kitérőt a kiegészítőtervezés irányába, rövid ideig a Bottega Venetának dolgozott segédtervezőként.

http://content.coutorture.com

Jardininek sikerült megőriznie a Franco Moschino által megálmodott irányvonalat, az eredeti filozófiának megfelelően paródiával és sztereotípiákkal cukkolja a közönséget. Bemutatóin a megszokott modellek helyett alvómaszkos, hajcsavarós, házsártos háziasszonyok mutatták be a ruhákat. Az általa tervezett ruhákat olyan sztárok hordják előszeretettel, mint Paris Hilton vagy a Black Eyed Peas énekesnője, Fergie. Az idei tavaszi–nyári kollekciójában ismét a tőle megszokott vidám szabásvonalaké a főszerep, a kislányos kötényruhák és a bő szabású zakók is visszatérnek az idei szezonban. Anyag- és színválasztás tekintetében elsősorban a fényes és színes anyagoké a főszerep, ezek jó párost alkotnak a hatalmas masnikkal és a feltűnő fodrokkal. Jardini szerint idén sem kell megválnunk az általunk is kedvelt platform cipőtől, sőt a talpak idén nyárra jó pár centit nőttek, valamint azt is örömmel fogadtuk, hogy a hatalmas táskák is még kihúznak legalább egy nyarat.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés