free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tavaszébredés

Borsa         Címkék: produkció, rockmusical, színdarab, színház, tinédzser 0 hozzászólás

Február elején a Nyugati Teátrum színpadán mutatják be a Tavaszébredés című rockmusicalt. A darabnak csak a címe kedélyes, a sztori meglehetősen kemény.

A színházzá alakított egykori Szikra mozi színpadán kifeszített szárítóköteleken hatalmas lepedők lógnak. Egyszer csak hófehér babaruhába öltözött fiatal lányok lépnek ki mögülük dühösen, az áldottról énekelnek, sűrű, vehemens mozdulatokkal megtámogatva a mondanivalót, majd a dal utolsó taktusainál letépik a lepedőket, és azokkal együtt távoznak a színről. Ezek után egy vetítővászon ereszkedik alá, amelyen néhány másodperccel később Európa műholdképe jelenik meg. Aztán Onyutha Judit időjós lép a vászon elé és közli, hogy február elején, Budapesten ébred a tavasz…

www.operett.hu

Az imént vázolt meglehetősen szürreális eseménysor nem a képzeletünk szüleménye, hanem a valóságban is lezajlott, méghozzá a Budapesti Operettszínház legújabb produkciója, a Tavaszébredés sajtótájékoztatóján. A Frank Wedekind drámájából készült rockmusicalt 2009. február 7-én, a Nyugati Teátrum színpadán mutatják be. A lájtosnak egyáltalán nem nevezhető színdarab főszereplői tinédzserek, akik a kikerülhetetlen kamaszkori kalamajkák mellett olyan, felnőttes problémákkal találják szembe magukat, mint a családon belüli erőszak, az abortusz vagy épp az öngyilkosság.

A darab néhány évvel ezelőtt, egy New York-i színiiskolában született. 2006 májusában az Off-Broadwayn mutatták be, ám akkora érdeklődést váltott ki, hogy még az év decemberében átkerült a Broadwayre. Az amerikai produkció idén január közepi levételéig összesen 859 előadást élt meg. A magyar alkotók kapták meg először a non-replika jogot, ami lehetőséget ad arra, hogy ne egy az egyben az eredeti előadást kelljen másolniuk.A szereplőgárdát tavaly ősszel többfordulós, nyílt meghallgatáson válogatták össze. A tinédzsereket játszó csapatba végül bekerültek más színdarabokban már jelentős szerepeket alakító, huszonéves színészek – többek között Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi, Kerényi Miklós Máté és Pirgel Dávid –, valamint egyelőre még csak szűk körben ismert, illetve teljesen ismeretlen színészpalánták egyaránt. A felnőttszerepeket Bajcsay Mária és Szabó P. Szilveszter játsszák. Az előadás rendezője Somogyi Szilárd.


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés