free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 fővárosi lemezbolt

Borsa         Címkék: bolt, cd, lemez, vásárlás, zene 1 hozzászólás

A lemezvásárlás sokak szerint maradi dolog, pedig más élmény kézbe is venni azt, amit hallgatunk. Aki velünk tart, annak most ajánlunk öt budapesti lemezboltot.

Lemezt vásárolni sokak szerint idejemúlt dolog, de mi szeretjük kézbe fogni azt, amit hallgatunk. A bevásárlóközpontokban található műszaki áruházak zenerészlegén is lehet turkálni, de vannak helyek, ahol emberibb a lépték, szélesebb vagy műfajspecifikusabb a kínálat, és különben is: jobb a hangulat. Lássuk, szerintünk hol a legjobb az összkép.

Solaris - XIII. Szt. István krt. 16.

A kilencvenes évek kultikus üzlete, amelyről minden beavatott tudta, hogy akármilyen érdekes is a polcokon és az állványokon látható kínálat, a pult alól sokkal izgalmasabb dolgok kerülnek elő. Beavatottá válni pedig könnyű volt, mert pár látogatás után a szívélyes kiszolgálásnak köszönhetően mindenkiből törzsvásárló lett – párszor pedig úgyis mindenki visszament, mert innen primőr és delikát termékekkel távozhatott a poprajongó és a rocker is. Ma már persze nem megkerülhetetlen az üzlet, de még mindig az élvonalba tartozik, mert alaposan utánajárnak, ha keresel valamit, és törzskuncsaftnak most is itt a legjobb lenni. Csak épp a vásárlásra rá kell számolni minimum fél órát, mert úgyis hosszas traccsolás lesz a vége a régi szép időkről, a jövőről, meg mindenről, ami jön. Tel.: 349-2862

www.cdbar.huCD Bár - VIII. Krúdy Gyula utca 9.

1992-ben még a Székely Lajos utcában nyílt, aztán pár év múlva elköltözött mostani helyére, a Krúdy Gyula utcai pincehelyiségbe. A megfelelő körökben már akkoriban is híres volt arról, hogy ide nem csak úgy vásárolni jár az ember, hanem leül, kap egy kávét vagy egy teát grátisz (!), és meghallgatja a lemezeket, amik érdeklik. Senki nem szól rá, még csak szúrósan sem néznek, mert erre a helyre pont azokat a dzsessz- és komolyzenerajongókat várják, akik nyugodt körülmények között, alaposan szeretnek válogatni, jókora, friss kínálatból. Ha lehet, azóta még jobb is lett a helyzet, hiszen már kisebb koncertekre és nagyobb közönségtalálkozókra is sor került a helyiségben, ráadásul lett a CD Bárnak egy honlapja is, és az újdonságokról ott megjelenő ismertetők alapján már előre ki lehet válogatni, hogy miből szemezgetünk majd az üzletben. Tel.: 486-0572, 486-0573.

Aktrecords - IX. Üllői út 51.

Az elektronikus zene kedvelői számára korántsem az Aktrecords üzlete az egyetlen versenyképes lemezbolt Budapesten, de néhány dolog mégis amellett szól, hogy ezt emeljük ki. Az egyik az, hogy a hetente mintegy kétszáz újdonsággal bővülő kínálatban dzsesszt és népzenét is találni, a másik pedig maga az üzlet. Az Astoriánál startolt aprócska bolt ugyanis egy ideje már az egykori Kilián laktanya épületében található, és a tágas helyiségben nem csak a lemezeket lehet böngészni, hanem ingyenes wifivel a netet is, sőt közben egy italt is elszürcsölhet az ember. És ha már az extráknál tartunk, arról sem szabad elfeledkezni, hogy az üzletben márkás streetwear ruhák is kaphatók (meg DJ-felszerelés, de akit ez érdekel, az már úgyis törzsvásárló). Mindennek ellenére elsősorban lemezekért érdemes bemenni. Tel.: 215-9692.

CD Pince - VII. Erzsébet krt. 37.

Használt metállemezek boltocskájának indult, de mára szépen kinőtte magát, akár az alapterületét, akár a profilját nézzük. A second hand CD-k mellett újak és bakelitek is szerepelnek a kínálatban, és bár az üzletben még most is a keményzenék uralkodnak, megrendelésre bármit be tudnak szerezni, műfajtól és ismertségtől függetlenül. A boltba egyébként nem is muszáj bemenni, mert mindent meg lehet rendelni a weboldalukról, aztán házhoz is szállítják a csomagot. Szintén érdemes itt keresgélni, ha a lemezek mellé (netán helyett) valami zenekaros ereklyét is szeretne begyűjteni az ember, ugyanis a szimpla együtteses pólóktól a logóval díszített tollkészleten és spirálfüzeten át a zokniig és a szőnyegig tart a kínálat. Még néhány különleges női darab is akad benne. Tel.: 351-9503.

MCD - V. Sütő u. 2.

Bár nagyobb üzlethálózatként híresült el, mára visszahúzódott. A Deák téri üzlet azonban még így is a város legjobbjai között van, főleg azért, mert soha nem lehet tudni, hogy épp mit áraznak le 500-2000 forintra. (Emiatt egyébként érdemes végigfürkészni minden polcot, ahol lehet valami érdekes, mert a kifejezetten szem elé helyezett akciós CD-k csak töredékét jelentik a teljes kínálatnak.) Persze nemcsak az olcsó dolgokat érdemes keresni, mert itt a legtöbb lemez amúgy is barátinak mondható áron található meg, és az összes népszerű műfaj képviselteti magát. Emellett elég komoly a kínálat (nem csak zenei) DVD-kből is, a legínyencebbeknek – vagy a legperverzebbeknek? – pedig külön ajánljuk a nevetséges pénzekért kiárusításra kerülő video- és magnókazetta-készletet is.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés