free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Csatoljam, de hova – Az övhordás szabályai

Borsa         Címkék: divat, kabát, öv, ruha, szabály 4 hozzászólás

Felcsatoljuk, ha kell, ha nem. Azzal pedig már véletlenül sem foglalkozunk, hogy vajon elég magasak vagyunk-e a kiválasztott darabhoz. Övhordási szabályok.

Eleinte azt hittük, hogy ezt a témát felesleges boncolgatni, ugyanis az öveknél egyszerűbben hordható kiegészítő kevés van, aztán pár szezonnal ezelőtt egy vadonatúj jelenség ütötte fel a fejét a divatvilágban, mégpedig a kabáton kívül hordott öv, amiben aztán lehet hibázni rendesen, és szoktak is, úgyhogy az utcán látottak arra sarkalltak minket, hogy kivesézzük az övhordás kérdését.

Övet mindenki hord, kötik a derekukra, a csípőjükre, övekkel erősítik magukra a több számmal nagyobb nadrágokat, de felcsatolják a bő szabású ingükre, sőt a kabátjukra is, összességében talán csak fejpántként nem hordják. Ezért Borsastylist úgy döntött, hogy ezen a héten, belemerül az övek körüli káoszba és megpróbálja rendbe tenni az olvasók fejében az övhordás szabályait.


Nézd meg hogyan kell övet hordani!

Az öveket alapvetően két nagy csoportra oszthatjuk aszerint, hogy hol van a rendeltetésszerű helyük. Ez alapján beszélhetünk derék- és csípőövekről. Az első nem tűnik túlságosan bonyolult kérdésnek, mégis nagy a hibázási lehetőség, legalábbis ahogy az utcán látjuk. Az emberlánya mindent összekombinál mindennel, függetlenül attól, hogy az adott öv illik-e a kiválasztott darabhoz vagy esetleg a testalkatához, ezért most végignézzük, hogy mi a helyzet derék- és csípőöv fronton.

Derékövek

Először azt hittük, hogy a vastag derékövek a divat tiszavirág életű hóbortjai közé fognak tartozni, ugyanis az igazán széles darabok tényleg csak tökéletes testalkaton mutatnak jól. Nem így lett, a derékra csatolható övek körüli felhajtás még mindig elég nagy ahhoz, hogy beszéljünk róla. A szabály egyszerű: alacsony lányok válasszanak vékony, nem túl hangsúlyos övet, ugyanis a vastag feltűnő darabok egyszerűen összenyomják őket, magasabb csajok viszont gond nélkül gondolkodhatnak szélesebb harsányabb darabokban is. Duci lányoknak az a rossz hírünk, hogy a derékövek sajnos nekik tabuk, ugyanis ezek a darabok kiemelik az esetleges hurkákat.A deréköveket mindig a vele együtt viselendő ruha szabásvonalának megfelelően kell kiválasztani, gardróbnyelvre lefordítva, nem mindegy, hogy milyen övet veszünk fel egy mell alatt vágott és egy derékban szűkített fazonhoz. A mell alatt elvágott ruhákhoz, függetlenül attól, hogy bővül-e lefelé vagy sem, mindig a vágáshoz illesztjük az övet, ez nem a derék lesz ugyan, de higgyétek el, hogy csak ott mutat igazán jól. Ezért ilyen ruhákhoz a legjobban a gumírozott – nyolcvanas éveket idéző – darabok (kép 1) válnak be a legjobban.

Derékban szűkített – hagyományos szabású – ruhákhoz, és szűkre szabott felsőrészekhez mehetnek a klasszikus derékövek (kép 2), vékony lányok hat centinél vastagabb övet (kép 3) ne válasszanak maguknak, nagyon magas égimeszelő lányok, pedig a vékonyabbakkal ne próbálkozzanak, ugyanis az szinte biztos, hogy el fog veszni rajtuk.Amennyiben a kiválasztott darab arra hivatott, hogy feldobja az egyébként kicsit unalmas inget (kép 4), a szabály ugyanaz, mint a hagyományos szabású ruháknál. Ebben az esetben egyetlen dologra kell figyelni, hogy ha deréköv mellett döntünk, akkor még akkor sem szabad a nadrágra is övet csatolni, ha a karácsony utáni fogyókúra miatt már sikerült megszabadulni a súlyfeleslegtől.A deréköv kérdéskörben kedvencünket, a kabátra felrakható öveket (kép 5) hagytuk utoljára, ugyanis itt aztán tényleg igaz, hogy hordja boldog boldogtalan, teljesen függetlenül attól, hogy illik-e az öv a kabáthoz, hogy az alkatához. Derékövet csak derékban szűkített kabáthoz vehetünk fel! Ha ez egy tankönyv lenne, és Borsastylist övszakos tanárként oktatná a "borsadiákokat", akkor a kedves nebulókat megkérné arra, hogy ezt a mondatot bizony szó szerint tanulják meg, és még álmukból felkeltve is gond nélkül fújják. Ráadásul nem elég, ha a kabátunk derékban szűkített, ugyanis a kabátokhoz csak vastag öv dukál, lehet bőr vagy gumírozott, a lényeg, hogy legalább 6 centi vastag legyen, a csavar a dologban, hogy ez az egyetlen kivétel, amikor alacsony lányok is választhatnak szélesebb övet, ugyanis a kabát vastag anyaga egyszerűen összenyomja a nagyon vékony darabokat.

1. Csatoljam, de hova – Az övhordás szabályai
2. Csipőövek és bakikLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés