free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A lufi mint dizájntárgy

Megyeri Nikolett         Címkék: bútor, dizájn, léggömb, lufi, tárgy 0 hozzászólás

Világító lufipárnák, acélból készült lufivirág, tonett stílusú lufibútorok és egy újító próbálkozás a légfrissítők piacán… Kortárs dizájnerek esete a lufikkal.Jeff Koons amerikai képzőművészt a klasszikus hajtogatott lufifigurák ihlették meg, olyannyira, hogy rozsdamentes acélból elkészítette a lufivirágot (kép 6) és a lufikutyát (kép 7), sőt utóbbiról még olajfestményt (kép 8) is festett.

www.jeffkoons.com

A japán Kamakura-komachi élelmiszeripari cég praktikusan, környezetkímélő céllal használja a léggömbformát: egészen vékony, lufiszerű tasakokba (kép 9) csomagolja a tofut. A csomagolás egy fogpiszkáló segítségével kipukkasztható és lehúzható, így a termék után keletkezett hulladék egészen apró, akár egy leeresztett léggömb.

http://pingmag.jp, w.unicahome.com

Ha pedig már a kipukkadt lufiknál tartunk, említsük meg Natalie Kruchot is, aki megtalálta a módját a leeresztett léggömbök újrahasznosításának. A kanadai lány 500 darab színes lufimaradványt gyűjtött össze, és ezeket tekergette rá egy szimpla, fából készült székre, amiből így egyszeriben dizájnos bútordarab (kép 10) vált. Annyira, hogy az Unica Home meg is vette az ötletet, így már gyártják és darabonként 200 dollárért árusítják is az ülőalkalmatosságot.

www.yankodesign.com

A koreai Moonhwan Lee szerint ráfért már a frissítés az unalomba süppedt légfrissítőpiacra, ezért megalkotta a Fresh Blow-t (kép 11). Az alkalmatosság egy aromakapszulát rejtő fúvóka, amire egy lufit kell húzni, majd felfújni. Ezek után pedig nincs más dolgunk, mint az egészet elengedni, és hagyni, hogy szépen körberepülje és illattal árassza el a szobát.

1. A lufi mint dizájntárgy
2. Szobor a lufikutyánakLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés