free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Made in Hungária

Borsa         Címkék: divat, farmer, magyar, ruha, tervező 3 hozzászólás

A magyar divat igenis létezik, és érdemes számolni is vele. Főleg akkor, ha nem akarjuk, pláne ha unjuk, hogy a kedvenc darabjaink szembejönnek velünk az utcán.

Magyar tervezők ruháit hordani nemcsak azért jó, mert szeretjük azt az érzést, amikor valami olyat vehetünk fel, amelyről biztosan tudjuk, hogy hazai divattervezők álmodták meg, és jó esetben abban sem kételkedhetünk, hogy magyar varrónők szorgos kezei varrták össze az adott darabot, de mindezek mellett attól sem kell tartani, hogy a kiválasztott ruha valamelyik utcasarkon szembefordul velünk. Az egyetlen bajunk a magyar tervezőkkel, hogy sokszor az az általános tévhit velük kapcsolatban, hogy a ruháik a hétköznapi ember számára teljesen hordhatatlanok, ezért ezen a héten Borsastylist rácáfol a hordhatatlanságra, és bemutatja, hogy az itthoni tervezők ruhái is legalább annyira szerves részei lehetnek a gardróbnak, mint bármelyik nagyobb márka tömegcuccai.


Magyar divattervezők ruhái

Az persze igaz, hogy néhány szebb darabnak elég húzós az ára, de szerencsére már az itthoni tervezők is hisznek, a szezonvégi leárazásokban, ezért ha siettek, akkor még viszonylag olcsón tudtok hozzájutni néhány dizájndarabhoz. Ízelítőnek addig is jöjjenek a szettek, amelyek bizonyítják, hogy magyar ruhák hordásához nem bátorság vagy tökéletes testalkat, hanem csak egy kis fantázia kell.

Elöljáróban annyit érdemes tisztázni, hogy hiába érnek el hozzánk is – szépen lassan – a külföldi trendek, a magyar tervezőknél senki ne keressen etno vagy maszkulin stílusjegyeket, ugyanis a mi divatdiktátoraink sok esetben fittyet hányak a Milánóban vagy Párizsban felvonultatott trendekre, ők a saját jól kitaposott útjukon járnak, nem törődve az aktuális irányzatokkal.

Farmer és póló, ahogy mi csináljuk

Ha farmervásárlásra adjuk a fejünket, akkor a legutolsó lehetőség, ami az eszünkbe ötlik, hogy végre kipróbáljunk egy magyar márkát a már jól bevált külföldiek helyett, pedig ezt a farmert magyar tervezők, nevezetesen a Nubu tervezői kreálták, és tapasztalatból tudjuk, hogy semmilyen lényeges különbséget nem fogunk felfedezni valamelyik világmárka és az itthoni darab között.

Ballonkabátos, farmeres szett

Nadrág – Nubu
Póló – Miju
Kabát, fülbevaló, táska – Monos Fashion
Nyaklánc, karkötő, gyűrű – Souffle
Cipő – Vágó RékaA pólóvásárlásnál szintén csak a legritkább esetekben gondolunk magyar márkákra, pedig Borsastylist pontosan tudja, hogy mennyire dühítő érzés, amikor egy nagyobb asztaltársaságnál két ugyanolyan felsőrész ül egymással szemben, holott ő egészen addig meg volt győződve arról, hogy nagyon menő ritkaságot vásárolt az egyik bevásárlóközpontban, na ennyit a drága pólókról és az egyediségről. A képen látható kabáttal arra sikerült rácáfolni, hogy a ballonkabátban az angolok a legjobbak, ugyanis szerintünk ez a darab bármelyik luxusmárka méregdrága darabjával felveszi a versenyt.

Kosztüm helyett

Abban megegyezhetünk, hogy hazai viszonylatban az egyre növekvő számú méretes szabóságokkal egyik tervezőnk sem veszi fel a versenyt, nem azért mert rossz alapanyagokkal dolgoznak vagy kevésbé jó a szabásminta, egyszerűen csak annyiról van szó, hogy egy ránk szabott kosztümmel képtelenség versenyezni.

Fehér zakós szett

Zakó – Nanushka
Szoknya – Pazicski
Póló – Nubu
Táska – Mono Fashion
Cipő – Vágó Réka
Fülbevaló – a modell sajátja
Harisnya - CalzedoniaEgy próbát azonban mégis megérnek az itthoni darabok is, az sem baj, ha különböző tervezők cuccait kombináljuk össze, senki sem fog minket megdobálni kővel csak azért, mert a szoknya márkája Pazicski, a zakójé pedig Nanushka.

Ing farmerrel és a sokat vitatott cipőkérdés

Arról már két képpel korábban elmélkedtünk, hogy nincsen semmi gond a magyar farmerekkel, ezért itt most inkább az ingre helyeznénk a hangsúlyt, ami szintén "kiváló hazai termék", ráadásul legnagyobb meglepetésünkre még Borsastylistot is meglepte, hogy sem az anyag, sem a minőség tekintetében nincs különbség egy jóval drágább márka és a Miju alacsonyabb árkategóriájú inge között.

Lila cipős szett

Ing – Miju
Nadrág – Nubu
Cipő, táska – Vágó Réka
Nyaklánc, fülbevaló – SouffleA cipők itthon a divat mostohagyermekei, pedig pár évtizeddel ezelőtt még Budapest volt Európa egyik legfelkapottabb helye a lábbelivásárlás tekintetében. Mostanra viszont csak néhány magyar maradt a porondon, és sajnos ők is szinte elérhetetlen áron kínálják a portékájukat, viszont a súlyos tízezrekért garantáltan jó minőségű árut kapunk, sőt a hozzá való táska is sok esetben garantált. A problémás lábmérettel rendelkezőknek külön jó hír, hogy a legtöbb hazai cipőtervező vállal méret utáni gyártást is.

1. Made in Hungária
2. Pamutruha meleg kabáttalLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés