free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Régi korona

fogorvos@borsa.hu         Címkék: esztétika, fog, fogászat, korona, probléma 0 hozzászólás

Jó volna, ha a szájhigiénia és a rendszeres fogászati ellenőrzés a mindennapi életünk része volna. Ezért lett a Borsának fogorvos szakértője is. Lehet kérdezni.

Fogorvos szakértő

Ajánló

Fogorvos, szájsebész szakértő a Borsán!

Foga van mindenkinek (jó esteben), ergo problémája is, legyen az esztétikai, vagy egészségügyi. Az SZTK rémuralma után számtalan klinika és fogorvos kínálja termékeit - tömések, fogfehérítés, porcelán héjak - de hogy mi alapján válasszunk, vagy mire is van igazából szükségünk, az kemény dió. Ha van kérdésed, írj a Borsa fogorvosának, Dr. Losonczy Levente, fogszakorvosnak. 

 

Itt tudsz kérdezni: fogorvos@borsa.hu


Fogorvos szakértőnk nem a frissen diplomázott generáció tagja, és mivel több, mint 10 évet praktizált Németországban, sok tapasztalattal rendelkezik, és mint szájsebész, a bonyolultabb esetekre is tud válaszolni.

 

Kérdezzétek!

Tisztelt Borsafogorvos!

Elég érdekes problémám van. Talán tízéves a koronám, amivel megjegyzem, semmi bajom nincs, mindössze esztétikailag. Már volt néhány erőtlen próbálkozásom érdeklődés szinten, mert szeretnék egy esztétikai héjat csináltatni rá. Ugyanis a fém elég csúnyán látszik a fogak élén, amikor mosolygok, valamint a műanyag bevonat is besárgult már. Anno nekem még nem porcelánból csinálták. Iszonyú költség lenne. Lehetséges-e, hogy valahol ezt megcsinálják nekem? Idáig csak nemleges választ kaptam, akinél érdeklődtem, mindenki csak a cseréről beszélt.

Tisztelettel: KM

KM!

Az esztétika a fogászatban nagyon fontos dolog, így ha problémád van a koronáddal, akkor ne halogasd a megoldás keresését.

Amint látod a tükörben, a korona két részből áll: vázból, ami a te esetben fém, illetve a borításból (leplezés), ami lehet műanyag és lehet porcelán is. A műanyag kevésbé kemény, és hajlamosabb az elszíneződésre, mint a porcelán. Nálad mindkét probléma jelentkezik - rágás során megsérült, és a fogyasztott anyagok hatására megsárgult a műanyag. A javításra vannak lehetőségek, ám nem garantált, hogy fent is marad a vázon a javításra használt anyag. Lehet hogy csak néhány napig, de lehet hogy több évig a helyén marad.

Említetted a héjat: a meglévő koronára nem lehet sajnos héjat ragasztani, mivel az egy nagyon vékony porcelánlapocska, ami átlátszik. Ha eltávolítanák a koronát, és alatta egészséges, fehér fogszövet van, akkor készülhet rá porcelánhéj, ami biztosan szebb lesz, mint a mostani koronád. Azt viszont tudnod kel, hogy csak első fogakra lehet tenni héjat.

Remélem tudtam segíteni,

dr. Losonczy Levente


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés