free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Régi korona

fogorvos@borsa.hu         Címkék: esztétika, fog, fogászat, korona, probléma 0 hozzászólás

Jó volna, ha a szájhigiénia és a rendszeres fogászati ellenőrzés a mindennapi életünk része volna. Ezért lett a Borsának fogorvos szakértője is. Lehet kérdezni.

Fogorvos szakértő

Ajánló

Fogorvos, szájsebész szakértő a Borsán!

Foga van mindenkinek (jó esteben), ergo problémája is, legyen az esztétikai, vagy egészségügyi. Az SZTK rémuralma után számtalan klinika és fogorvos kínálja termékeit - tömések, fogfehérítés, porcelán héjak - de hogy mi alapján válasszunk, vagy mire is van igazából szükségünk, az kemény dió. Ha van kérdésed, írj a Borsa fogorvosának, Dr. Losonczy Levente, fogszakorvosnak. 

 

Itt tudsz kérdezni: fogorvos@borsa.hu


Fogorvos szakértőnk nem a frissen diplomázott generáció tagja, és mivel több, mint 10 évet praktizált Németországban, sok tapasztalattal rendelkezik, és mint szájsebész, a bonyolultabb esetekre is tud válaszolni.

 

Kérdezzétek!

Tisztelt Borsafogorvos!

Elég érdekes problémám van. Talán tízéves a koronám, amivel megjegyzem, semmi bajom nincs, mindössze esztétikailag. Már volt néhány erőtlen próbálkozásom érdeklődés szinten, mert szeretnék egy esztétikai héjat csináltatni rá. Ugyanis a fém elég csúnyán látszik a fogak élén, amikor mosolygok, valamint a műanyag bevonat is besárgult már. Anno nekem még nem porcelánból csinálták. Iszonyú költség lenne. Lehetséges-e, hogy valahol ezt megcsinálják nekem? Idáig csak nemleges választ kaptam, akinél érdeklődtem, mindenki csak a cseréről beszélt.

Tisztelettel: KM

KM!

Az esztétika a fogászatban nagyon fontos dolog, így ha problémád van a koronáddal, akkor ne halogasd a megoldás keresését.

Amint látod a tükörben, a korona két részből áll: vázból, ami a te esetben fém, illetve a borításból (leplezés), ami lehet műanyag és lehet porcelán is. A műanyag kevésbé kemény, és hajlamosabb az elszíneződésre, mint a porcelán. Nálad mindkét probléma jelentkezik - rágás során megsérült, és a fogyasztott anyagok hatására megsárgult a műanyag. A javításra vannak lehetőségek, ám nem garantált, hogy fent is marad a vázon a javításra használt anyag. Lehet hogy csak néhány napig, de lehet hogy több évig a helyén marad.

Említetted a héjat: a meglévő koronára nem lehet sajnos héjat ragasztani, mivel az egy nagyon vékony porcelánlapocska, ami átlátszik. Ha eltávolítanák a koronát, és alatta egészséges, fehér fogszövet van, akkor készülhet rá porcelánhéj, ami biztosan szebb lesz, mint a mostani koronád. Azt viszont tudnod kel, hogy csak első fogakra lehet tenni héjat.

Remélem tudtam segíteni,

dr. Losonczy Levente


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés