free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 téli talpbélés

Borsa         Címkék: csizma, gyapjú, meleg, talpbélés, tél 0 hozzászólás

A meleg csizmák kihalófélben vannak, a tél viszont még mindig elég hideg ahhoz, hogy felfázzunk. Mi esküszünk a téli talpbélésekre, ezért most listába szedtük őket.

Nekünk bizony fázik a lábunk, és bármennyire is igyekeztünk, sehol sem találtunk olyan csizmát, ami elegáns és meleg is egyszerre, tehát pont úgy jártunk, mint az elegáns téli kabátokkal. Azonban annyival jobb a helyzetünk, hogy csizmafronton van mentőmegoldás, mégpedig a talpbélés. Mi hiszünk benne, hordjuk őket, ezért most minden Borsaolvasót arra szeretnénk biztatni, hogy a téli felfázások elkerülése végett turbózza fel a csizmáját meleg talpbéléssel. Listába szedtük a piacon fellelhető öt különböző fajta talpbélést, verseny itt is volt ugyan, de a szokásostól eltérő módon csak egyetlen szempontnak kellett megfelelni, mégpedig annak, hogy melegítsen. Tessék végignézni, választani, aztán vásárolni, ugyanis ezek a darabok sokkal olcsóbbak, mint a felfázás tüneteit enyhítő készítmények.
    
Frottír

Ez a darab kakukktojás, hiszen nem kimondottan téli talpbélés, viszont jobb mint a semmi alapon felkerült a listára, ugyanis vannak olyan csizmák, amelyekbe egyszerűen nem fér bele túlságosan vastag bélés – ezek általában a téli bélések –, vagy a mérete, vagy a fazonja miatt. Azonban az a legrosszabb megoldás, ha úgy döntünk, hogy akkor inkább nem rakunk bele semmit. Ez a bélés, ha nem is a legmelegebb, de többet ér, mint a semmi, ezért aki nem választhat magának vastagabbat, legalább egy ilyennel próbálkozzon.

Gyapjú és műszál keveréke

A gyapjú jó szó, egyértelműen azt sugallja, hogy ez a talpbélés fűteni fogja a lábunkat, és ez igaz is. Az egyetlen bajunk vele, hogy nemcsak gyapjút, hanem műszálat is kevertek az alapanyagba, ezért nem túl higiénikus megoldás, legalábbis mi el tudunk ennél jobbat is képzelni, ami a lábunkkal történhet. Az viszont tény, hogy annak ellenére, hogy nem túl vastag, elég meleg ahhoz, hogy a vékonyabb talpú csizmáinkat is téliesítse.


Gyapjú és műszál szigetelő réteggel

A készítők arra gondolhattak ennek a darabnak a megalkotásakor, hogy ami a házak szigetelésén bejött, az valószínűleg bennünk sem tehet túl nagy kárt. Ezért aztán az előbb megismert gyapjú és műszál keverékéből készült alapanyagot megfűszerezték egy vékony réteg alufóliára hasonlító borítással. Az elsőre építkezési alapanyagnak tűnő talpbélés azonban működik, és nem is rosszul, ráadásul még mindig elég vékony ahhoz, hogy ne kelljen a lábunk méreténél nagyobb csizmát vennünk.

Tiszta gyapjú gumitalppal

Ez a talpbélés már igazán jó barátunk, ugyanis az előzőekben használt műszál ennél a darabnál már teljesen lemaradt az alapanyagok listájáról, és ez igencsak növeli a komfortérzetünket. A habszivacsszerű alsó réteg is jó ötletnek bizonyul, ugyanis legalább annyira tartja a hőt, mint az alufóliára hasonlító anyag. Elég vastag ahhoz, hogy a csizmánkat még mínusz húszban is elég meleggé tegye. Mi szeretjük, és ami a legjobb benne, hogy 29-től 48-as méretig árulják, ezért az egész családnak felfűthetjük a téli lábbelijét.

Műszőrme

Plüssmackót a csizmába kétségkívül bizarr ötlet, de működik, sőt mi egyenes esküszünk rá. Ez nem azt jelent, hogy mindenki darabolja fel a közelében található plüssfigurákat, de mindenképpen megéri ilyet venni. Egyetlen hibája, hogy az alapanyag tiszta műszál, viszont a fűtőértéke miatt szemet hunyunk felette. A felső műszőrme réteg és az alsó gumiréteg közé egy vékony szivacsréteget is bepréseltek a készítők, ezért aztán a meleg talpak még farkasordító hidegben is biztosítva vannak.  Vizsgáld meg részletesebben a talpbetéteket!


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés