free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cucckereső: tavaszi kollekció, körkép

Borsa         Címkék: bolt, cucc, kollekció, ruha, tavasz 1 hozzászólás

A ruhaboltokba érkezett tavaszi kollekciókat látva konstatáltuk, hogy továbbra is tartja magát a lila. Becsatlakozik viszont a türkiz, és a nadrágok is bővebbek lettek.

Hivatalosan – és reményeink szerint gyakorlati értelemben is – már csak kicsivel több mint egy hónap választ el minket attól, hogy kezdetét vegye a tavasz. Ennek egyik kellemes velejárója, hogy a ruhaboltokba folyamatosan érkeznek az új szezon kollekciói. Körülnéztünk, hogy eddig milyen a felhozatal, milyen színeket és fazonokat fogunk viselni vagy minimum másokon látni 2009 tavaszán.

A H&M-ben állandóan cserélődik az árukészlet, így itt nem válnak el annyira élesen az elmúló és az új szezon darabjai. Mindenesetre az üzletben jelenleg fellelhető holmik uralkodó színei a halványlila és a mályva, a cuccok egyfajta praktikus-romantikus stílust képviselnek csipkékkel, indás mintákkal, ám meglehetősen fantáziátlan szabásokkal. Az üzletbe beljebb merészkedve aztán rábukkantunk az aktuális árukészlet legvonzóbb – na jó, szóval egyedüli vonzó – részére: topok, pulóverek, ruhák, szoknyák, nadrágok és kiegészítők, csupa türkizkékben vagy türkizkék alapú mintákkal. Szóval itt az új: a türkizkék.A Stradivariusban még mindig meglehetősen nagy mennyiségben várakoznak az őszi–téli szezonból maradt holmik, viszont az emeleten – ez a Vörösmarty téri üzletre értendő – már igencsak befigyel a tavasz. Méghozzá világosszürkékkel, halvány- és középlilákkal, valamint púderrózsaszínekkel. A maxikardigán és a kötött ruha velünk maradt, csak rövid ujjakat kapott. Szintén tartja magát a kismamafazon, az ejtett váll és a denevérujj. Új becsatlakozó itt is a romantikus vonal, sűrű virágmintákkal, lepkékkel, madárkákkal. A cicanadrágok mellett egyre több a trapéz és a bő fazon.

A Bershkában szintén nagy mennyiségű őszi–téli cucctól roskadoznak az állványok, a tavaszi holmik egyelőre kisebbségben mutatkoznak. Utóbbiak esetében viszont egészen egyértelmű a lila továbbélése, méghozzá mindenféle változatos árnyalatban, a pasztell-lilától az egészen sötétliláig. Főleg egyszerűbb, basic darabok érkeztek eddig, talán ezért lehet, hogy ennél a márkánál igazából semmi különösebb újdonságot nem fedezhettünk fel.A Zarában aztán már meg sem lepődtünk, amikor emeletről emeletre haladva csupa lila, rózsaszín és szürke cucc fogadott bennünket. Annál inkább üdítő volt tapasztalni, hogy aki az előző színektől rosszul van, vagy legalábbis szeretne változatosabban öltözködni, az ebben az üzletben a különféle árnyalatú zöld holmik közül is válogathat, mi több, még egy-egy sárgát is talál. Az ejtett vállak, denevérujjak itt is tovább élnek, emellett a márkától megszokott könnyű, átlátszó blúzok legújabb változatai is megérkeztek. Divatban maradt a tunika és a zsabó is. Szezonális slágernek ígérkezik a rövid ujjú, kötött pulóver, melyből már most egészen komoly a felhozatal a boltban. Az egyenes szárú nadrágok mellett itt is hangsúlyosan megjelentek a bővülő fazonok, méghozzá nem csupán az irodista és az alkalmi vonalon, hanem az eddig a cicanadrágok uralta ifjúsági szekcióban is.A Promodnál viszont csak nyomokban mutatkozik a lila, helyette van viszont mályvaszín, zöld, piros és némi türkiz. Mondjuk itt is elég sok még az őszi–téli holmi. Ugyanakkor az már konstatálható, hogy az új szezonban leginkább kényelmes ingek, kismamavonalú felsők, valamint rövid ujjú pulóverek és kardigánok terén lesz erős a márka, illetve tovább viszik az előző idényben megjelent kockástrendet is.

A Mango tervezői is a szürke, halványlila, valamint púderszínek tengelyén mozgolódtak a tavaszi kollekció megalkotásakor, illetve itt is feltűnik a türkiz, ám egyelőre csak néhány ruhadarab erejéig. A felsők és ruhák esetében továbbra is meghatározó a kismama-, illetve a bővülő szabásvonal. Klasszak a rövid ujjú és ujjatlan kötött ruhák, és említést érdemel a tunikafelhozatal is. A nadrágokat illetően pedig itt is elmondható, hogy a bővebb fazonok vannak többségben.A meglátogatott üzletek közül a Mexx volt az egyedüli, ahol – legalábbis a jelenlegi árukészletet alapul véve – nem lilában látják a 2009-es tavaszt. Annál inkább feketében, fehérben és pirosban. Kihoztak egy visszafogottan romantikus, korrektül feminin kollekciót, blúzokkal, pulóverekkel, szoknyákkal, ruhákkal, nadrágokkal, kosztümökkel és tavaszi kabátokkal, amelyek esetében egységesen az említett három színt variálták. Ennek következtében ezeket a darabokat nagyon könnyen lehet kombinálni egymással. És tényleg nem muszáj kizárólag lilában járni.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés