free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Gatyamustra az egészség szempontjából

Radnai Anna         Címkék: alsónadrág, boxer, egészség, meddőség, tanga 0 hozzászólás

Nem úgy van, hogy most a fecske a menő, azt hord mindenki, vagy épp a tanga, ha a csajunk azért rimánkodik. Ma már egészségügyi kockázatokat is mérlegelünk.

Ki gondolná, amikor kedvesének/férjének/pasijának alsónadrágot vesz, hogy az esztétikai szempontokon kívül komoly egészségügyi megfontolásokat is mérlegelnie kell? Barátnőim körében végzett közvélemény-kutatásaim alapján esztétikai szempontból a férfialsóneműk közül utolsó helyre került a tanga, és első helyre a Calvin Klein által divatba hozott szoros boxer. Férfi ismerőseimnek, részint a családi béke megőrzésének érdekében, részint azért, hogy nehogy azt higgyék, alaptermészetemben döntő változás következett be, bevallottam, hogy azért érdeklődöm kedvenc alsóneműfazonjuk iránt, mert a témáról cikket szándékozom írni. A tangát ismerőseim döntő hányada sem tartotta férfiasnak, és azt mondták, hogy ilyen ruhadarabot csak kedvesük kifejezett kérésére lennének hajlandóak felvenni, és akkor sem hagynák magukon huzamosabb ideig. A hagyományos, szár nélküli alsó sokszor átüt a nadrágon – tudtam meg ezen kívül –, nem is trendi, de a megfelelő tartás miatt még mindig sokan kedvelik.A boxerre szavazók tábora elsöprően a legnagyobbnak bizonyult (amire persze nem bizonyíték, hogy JF Kennedy ilyen alsónadrágjáért pár évvel ezelőtt 5000 dollárt fizettek egy árverésen), ám e gatyahalmazon belül a szoros boxer már nem olyan egyértelműen sikeres a fiúk között, mint párjaiknál – kellemetlennek ítélik a combon feszülő szárat, ami ha felcsúszik, sokszor úgy is marad.

De az enyhén eltérő ízlések mellett mik lehetnek azok a bizonyos egészségügyi megfontolások? Még a huszonegyedik században is sok helyütt férfiak körében tartja magát az az álláspont, hogy a meddőségért mindig a nő felelős. Ezzel szemben ma már tudományosan bizonyított tény, hogy a meddőségért 40 százalékban a férfiak "felelősek", és ha figyelembe vesszük, hogy a nőknek is csak 40 százaléka jut, akkor a férfiaké már nem is csekély arány! (A fennmaradó 20 százalékban mindkét félnél találnak valamilyen okot.) Magyarországon ez a probléma több mint 100 ezer házaspárt érint. De hogy kerül ide az alsónadrág?Az Egészségügyi Világszervezet 106 olyan okot tart számon, ami a férfiaknál meddőséghez vezethet, és ezek egyike – a különböző betegségek, a dohányzás, a forró fürdők, a túlzott sportolás mellett – a szűk alsónadrág viselése. Mit tanácsol hát az andrológus szakorvos, milyen legyen az ideális alsónemű?

Fő szempont, hogy a herék ne nyomódjanak hosszú ideig a lágyékhoz, mivel annak hőmérséklete 1–1,5 fokkal magasabb, és ezért a két szervrész szoros érintkezése a spermaképződés károsodását vonhatja maga után. A szoros alsó viselése lehet akár titkolt fogamzásgátlás is a férfiaknál – mosolyog az andrológus –, hiszen a sperma erre a külső hatásra azonnal reagál: orvosi kísérletek bizonyítják, hogy hőszigetelő anyagból készült, szoros alsónemű viselésekor 5–9 hét múltán a spermaszám mélypontra zuhan. A normális spermaképződés helyreállításához azonban sokszor több mint fél évre van szükség. Ráadásul a poliészter alapanyagú termékekbe nyáron könnyen beleizzad a delikvens, és ez pattanások kialakulásához, az intim testtájakon bőrkivörösödéshez vezethet, a bőrt ért stressz, főleg a szőrrel borított területeken, a kórokozók melegágyává válik. Mit ajánlanánk tehát a Borsa lelkes női olvasóinak megvételre, és férfi olvasóinak viselésre?Mi a magunk részéről a kényelmes, laza, minden testformára milliónyi színben és fazonban készülő, anyagában is minőségi boxer mellett tesszük le a voksunkat, amelyben párunk csinosan feszíthet, de nem húzza keresztbe gyermekvárási álmainkat sem.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés