free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Mellkérdés a gardróbban – Dekoltázsmustra

Borsa         Címkék: dekoltázs, divat, mell, ruha, tanács 8 hozzászólás

Kitegyem vagy takarjam? – fogós kérdés, főleg, ha a mellünket visszük a vásárra. Ráadásul az sem mindegy, hogy mekkorák a keblek. Dekoltázsügyi tanácsadás.

Mindannyiunk előtt ismerős kép, amikor állunk a tükör előtt, a földön egy nagy halom felsőrész hever, és nekünk fogalmunk sincs arról, hogy melyik pulcsit vagy pólót válasszuk, mert ugyebár ha van mit a tejbe aprítani dekoltázsfronton, akkor azt jó lenne ízléses módon a világ elé tárni – ha viszont csak mutatóban van ott két, alig látható domborulat, akkor az optikai tuning szinte elengedhetetlen. Kivágott vagy zárt, V nyakú vagy kerek, fogós kérdések, főleg akkor, ha eddig random mód vásároltuk a különböző kivágású felsőrészeket, függetlenül attól, hogy a dekoltázsunkhoz mi illik a leginkább. Borsastylist úgy gondolta, az olvasók megérdemlik, hogy végre fény derüljön arra, mit illik és mit nem, melyik forma kinek áll jól, ha a mellekről van szó.

A nagy mellűek és a kis mellűek között legalább annyi vita van, mint az egyenes és göndör hajúak között. Akiket a sors nagyobb keblekkel áldott meg, azok sokszor arról panaszkodnak, hogy szép ugyan a nagy mell, de egyrészt lehetetlenség rá kényelmes melltartót találni, másrészt a gravitáció hatása már egészen fiatal korban feltűnő nyomokat hagy. Arról már nem is beszélve, hogy nem egy dús keblűtől halljuk, hogy a nap végén igencsak fáj a háta a "terhek" állandó cipelésétől. Ezzel szemben a kis mellű csajok hosszasan tudnak siránkozni azon, hogy rajtuk bizony csak a push-up melltartó és az abban található jó pár centis szivacsbetét segíthet, mert enélkül bizony úgy tűnik, hogy mellek helyett csak cseresznyék lapulnak a felsőrész alatt. Mi nem tudunk igazságot tenni, nem is célunk, helyette viszont megtanítjuk az olvasókat arra, mivel érdemes próbálkozni, és mit lesz jobb elkerülni.

Kis mellre

Még mielőtt bárki is azt hinné, hogy a kis mell hátrány, jobb, ha belátja, hogy kisebb mellméretre sokkal egyszerűbb megfelelő felsőrészt találni. Nekik jöhetnek a felül zárt felsőrészek (kép 1) és azok a fazonok, amelyek melltartó nélkül mutatnak csak igazán jól (kép 2). Az úgynevezett csónak nyakú vagy kámzsás felsőrészek is sokat dobhatnak az egyébként nem túl látványos dekoltázson (kép 3). A legjobb, ha élénk színű, mintás felsőrészekben gondolkodnak a kis mellűek, jól működnek a csíkos és a kockás darabok is, de a pöttyök és a virágminták is jó hatással vannak a lapos mellkasra (kép 4).


Még több dekoltázst találsz a galériában

Náluk minden olyan felsőrész szóba jöhet, aminek a mellrészénél valamilyen applikáció van, a rávarrt zsebek és masnik is jól mutatnak kisebb mellű csajokon, csakúgy, mint a gumírozás (kép 5). Mélyen dekoltált felsőrésszel csak push-up melltartóval együtt érdemes próbálkozni (kép 6).Néhány "lapos" csajnak azonban nemcsak a mellmérettel, hanem a kidomborodó bordákkal is meg kell küzdeni, és bár a hollywoodi sztárok előszeretettel mutogatják a kidomborodó mellcsontukat, ezek annyira mégse mutatnak jól. Szerintünk nem egészséges látvány. Ezért nekik egyáltalán nem ajánljuk az olyan felsőrészeket, amelyek szinte a teljes mellkast szabadon hagyják (kép 7).

Nagy mellre

Ha valakinek nagy a melle, azt bizony érdemes megmutatni, na nem abban a formában, ahogyan azt sokan csinálják, ugyanis szerintünk nem az építőmunkások hangos fütyülése és kurjongatása a mérce. Ki kell pakolni, ami van, de csak ésszel. Először is nézzük végig, hogy mi nem előnyös, ugyanis a kis mellű lányokkal ellentétben a nagyobb mellnél jóval több tabu van. Érdemes tisztázni, hogy mi nagy mell alatt nem a plasztikai sebész által szilikonnal felturbózott kebelcsodákról beszélünk, amelyek hetykén merednek előre a világba, ők nagyjából azt vesznek fel, amit akarnak. Azonban akiknek a genetika a plasztikai sebészük, már van gondjuk bőven.Nekik különösen előnytelenek a magasan záródó felsőrészek, ezek ugyanis olyan hatást keltenek, mintha a mellek kalodában lennének (kép 8). Valamint tiltólistán vannak a keresztben csíkos vállakat szabadon hagyó felsőrészek is, ugyanis ezek csak melltartó nélkül mutatnak igazán jól, és hiába múlt el valaki éppen 20 éves, ha nagy a melle, az bizony a legtöbb esetben lóg (még ha kicsit is), de mielőtt még nagyon megijednének a nagy mellű csajok, mindenkit megnyugtatunk, hogy kis mell is tud ám lógni, rendesen. A szabály egyébként végtelenül egyszerű: nagy mellűeknek azok lesznek előnytelenek, amelyek kis keblű csajoknak előnyösek.Nagyobb mellekre jöhetnek a mélyen dekoltált, V nyakú vagy kerek kivágású felsőrészek, amik kiemelik a mell vonalát, de nem ízléstelenül (kép 9). A bajor sörcsapoló asszonyokon ugyan jól mutatnak a köldökig dekoltált fűzős blúzok, de itthon ezektől mindenkit óva intenénk. A csíkos és egyéb mintás felsők csak akkor mutatnak jól, ha elég mélyen vannak dekoltálva, ha túl kicsi a kivágás, össze fogja nyomni őket (kép 10).


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés