free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nőtagozat és szexpol

HT         Címkék: feminizmus, jog, kapcsolat, szex, társadalom 0 hozzászólás

Demokráciában ideális esetben egyenlőek férfiak és nők, a jognak asztalánál mind egyaránt foglal helyet. Hímtag az alá-fölé rendeltségről és a feminizmusról.

Mindenki tudja, hogy a feminizmus a nők egyenjogúsításáért küzdő civil mozgalmárkodás, és hogy korunkat is jellemzi a női emancipáció követelése. Annak ellenére, hogy pasiuralom van, és hogy pasik is vallhatnak feminista nézeteket, és hogy a nők egyenjogúsítása legtöbbször kimerül ilyen-olyan látszatintézkedésekben, és politikusabbak lettek a csajok, és akcióznak, meg szervezkednek, meg harcosan lépnek fel, de a nőnemű feministák legnagyobb bánatára manapság az sem egészen biztos, hogy valójában a csajok indították-e be a nőmozgalmárkodást.Egy demokráciában például ideális esetben és jogi értelemben egy nő ugyanazt teheti meg, amit egy férfi, és legálisan létrejöhetnek nemi és ideológia alapú nemzetközi mozgalmak is. Az utóbbi évtizedek legsikeresebb szexista ideológiája a feminizmus. Ideális demokráciában persze nem lenne rá szükség, de mifelénk annak ellenére, hogy a Földlakosok többsége nő, minden feminista hisz a demokráciában, a mindkét nemet megillető egyenjogúságban, az egymásért kölcsönösen kiállásban, és a közösség- és segítségvállalásban, mégis a csajok közül sokan gazdasági és nemi függésben élnek, és nem tudják hatékonyan ellensúlyozni a világszerte uralkodó férfiizmust.
Demokratikus berendezkedés ide vagy oda, a csajok évszázadok óta megadóan tűrik és veszik tudomásul, hogy folytatódik a pasi módi, a férfiész diktálta történelem. Hiába feminizmus meg egyenjogok, de Mary Wollstonecrafttól Indira Gandhiig és Hillary Clintonig a csajok a pasik logikáját követeve politizálnak. Közismert például, hogy Wilhelm Reich volt az az illető, aki a múlt század húszas éveiben meghirdette a szexuálpolitikát, azaz röviden a szexpolt. Többek között olyan célokért szállt síkra az osztrák–amerikai lélekgyógyász és szexuálreformer, mint a csajok politikai, gazdasági és szexuális egyenjogúsítása, amiért menekülnie kellett a nácik elől, és amiért lesittelték az USA-ban a háború után. Wilhelm Reich volt az első hivatásos tudósa az általa alapított mozgalomnak, és például olyan kérdések foglalkoztatták munkaidőben, hogy egy hosszú távú stabil kapcsolat és/vagy házasság sikere hogyan függ össze a benne résztvevők nemi életének nívójával, vagy hogy mi történik az orgazmuskor felszabaduló energiákkal. Ennek ellenére nem csoda, hogy a hippikkel meg a 68-as diákokkal az élen sokan a testorientált pszichoterápia atyjának tartják.Mindenki tudja, hogy a világvallások alapítói, a nagy reformerek meg az őskomcsik is pasik voltak. Pasik mondták ki először, hogy például a gazdasági feltételektől függő és magántulajdonon alapuló egynejűség és/vagy egyférjűség hozza létre az államot, azaz egy földrajzi terület felett a legfőbb politikai hatalommal bíró politikai egyesülést. Pasik mondták ki először, hogy elengedhetetlen a nők felszabadítása, hogy a monogám frigy, ami a közerkölcs szerint elsősorban a nők monogámiáját jelenti, és a közvélekedés szerint az emberek ideális életformája valójában a csajok pasik általi elnyomása, és az is pasiduma volt először, hogy egy házasságban a férj nem uralkodhat a neje fölött.Persze nem kell feltétlenül egyetérteni ezekkel a gondolatokkal, mint ahogy azzal sem, hogy a stabil kapcsolatok sikeressége függ a benne résztvevők szexualitásától, de az több mint valószínű, hogy egy hagyományos család tagjai nem fognak lázadozni a fennálló hatalom ellen, mert kevésbé érdekük, hogy a közösséggel törődjenek, mint például egy anarchista csoportosulásnak.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés