free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ötperces smink

Borsa         Címkék: arc, kozmetika, smink, szem, szépségápolás 5 hozzászólás

Nyolc lépésben idekörmöljük az ötperces, rapid smink lépéseit, és ha ügyesek vagyunk, tényleg nem kell többet ácsorogni a tükör előtt. És még szépek is leszünk.

Ha te is elalszol minden reggel, és cakompakk húsz perced marad magadhoz térni, kávézni, rendbe vágni a toalettet, és vágtatni a villamos után, akkor pislants ide, a rapid smink forgatókönyve következik. Ezt praktikus okokból hagyományosan ötpercesnek nevezzük, de kevésbé gyakorlottak se szégyelljék el magukat, ha mondjuk nyolc percnél áll majd le a stopper, rutin kérdése az egész. Lássuk hát – óra indul!

1. Alapozz

Ezt pont a gyorsaság miatt szeretjük lespórolni, de nem érdemes. A gyűrött ábrázat és a karikás szemek legjobb barátja az alapozó, és ha nem kívánjuk, hogy az előző esti dajdajozás minden nyoma eláruljon bennünket a kollégák előtt, indítsunk ezzel.


Így kell öt perc alatt sminkelni

Borsamunkatárs, mivel ketyegett az óra, rögtön egy színezett alapozó plusz hidratáló kombót vitt fel alanyunk orcájára, így két legyet ütöttünk egy csapásra, és az arcszín a fakó semmilyenség helyett tetszetős, életerős színezetet kapott, és a puha bársonyosságot is kipipáltuk egyúttal. Ezt kézzel szépen a szem alatt is eldolgozhatjuk, így korrektorral sem kell bíbelődnünk.

2. Fixírozz

A felkent alapozóra hintünk egy leheletnyi réteg porpúdert ecsettel, ügyesen eldolgozzuk, és máris adtunk az eleganciának is. Szép homogén felületet kaptunk, és rögzítettük a krémes alapozót is alant.

3. Pirosíts

Alanyunk kedvence a pirosító. Imádja, mert az ideális végeredményhez egészen mélyen be kell cuppantani a pofazacskót, így némi kacaj is jut minden reggelre. Amúgy pedig: a pirosítást is kár kihagyni, és csak úri huncutságnak bélyegezni, mert a pofacsontokra ügyesen felkenve karaktert ad az arcnak, jó esetben karcsúsítja is azt, és a pozsgás, egészséges ábrázat illúzióját kelti, ami azért fontos, mert reggel hétkor ez közülünk igen kevesekről mondható csak el. Arról nem is beszélve, hogy kábé harminc másodperc alatt megvagyunk vele.

4. Kefélj

Azoknak, akik rendben tartják a szemöldöküket, tényleg csak annyi a dolguk, hogy kefével megigazítsák-megformázzák azt. Mi csalni kényszerültünk. Alanyunk öldöke ugyanis elhanyagolt, seszínű, és Borsamunkatárs a formája láttán is csak szentségelni tudott, mondván, hogy lehet ezt ennyire vékonyra kiszedni, és az oldalvonalat is ilyen szűkre szabni.Szóval nekidurálta magát, és az órát leállítva sebtében egy esztétikusabbat kanyarintott a szem fölébe, amitől alanyunk egy kicsit megijedt, de végül belátta, hogy ez tényleg menőbb, és megígérte, eztán odafigyel.

5. Színezz

A krémes-színes szemhéjfesték felvitele teljesen fakultatív, Borsamunkatárs azonban a világért sem hagyná ki, sokat dob ugyanis a tekinteten a megfelelő színezés, persze az árnyalat maximálisan személyfüggő. Ezt szépen eldolgozzuk, elsatírozzuk a szemhéj vonalában, a szemkontúrok mentén.

6. Rajzolj

A színező árnyalatával harmonizáló szemceruzával pikk-pakk körberajzoljuk a belső részt, és belehúzunk a szempillatőbe is egy-egy gyengéd vonalat.Magyarán megrajzoljuk a reggel alig látszódó szemünket, és a sunyiróka-szűk szempár helyett lesz úgymond tekintetünk.

7. Emelj

Spirálozás nélkül persze közel nem ugyanaz a végeredmény, ez a fázis tehát kötelező elem. Szépen ívelni a pillákat, megadni az igazi kontúrt a szemnek, emelni-nyújtani a tekinteten.

8. Fényesíts

A szemünk hangsúlyozása után az ajkakra már csak egy könnyű szájfényt viszünk fel. Semmi szájceruzás kontúrozás, semmi égő-harsány színezés. Szerény, mégis látványos, elegáns viselet, és a jobbféle termékek nem is illannak el két perc után a szájról. A cserepesebb ajkakra felvihetünk a fény alá valami tápláló-puhító ajakírt is – ez a csípős hidegben szinte mindenkinek ajánlott.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés