free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Anti-Valentin: szájhúzás kontra beletörődés

– pészM –         Címkék: ajándék, giccs, párkapcsolat, ünnep, valentin-nap 9 hozzászólás

Nem fogjuk vissza magunkat. Herótunk van az ilyen ünnepektől, mint a Valentin-nap, mégse kerülhetjük ki. Inkább elébe megyünk.

Hogy nem túlságosan újszerű Valentin-napi nemtetszés miatt nyafogni? Hogy milyen olcsó már pfújolni a szükséges rosszra? Színigaz. Ti is utáljátok, mi is, minek locsogni róla – átesünk rajta, mint a rossz álmon, oszt' jónapot. Hát nem úgy van az. Mer' aztán jön a kritika, hogy miért nincs palettán az ünnep, miért csinálunk úgy, mintha valami kiradírozható eseményről lenne szó, ami mellett elmehetnénk közömbösen. Hát, ez is színigaz. Utálni és hőbörögni egy dolog, aztán egy másik, hogy muszájból úgyis odarendel az élet valamilyen forgatókönyvet, nem nagyon lehet kiseggelni ebből, úgy látjuk. Ha már viszont belekezdtünk, akkor kinyavalyogjuk magunkat tisztességgel, a lúd és a kövérség tipikus esete, ugyebár.Már vizuálisan is megejtő, amikor az ember a Nyugati-aluljárón átsunnyogva látja, amint a szorgos kínaiak és a tagbaszakadt árusok vért izzadva lerámolják a karácsonyi meg az újévi díszletet, és a helyébe máris a Valentin-napi uszítás kelléktára kerül. (Nem árulnak zsákbamacskát, kérem szépen, Valentin csakis azért van, hogy a virágosok meg az ajándékboltosok – ajándékbolt, az is milyen már – a karácsony és a húsvét meg nőnap közti holtidőt valamivel kipárnázzák.) Lampion helyett piros bugyi, szeretet helyett kacérság és szex a jelszó, de már ott van becsomagolva a bandzsa nyúl is húsvétra, az majd 15-én foglalja el a kirakatot. Mindegy. Most pirosban ázik az egész város, mintha legalábbis valami világrengető forradalom előestéjén remegne a city, és a karácsonyi kínálatnál is primitívebb, haszontalanabb holmik lepik el az üzleteket.

Nem spórolnak a felszólító móddal: menjél wellnessüdülni a pasiddal, lehetőleg lapuljon a zsebében az eljegyzési gyűrű, vacsorázzatok a legprosztóbb helyen gyertyafénynél művirággal, és ha nem rúgtok be nagyon, még a piros csipkés ajándéktangád is felkéredzkedhet rád a Nagy Valentin-napi Aktus előtt. Aztán a legtöbb magazin ilyenkor – mindig hálásak vagyunk érte – előráncigálja a szokásos Bálint-napi kötelezőt, (stílusosan) 14 pontban megfogalmazzák, mit súgj melyik fülbe, hová helyezd a mirelit epret a pasid forró testén, aztán csokimáz, tejes fürdő, bekenylek, bekenysz, sikítani, harapni, óóóó ich komme, ich komme, schneller… Fantastisch!Köszönjük, ennyit a rinyáról, nézzük a praktikumot. Mi a francot lehet akkor csinálni ezzel… Beég az ember agyába, ott zakatol a temérdek hülyeség, muszáj nekünk is berendezni azt az estét, nincs mese. Valami szirupmentes könnyű kéne, de egyre csak ott nyújtózkodik az igény a nagyobbacska volumenre – jó, gondoljuk végig. Rég voltunk moziban? Igen. Oké, akkor nézzünk körül, hátha a "romantikus vígjáték", "szerelmi dráma" címkedömpingen túl belefutunk valami olyanba is, amit tényleg régóta meg akartunk nézni. Valami jó koncert aznapra? Jó lenne, csak az meg nem kettesben lesz. Ne érdekeljen. Egy jóféle jazzy, komolyabbaknak komolyzene, bolondosoknak parti. Bőven belefér. Előtte-utána vacsi? Nem rossz, megvettük. De az otthoni koszt a befutó. Saját ízek, saját eszcájg, saját gyertya. Vagy beülünk valahová másokon röhögni, ami tök jó, de akkor megint nem magunkra, egymásra koncentrálunk. Szóval pizzarendelés helyett tényleg összeüthetünk egy szalonképesebb menüt, közben elkortyolunk egy üveg száraz vöröst, jó fejek vagyunk egymással, és igyekszünk nem most előhozakodni a minket nyomasztó sérelmekkel. Akár még jól is elsülhet.Ajándékot venni, kapni? Egyértelmű tiltólista. Ajándék-mozijegy, -vörösbor, -tábla csokoládé persze jöhet. Vicces feliratú boxeralsó, "Szeretlek" matricás bögre, szerelmes mintázatú fotóalbum felejtős. Emberek vagyunk, nem pedig szereplők a Romantika csatorna valamelyik szappanjában. És ha már itt tartunk: nem csinálunk a Borsán "ezt szeretnénk kapni Valentin-napra" listát, nem kínlódunk "Valentin-napi sminkkel", és a "Bálint-napi vacsora" cikk szövege sem fog már megszületni. Tőlünk ennyire futja, de ezt a keveset nagy elánnal adjuk.Amint az az eddigiekből is kitetszik: mi ugyanolyan bénán és tehetetlenül állunk a jelenséggel szemben, mint ti, úgyhogy bármit írtunk is le eddig, az nemcsak erőlködésszagú, hanem tényleg izzadunk vele, és nem is megy nagyon. Mi mindenkinek minden jót kívánunk, szeressétek egymást, satöbbi – ha egyedül vagytok, ne essetek kétségbe, sőt: legalább ma áldjátok az Urat. A nálunk kreatívabbak és lelkesebbek meg ne restelljék már bekörmölni ide a tutit, pár biztató jó szót legalább, hogy hogyan lehet ezt ép bőrrel, sérülésmentesen megúszni. Hogy hogyan lehet mégis valami emberi arcot adni ennek az arcpirító marhaságnak. Előre is köszi.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés