free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 kipróbált színezett hidratáló

Borsa         Címkék: hidratáló, lista, smink, szépségápolás, teszt 8 hozzászólás

Gyakran előfordul, hogy nincs időnk egy rendes smink elkészítésére, ilyenkor az alapozó helyett színezett hidratálót használunk. Viszont nem mindegy, hogy milyet.

A színezett hidratálók már évek óta a piacon vannak, azonban valamiért a legalsó polcokon kaptak helyet, pedig ha valaki rátalál a neki leginkább megfelelő márkára, az évekig ragaszkodni fog hozzá, mi most nem az alapozók ellen szeretnénk kampányolni, mert ahhoz nem fér kétség, hogy a legszebb és legtartósabb fedést az biztosítja. De abban is biztosak vagyunk, hogy mindenkivel megesett már, hogy a reggeli rohanásban egyszerűen nem maradt ideje a precíz és minden részletre kiterjedő alapozásra, ilyenkor jobb, mint a semmi alapon elég, ha tűzoltás gyanánt bekeni az arcát színezett hidratálóval. Mindemellett olyanok is akadnak, akik nem tudják megszokni az alapozó maszk hatását. Ezért mi összeszedtünk a piacon található termékek közül ötöt, és a szokásos szempontrendszert felállítva pontoztuk a kipróbált hidratálókat, a végére megszületett a szigorú, de elfogultságtól mentes végeredmény.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy első körben hat krém indult a versenyben, de az egyikről kiderült, hogy az bizony nem színezett hidratáló, hanem önbarnítós nappali arckrém. Ezért a félreértések elkerülése végett érdemes tisztázni: a színezett hidratáló nem bír barnító hatással, mint ahogy az önbarnítós hidratáló sem színezi be azonnal a bőrt. Ez két különböző termék, ezért mindig alaposan meg kell nézni, hogy mit is veszünk. Visszatérve a teszthez, a következő szempontok alapján pontoztuk a kiválasztott krémeket: mennyire fed, mennyire tömíti el a pórusokat, hány árnyalatban kapható, milyen könnyen lehet felvinni az arcbőrre, mennyire hidratál, valamint az ár/érték szempontjából megéri-e az adott termék.

Alverde

A márkával a legtöbb esetben meg vagyunk elégedve, szintetikus tartósítószertől mentes termékekről van ugyanis szó, ami kétségkívül kedves hír a szívünknek. Ebben az esetben azonban nem voltuk maradéktalanul megelégedve. Az 1000 forint alatti ár, ugyan barátinak mondható, de most tényleg úgy éreztük, hogy inkább megveszünk egy drágább terméket, csak ezt ne kelljen sokáig az arcunkra kenni. Annyira sűrű, mint egy fogkrém ebből pedig az következik, hogy csak nagy nehézségek árán tudjuk egyenletesen eloszlatni a bőrünkön. Miután sikerült magunkra kenni szépen elfedte a kisebb bőrhibákat de, a várt selymes hidratáló hatás elmaradt, helyette viszont ragadt a bőrünk rendesen, és a bajt csak tetézte, hogy az illata is elég émelyítőnek mondható. Azt nem sikerült kideríteni, hogy hány árnyalatban kapható, ugyanis erről sem a hivatalos oldalon, sem pedig a boltban nem kaptunk értékelhető információt. Az ezer sebből vérző Alverde színezett hidratáló a maga 1 pontjával sereghajtóként zárja a sort.

Balea

Eddig még a Balea termékek sem okoztak nekünk csalódást, ezért ennél a krémnél is nagy reményekkel indultunk neki a pontozásnak. Az egyetlen bajunk vele, hogy hiába a kecsegtető natúr szín, egyszerűen hiába kentük nem fedett, pedig ez most az egyik fő szempont. Amiért mégis előkelőbb helyen végzett, mint az Alverde színezett hidratálója, az a tény, hogy szerintünk tökéletesen hidratál, a bőrünk még órákkal a teszt után is puha és bársonyos volt, pont, ahogy meg van írva. Az illata nem túl erős, az állaga könnyű-habos, a pórusokat nem tömíti el, az ára 1000 forint alatt van, két árnyalatban is kapható, de nem tudunk elmenni a mellett a tény mellett, hogy egyszerűen nem fed. Ezért most a Balea színezett hidratálójának a zsűri 2 pontot szavazott meg, és ezzel szabadon választott program után az összetettben a negyedik helyen zárta a versenyt.

Nivea

Az előzőekkel ellentétben ennek a terméknek nem jósoltunk nagy jövőt, ugyanis a kézkrémek tesztjénél már zátonyra futottunk a Niveával. Most azonban kellemesen csalódtunk, és elkezdtünk hinni abban, hogy van élet a kék bádogdobozos korszak után is. Ez a krém kicsit sűrű ugyan, de viszonylag könnyen felkenhető, a hidratáló hatással nem voltunk maradéktalanul megelégedve, szerintünk kicsit zsírosítja a bőrt, de alapvetően jól használható krém. Az illata a tipikus niveás illat, amit valaki vagy szeret vagy nem, de legalább nem zavaró. Elég jól fed, természetes színt kölcsönözve a bőrnek, viszont csak egyetlen árnyalatban kapható. Az 1500 forintos ár is barátinak mondható, azonban viszonylag sokat kell belőle magunkra kenni ahhoz, hogy a kívánt hatást elérjük. Mi ennek a színezett hidratálónak 3 pontot adtunk, és ezzel sikerült megkaparintania a dobogó legalsó fokát.

Sothys

Ezzel a színezett hidratálóval megérkeztünk a top kategóriás márkákhoz, ami egyet jelent azzal, hogy itt már nyugodtan elfelejthetjük azt, hogy 5000 forint alatt megússzuk a "befektetést". A Sothys termékeivel eddig még sosem volt gondunk, ezért már meg sem lepődtünk azon, hogy ez a krém is viszonylag jól fed, úgy, hogy közben a bőrünket is tökéletesen hidratálja, és pórusaink sem telítődnek a krémmel, és a felvitellel sem kellett hosszasan bajlódnunk. Az is örvendetes hír, hogy hatféle árnyalat közül választhatunk. Az illata kicsit jellegtelen, de lehet, hogy valakinek pont ez jön be. Mi ugyan kicsit sokalljuk érte a közel 10 000 forintot, de annyira kevés kell belőle egy-egy alkalommal, hogy elkezdtünk kacérkodni a gondolattal, hogy esetleg bevállalunk belőle egyet, nekünk is jár egy kis luxus alapon. A Sothys szerintünk négy pontot érdemel, amivel másodikként zárta a versenyt.

Shiseido

Nekünk ez a krém vált be leginkább, elég jól fed, a pórusokat sem tömíti el. Gyorsan beszívódik, viszont a szín hosszan tartja magát, tökéletesen hidratál, és közben nem zsírosítja a bőrt. Az illatát kimondottan szerettük, és csak úgy, mint a fedőhatást, ezt is sokáig éreztük. Könnyű állagának köszönhetően tükör nélkül is gond nélkül felkenhető, ami különösen azoknak jó hír, akik hajlamosak a kocsiban sminkelni. Az egyetlen riasztó tényező, ismét az ár, ami 10 000 forint alatt van ugyan, de sajnos nem sokkal. Viszont számunkra az derült ki, hogy a színezett hidratálóból érdemes drágábbat választani, mert a minőségbeli eltérés ebben az esetben tényleg jelentős. A Shiseido színezett hidratálója a maga 5 pontjával megnyerte a házi versenyt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a két első helyen végzett hidratáló között annyira leheletnyi a különbség, hogy igazából mi szívünk szerint megszavaznánk nekik a holtversenyt, de a szabály az szabály… Még több kép a hidratálókról


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés