free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Costume National

Borsa         Címkék: costumenational, divat, ismerdmeg, ruha, tervező 0 hozzászólás

A francia név mögött egy olasz testvérpár japán ihletésű divatcége áll, amitől a milánói divatkritikusok egyértelműen elzárkóztak. Párizsban viszont sikert aratott.

A név franciás csengéséből először mi is arra következtettünk, hogy ismét egy párizsi illetőségű divatcéggel lesz dolgunk, ami részben igaz is, hiszen a Costume National napjainkban már a francia fővárosban székel, azonban ez nem volt mindig így. A cég alapítója, Ennio Capasa 1960-ban született az olaszországi Leccében, már fiatalkorától kezdve nagy hatással volt rá a keleti kultúra, ezért tizennyolc évesen Japánba utazott, pár hónappal később azonban visszatért szülőhazájába, mivel felvették a milánói Academia di Belle Arti di Brera szobrász szakára.A diplomaosztás után nem várt sokáig a Japánba való visszautazással, ahol Yohji Yamamoto kezdett el közelebbről megismerkedni a divatszakmával, három év szakmai gyakorlat után otthagyta a divatházat, hogy a bátyjával, Carlóval – aki korábban a Guccinál dolgozott – saját divatcéget alapítson. Így született meg a japán ihletésű, nevében francia, de mindemellett hamisítatlan olasz márka a Costume National. Az első kollekciójukat 1987-ben mutatták be Milánóban, de a letisztult japán vonalat az olasz divatszakértők nem fogadták kitörő lelkesedéssel, ezért 1991-ben úgy döntöttek, hogy a kudarcok elkerülése végett követik a Rei Kawakubót és Yohji Yamamotot Párizsba, és áthelyezik a székhelyüket.A várt siker nem maradt el, hiszen mind a divatkritikusok, mind pedig a közönség kitörő lelkesedéssel fogadta a fiatal tervezők munkáit. 1993-óta férfiruhákat és férficipőket is terveznek, leginkább Ennio Capasa, mivel saját bevallása szerint nem talál kedvére való darabokat. 2000-ben a kínálatot kibővítették táskákkal és fehérneműkkel, valamint egyéb, bőrből készült kiegészítőkkel. Az általuk tervezett cipők akkora sikert arattak, hogy napjainkban a bevétel egyharmadát teszik ki. A testvérpárnak annyira bejött a francia újrakezdés, hogy napjainkban már az amerikai kontinenst is meghódították. Ruháikat olyan hírességek viselik, mint a miniruhák megszállottja, Beyoncé, vagy az újdonsült anyuka, Nicole Richie.Idei tavaszi–nyári kollekciójukat is minimalista irányvonal jellemzi, a ruhákon nincsenek feltűnő díszek, kivéve az egyetlen felvonultatott királykék flitteres ruhát, amiről nagyon gyanús, hogy egy véletlen folytán került fel a kifutóra. Szerintük 2009 nyarán szürkét, fehéret és feketét illik majd hordani, és a legjobb, ha mindezt űrruhához hasonló szerelésekben tesszük. Szeretjük ugyan a testvérpár munkásságát, de ez a kollekció most nem jött be nekünk.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés