free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Rubik 360

Borsa         Címkék: dizájn, játék, rubikernő, találmány, tárgy 0 hozzászólás

Bemutatták Rubik Ernő legújabb találmányát, a Rubik 360-at. Ehhez a játékhoz kevésbé logikai érzék, sokkal inkább kézügyesség kell.

A nürnbergi nemzetközi játékvásáron a hétvégén mutatták be Rubik Ernő legújabb játékát, a Rubik 360-at. A játék három, egymásba zárt gömbből áll. Lényege, hogy a legbelső gömbben található hat darab színes golyót kijuttassuk a középső gömb két nyílásán át a külső gömb megfelelő színű nyílásaiba, vigyázva, hogy a már helyükre került golyók ne essenek vissza. A feladat teljesítéséhez ugyan szükség van némi logikai érzékre is, ugyanakkor inkább kézügyesség kell hozzá.

Dan Harris, többszörös brit Rubik-kocka-bajnok - aki a kockát 10 másodperc alatt rakja ki - az elsők között próbálhatta ki a találmányt. A gömb megoldásához első körben két napra, a második  kísérletnél pedig néhány órára volt szüksége, azóta viszont már néhány perc alatt megbirkózik vele. Harris szerint a Rubik 360-ra hasonlóan  rá lehet kattanni, mint a Rubik-kockára.A Rubik 360 várhatóan augusztustól kerül kereskedelmi fogalomba. Mi pedig azt kívánjuk, hogy ez a találmány is váljék legalább olyan ikonikussá, mint a Rubik-kocka.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés