free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 letűnt popikon a nyolcvanas évekből

Borsa         Címkék: énekesnő, klip, lista, pop, zene 3 hozzászólás

A nyolcvanas évek vége ontotta magából a tiszavirág-életű, de kétségtelenül mutatós popikonokat. Listába szedtünk 5 letűnt énekesnőt a nyolcvanas évekből.

A nyolcvanas években a diszkóhullámnak köszönhetően a különböző menedzserek egymás után "dobták piacra" legújabb terméküket, a dögös popikonokat. A legtöbbjük karrierje tiszavirág-életű volt, és a lemezeladást, tehetség hiányában, csak a tökéletesre formált külső garantálta. Léteznek ugyan olyan kivételek, mint a Locomotionnel ismertté vált Kylie Minogue, aki az egyik legnagyobb újrakezdő, de mi most még is azokkal foglalkozunk, akiknek csak az a bizonyos 15 perc hírnév jutott osztályrészül.

C. C. Catch

A macskaszemű német énekesnő a Modern Talking-os Dieter Bohlennek köszönheti a karrierje kezdetét. A hirtelen felemelkedés utáni mélyrepülés miatt sokan Bohlent okolják, mi azonban gyanítjuk, hogy egyszerű tehetségtelenségről lehetett szó. A nyolcvanas években az énekesnő akkora népszerűségnek örvendett, hogy nők ezrei csináltattak az övéhez hasonló frizurát.


Borsastylist tisztán emlékszik rá, mikor a mamája még a fodrászhoz is elcipelte a nagylemez borítóját, egy a "sztáréhoz" hasonló hajkorona reményében. 1989 óta nem készített stúdiólemezt, utoljára 2004-ben próbálkozott a visszatéréssel, sikertelenül.

Cyndi Lauper

Őt tényleg szerettük, azon tehetségek közé tartozik, akinek sikerült kitűnnie az egyébként is színes nyolcvanas évekből, ha mással nem is, a hajával legalábbis biztosan.A Time after time című slágerére tinilányok milliói könnyezték tele párnájukat közben Gáborra vagy Pistire gondolva a 8.b-ből, szép idők voltak, de elmúltak, és a még mindig zenéléssel próbálkozó színes hajú Cyndi Lauper sem tudja visszahozni őket. Volt néhány sikertelen visszatérése, de a frizuráján kívül azokból sajnos semmi sem maradt.

Marcellina

Azért mi, magyarok is büszkélkedhetünk néhány tiszavirág-életű popikonnal, mi most Marcellinát emelnénk ki a sorból, aki, ha zenéjével nem is, de kreppelt festett szőke hajával maradandót alkotott.


A karrierje kezdetén Marcella néven tevékenykedő énekesnő abban különbözött társaitól, hogy nemcsak egyszerűen énekelt, hanem szaxofonozott is, ami kétség kívül merész vállalkozásnak bizonyult. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy bennünk csak a kreppelt haj hagyott mély nyomot, és legnagyobb bánatunkra egyetlen nótát sem tudtunk felidézni.

Sabrina

Valamilyen csoda folytán nála előbb volt a fülünkben egy dal, mint a szemünk előtt az énekesnő, mégpedig a Boys, boys, boys című igazán mélyenszántó alkotás. Aztán interneten kutatva ráakadtunk a videoklipre is, ami egyértelműen megindokolta, hogy miért rajongtak a barna hajú kebelcsodáért férfiak ezrei.


Azonban ennyi év távlatából a klippnek mégsem a kivillanó mell, hanem egy egészen apró részlet a kuriózuma… ha nem találjátok kommenteljetek, de mi kétség kívül jól szórakoztunk rajta.

Samantha Fox

A modellből lett énekesnő mellbedobással győzte meg a műértő közönséget, legalábbis szerintünk, ugyanis visszanézve a videókat mással nem tudjuk megmagyarázni a hatalmas sikert. A dolog pikantériája, hogy az egykori szexbálvány a kilencvenes évek közepén a nagy nyilvánosság előtt is felvállalta, hogy a saját neméhez vonzódik igazán.


Azóta a hírek szerint együtt él a menedzserével. Tavaly nyáron egy koncert erejéig Budapesten járt, ott voltunk és meghallgattuk, de csendben az kívántuk, hogy bárcsak a fotókat néztük volna meg.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés