free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Családszédelgés

HT         Címkék: család, gyerek, kapcsolat, szülők, társadalom 0 hozzászólás

A családszédelgés és az utódnemzés találkozik valahol, de nem ott, ahol a családalapítási ígéret jelenti a családszédelgést. Más megközelítés, de gyerektéma.

A családszédelgés általában gyerekes családoknál elkövetett tanulmányúttal egybekötött vendégeskedés, aminek időtartama néhány óra, és olyan stabil kapcsolatban élő, gyerektelen csajok és pasik jellemző tulajdonsága, akik előszeretettel gondolkodnak, ábrándoznak el a családalapításon, a felelősségen meg annak a vállalásán.

A családszédelgés egyfajta privát szociológiai felmérés vagy mintavételezés, ami hasonlít a pedagógusok családlátogatására, csak sokkal személyesebb, mert általában barát- vagy ismerős családokhoz járnak a családszédelgők. Vagy inkább arra hajaz, mint amikor kölcsöngyerekezik az ember, amikor gyerektelen stabil kapcsolatban élők testvéreik, barátaik, ismerőseik csemetéivel mennek például operába. Mondjuk egy matiné-előadásra, délután hármasra. Ideális idő egy kis ebéd utáni családszédelgős kölcsöngyerekezéshez, és nem csak a stabil kapcsolatban élőknek, hanem a gyerektelen magányosoknak is erősen ajánlott teszt néhány órányira felelősséget vállalni mások gyerekeiért.Ennek ellenére családszédelegni legtöbbször meghívásra szoktak a gyerektelen stabil kapcsolatosok, és rendszerint a családosok otthonában, ahová nem azért hívják őket, hogy bébiszitterkedjenek, hanem hogy vendégeskedjenek. A gyerekes családoknál gyerektelen stabil kapcsolatosok által elkövetett családszédelgés általában pár óra kölcsöngyerekezésből,  és pár óra a felnőtt családtagokkal történő beszélgetésből áll. Még a legtapasztalatlanabb családszédelgők is tudják, hogy egy gyerekes családban történő megjelenésük eseményszámba megy, főleg a gyerekek körében. A gyerekek ilyenkor mellőzik a szüleiket, minden energiájukkal a vendégekkel vannak elfoglalva. Például olyannyira csak és kizárólagosan a vendéggel akar játszani a gyerek, hogy könnyen előidézheti a szülői féltékenységet.

Egy illedelmes családszédelgőnek sohasem célja a szülői féltékenység gerjesztése, annál inkább a tapasztalatszerzés. A kutatói alaposságú családszédelgőknek számos szempont alapján illik különböző családnál tapasztalatokat gyűjteni ahhoz, hogy mindenre felkészülve vágjanak, esetleg ne vágjanak bele egy hosszú távú, gyerekvállalós stabil kapcsolatba. Alap, hogy a tudományos igényesség sem garantálja a sikeres családalapítást, de íme néhány példa, hogy mit is figyelhet meg egy kíváncsi családszédelgő.Nem árt megszédelegni például olyan menő családokat, ahol az életszínvonal minden tekintetben a legkedvezőbb, erős a műveltségi és az intelligenciahányados, és minimum megmondóember pozícióban vannak a szülők. A menő családok kizárólag városban élnek, vagy a város környéki zöldövezetben, van pénz dögivel, és például nem okoz gondot a gyerekek menő amerikai egyetemeken történő majdani továbbtanulása sem. Aztán nem árt olyan családoknál sem szédelegni, ahol már nem engedhetik meg maguknak a külföldi iskolákat, csak a magyar oktatási intézményeket tudják megfizetni, ha tudják, és nincs pénzük felújítani az ingatlant, mert a nincs rá lóvé. Ugyanezt érdemes megtapasztalni vidéki környezetben is. De nem csak anyagi szempontok alapján ér kutakodni. Nem árt például olyan családoknál sem szédelegni, ahol például annyira elszigetelten élnek, hogy nincsenek közös barátaik, vagy annyira zárkózottak, hogy nem tűrik meg a különügyeket, vagy bár mindenkinek vannak családon kívüli kapcsolatai, de ezeket nem vonják be a családi életükbe, vagy annyira nyitottak, hogy csak na.A közvélemény az idősebb generációk túlsúlya miatt még mindig úgy véli, hogy illik családot alapítani, de minden családszédelgő tudja, hogy egy stabil kapcsolat célja nem feltétlenül a gyerekvállalás. Viszont az is igaz, hogy semmi értelme olyanoknak életük végéig tartó, hosszú távú monogámiában élni egy kiválasztott ellenkező neművel, akik nem akarnak gyereket. Egyesek szerint kifejezetten azért vagyunk, hogy sokasodjunk, de a leendő utódnemzők nem árt, ha tudják, hogy a gyerekprojekt nem vicc, és több évtizedes vállalás, és ha két ellenkező nemű társfüggő összejön egy stabil kapcsolatra, bármennyire is szabadelvű a viszonyuk, de megtették az első lépést a hagyományos családmodell felé.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés