free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Így használd a szemtust!

Borsa         Címkék: divat, smink, szemtus, szépség, tipp 6 hozzászólás

Mivel mostanában megint divat a szemhéjtus használata, ezért Borsasminkes ad néhány hasznos tanácsot. Így húzd ki a szemed tussal óra következik.

A szemtus használata a húszas évekre nyúlik vissza, a negyvenes években terjedt el, bár akkoriban a nők csak finom, vékony vonásokat húztak a szemükre, a hatvanas években óriási műszempillák is csatlakoztak a szemtus mellé, a hetvenes és nyolcvanas években pedig vastagabbak lettek a vonalak. Manapság ismét divatos használni a szemhéjtust, mivel azonban egyre furcsább tekintetek néznek vissza ránk, úgy döntöttünk, megkérjük Borsasminkest, hogy mindenki okulására adjon egy kis útmutatót a szemtus szakszerű használatára vonatkozóan.


Így kell a szemtust használni

Mindenekelőtt - ha már "tusolásra" szánjuk el magunkat - érdemes egy jobb minőségű, márkásabb tust választani, ami nem ecsetes, hanem filces hegyű, nem túl híg és nem túl sűrű. Az ecsetes tus csak a profiknak ajánlott, és jelen esetben sminkesünk annak számít.

Alapozás, ceruzával is

Itt is az alapozással kell kezdeni, majd egy kihegyezett fekete szemceruzával húzzuk ki a szemünket, de szigorúan csak a pillák tövét. Ez egy alapot ad a tusolásnak.

Törekedj a szimmetriára

Feszítsük ki a szembőrt, és támasszuk meg a kezünket az arccsonton, majd a szemzugból elindulva húzzuk a tust a szem feléig. Azért, hogy szimmetrikus legyen a két szemünk, ugyanezt a műveletet a másik szemnél is kövessük el.Vigyázat, a szemzugba vagy csak nagyon vékonyan, vagy egyáltalán ne húzzunk vonalat, ez a közelülő szemű csajoknak egyáltalán nem ajánlott.

Fejezd be a munkát

Ha előre elhatároztuk, hogy cicás szemet akarunk, akkor húzzuk tovább a tust, de a szem végénél kicsit távolodjunk el a pillák tövéből, és fölfelé íveljük a tusvonalat.Az apró szarkalábakra is nagyon vigyázzunk, ha sikerül egy barázdába behúzni a vonalat, az mókás lesz, csak óvatosan.

Ha csak kicsit rontottad el

Ha csak alig észrevehetően sikerült aszimmetrikusra a tusolás, akkor nem kell azonnal letörölni, egy fülpiszkálóval helyre lehet hozni, ráadásul amellett, hogy a szempillaspirál megkoronázza a sminket, el is fedi az apróbb hibákat.

Alsó szempillák

A szem alját csak akkor érdemes kihúzni, ha nagyon feltűnőek akarunk lenni, bár általában ez csak kevés embernek áll jól, ráadásul biztos technika sincs rá.Azzal viszont nem ártunk, ha a szem alatt, a szem végénél egy picit kihúzzuk, de szigorúan csak pár millimétert. Többet nem szabad!


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés