free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 elmehagyott diéta

Borsa         Címkék: diéta, egészség, fogyókúra, lista, táplálkozás 3 hozzászólás

A nők és néha a férfiak is mindent megtesznek, hogy egy kicsit karcsúbbnak lássák magukat. Mindenki eldöntheti, hogy a listát olvasva szörnyülködik vagy nevetgél.

Léteznek alaposan kidolgozott, hatékony, egészségvédő diéták és olyan fogyókúrás módszerek is, amelyekre első hallásra a laikus is azt mondja: ez azért durva. Érdekes módon az utóbbiból van több, ezek azok, amelyektől első hallásara megrémülünk ugyan, de azért valami el kezd motozni, hátha tényleg pont ez az a technika, amivel két nap alatt leadhatjuk azt a fölösleges hat kilót. Amikor Borsabelgyógyásznak megmutattuk az általunk összeszedett módszereket – nem kellett messzire menni, mindenki ismert legalább egyet a szerkesztőségből –, hüledezett egy sort, hogy mikre nem képesek a nők. Aztán mindegyikről szólt néhány keresetlen szót, és felhívta a figyelmet a testmozgás mindenhatóságára. Összeraktunk egy ötös listát, szigorúan azzal a figyelmeztetéssel, hogy lehetőleg senki se próbálja ki, mindenki tekintse leginkább viccnek ezeket. A helyzet az ugyanis, hogy mindegyik az egyoldalú táplálkozáson és az éhezésen alapszik, tehát legjobb esetben is csak a jojóeffektus elindítására alkalmasak, rosszabb esetben azonban kórház lehet a vége mindegyiknek.

Görögdinnye-diéta

Ebben az esetben a fő, sőt egyetlen táplálék a görögdinnye. Talán mind között ez a legvállalhatóbb, főleg, ha gyümölcsszezonban próbálkozunk vele, és nem a februári import dinnyékkel kísérletezünk. A nagy melegben jól jön a dinnye magas nedvességtartalma, viszonylag sok cukrot tartalmaz, és némi vízhajtó hatással is rendelkezik. Vízben oldódó vitaminjai is vannak, azonban fehérjét egyáltalán nem fogyasztunk vele, így azokat előbb utóbb a szervezet saját magától vonja majd el, azaz elkezdi leépíteni az izomzatot. Testmozgás mellett ezért gyakorlatilag tilos és persze nem is hatékony. Mivel többé-kevésbé léböjtöt jelent, arra alkalmas, hogy pár napig folytatva aktuálisan beleférjünk egy kicsit szorosabb szoknyába.

Fagylaltkúra

Itt arról van szó, amikor a fogyókúrázó fagylalton - na persze nem korlátlan mennyiségen - él. A hatásmechanizmusa valahogy úgy működhet, hogy a fagyi elég jól felviszi a vércukrot, emiatt jóllakottságot kelt már két-három gombóc is, valamint a gyomorba csorgó jéghideg lé összehúzza a gyomorfal ereit ezzel teltségérzetet hoz létre. Azonban gyakorlatilag nincs vitaminbevitel, és mivel a vércukorszint nem lassan, hanem kifejezetten gyorsan esik le, néhány nap után már ájulásos éhségrohamok törhetnek a próbálkozóra. Az arra hajlamosaknál komoly gyomorégést is kiválthat.

Csak-csoki-napok

Ezt a módszert egy olyan ismerőstől hallottuk - férfi egyébként -, aki élete egy nagyon pörgős, dolgozós szakaszában fogyott így néhány kilót. Elképesztően egészségtelen egyébként, A dolog lényege, hogy az egész napos, folyamatos jövés-menés, dolgozás közepette a feltámadó éhséget mindig egy szelet csokival kell csillapítani, és mindig csak akkor, amikor már nagyon kínzó az éhség. Otthon a hűtőben sem lehet szinte semmi, a késő esti hazaérkezéskor is egy kis csoki és alvás a program. Az egyoldalú táplálkozás és a vércukorszint erős ingadozása nagyon megterheli a szervezetet, a teljes rosthiánytól remek székrekedést lehet kapni, a hasnyálmirigy inzulintermelése megbolondulhat, ennek következtében a hajlamosak esélyesek a cukorbetegségre is.

Pattogatott kukorica

Na, ez már aztán tényleg az elme halála. A fő táplálék a viszonylag magas szénhidráttartalmú pattogatott kukorica, ami magas, emészthetetlen cellulóz tartalmánál fogva teljesen eltömíti a próbálkozót. Lassan emésztődik, ezért viszonylag hosszan érezzük magunkat jóllakottnak, akinek azonban problémái vannak az emésztésével, azok számítsanak felfújódásra, émelygésre, gyomorfájásra. A vitamin- és fehérjebevitel természetesen egyenlő a nullával. Mivel összetételét leginkább a papíréhoz hasonlíthatjuk, mindenki képzelje el, milyen hatással lehet a szervezetre hosszú távon.

A káposztaleves

Ez az a módszer, ami azt bizonyítja, hogy aki fogyni akar, a moslékot is megeszi. Voltaképpen egy jó hagymás, sok káposztás zöldséglevesről van szó, heteken keresztül kizárólag ezzel kell táplálkoznia a fogyókúrázónak. A káposzta és a hagyma azokat is puffasztja, akiknek megfelelő az emésztésük, de akinek problémája van az epehólyagjával, nagyon komoly görcsrohamokat kaphat ettől a levestől. A gázképző növények miatt a folyamatos felfújtság állapotában lenni nagyon megterheli a beleket, a gyomrot, és hosszútávon, mivel a rekesz folyamatosan felfelé szorul, a szívet is. Amikor ez a diéta volt a sláger, rendszeresen szedtek össze a mentősök ájult nőket az utcán. Mi szóltunk.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés