free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Rántott hús, másképp

Ízbolygó         Címkék: csirke, kaja, rántotthús, recept, tartár 0 hozzászólás

Ha azt mondjuk, hogy lehet prézlis húst sütni olaj nélkül is, meg prézli nélkül is, azt vegyétek komolyan, ugyanis tényleg lehet. Nem csak zsemlemorzsából áll a világ.

Rántott hús, amit vidékenként "kirántott" vagy "kabátos" jelzőkkel is illetnek. Az örök klasszikus, a retro vasárnapi ebédek elmaradhatatlan húsétele. A húslevest követően érkezik a tányérra és hű kísérője a szeplős krumpli, amire a prézlimaradványok rajzolnak barna pöttyöket.

Bevallom, ez az a kaja, amit nem készítek. Legalábbis hagyományosan nem. Sanyarú sorsú családtagjaim így aztán kénytelenek feltankolni a nagyiknál a mélyzsírban sült témákból, mert itthon nem kapnak. DE! Mint mindenben itt is vannak alternatívák, így a kecske is jóllakik illetve a káposzta is megmarad. Mert lehet prézlis húst sütni olaj nélkül is, meg prézli nélkül is. A végeredmény meggyőző ízek és jól variálható "kabát" szempontjából és a lakás garantáltan nem fog olajszagban úszni.



Zsemlemorzsa helyett jöhet: a natúr, kicsit összezúzott cornflakes, a szezámmag, a zabpehely, apróra vágott magvak (dió, mogyoró, kesudió, napraforgó, dukkah fűszerkeverék stb.), és ha már prézli, reszeljünk bele parmezánt és szórjunk rá egy kis borsot, így sokkal karakteresebb lesz a hús.

Fűszervajjal töltött csirke parmezános-bundában

Hozzávalók

60 dkg csirkemell filé
parmezán sajt
3 tojás
liszt
zsemlemorzsa

frissen őrölt bors

Fűszervaj:
1 rúd Meggle fűszervaj
vagy készítsünk vajból, fokhagymából és zöldfűszerekből, majd hűtsük jó ki

A csirkemelleket megmosom, papírtörlővel megszárítom, és éles késsel mély zsebet vágok beléjük. Sózom, és frissen őrölt borssal megszórom a húst kívül-belül. A zsebekbe tömködöm a fűszervajat, nyugodtan mehet bele nagyobb mennyiség, mivel a sütés közben egy része úgyis kifolyik. Ezt követően lisztbe, tojásba forgatom, illetve a végén zsemlemorzsával elkevert parmezánsajtba. Olajjal vékonyan megkent sütőpapírra fektetem a húsokat, és 220 fokon ropogósra sütöm őket. A húsok tetejét kicsit kenjük meg olvasztott fűszervajjal, megéri! Bébispenót-salátával ettük.

Kabátos husi tartárban

Hozzávalók

8 csirke alsó comb vagy mell csíkokra vágva



frissen őrölt bors

zsemlemorzsa


Tartár:

1 tojás sárgája

olívaolaj
tejföl

citromlé

só

bors 

mustár
nyeletnyi fehérbor

A tartár hozzávalóiból elkészítjük a mártást (sárgája habosra kikever, majd folyamatosan kis mennyiségben hozzáadjuk az olívaolajat, ha már kellemesen meggyarapodott a mennyiség és jó sűrű, mehet bele a tejföl, mustár, bor, citromlé, só, bors), majd a csirkecombokat alaposan fűszerezem sóval és borssal, a tartárba forgatom, majd egy zárható fedelű edénybe teszem, és irány a hűtő éjszakára. Másnap zsemlemorzsába forgatom a húsokat, egy tepsit kivajazok, és ebbe fektetem a húsokat. Alufóliával letakarom, és 1 órán át így sütöm, majd megszórom kevés olívaolajjal, és még 15 perc alatt megpirítom a tetejét is.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés