free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Bokavillantás vagy földsúrolás

Borsa         Címkék: cipő, csizma, divat, jótanács, nadrág 9 hozzászólás

A kivillanó zokni csak egy a sok hiba közül, amit a nadrághordás során elkövethetünk. Ezért most rendet teszünk a nadrágszárak okozta káoszban.

A nadrágszárakról okítani a népet nem hasztalan feladat, ugyanis az utcán járva lépten-nyomon azt látjuk, hogy valamiért nehezen találjuk meg a megfelelő szárhosszt és fazont. Ezért Borsastylist az övhordás és a dekoltázs témakör után arra jutott, hogy a nadrágszár kérdést is időszerű lenne kivesézni, több ok miatt is. Egyrészt tényleg összevissza hordjuk a különböző fazonokat, másrészt nemsokára itt a tavasz, amikor előkerülnek a tűsarkúk és a balerinák, és már nem lehet minden nadrágszárat a csizmába tűrni.A legnagyobb hibát ott szoktuk elkövetni, hogy rosszul választjuk meg a nadrágszár hosszát, vagyis nem tudjuk eldönteni, hogy milyen fazonhoz milyen hossz dukál. Ezért van az, hogy a csajok egy részének kivillan a bokája a trapéznadrág alól, másoknak pedig rojtosra van kopva a szára.

Meddig érjen, ha elegáns?

Elegáns szabású nadrágokat mindig úgy kombináljuk magas sarkúval, hogy a nadrág szára legalább a sarok felső harmadát (kép 1) eltakarja, azzal is érdemes számolni, hogy hiába takar a nadrág valamennyit a sarokból, ha leülünk, akkor bizony fel fog csúszni, és az nem csak a pasiknál kiábrándító látvány. Az sem jó megoldás, ha nadrágunk szára leér a földre (kép 2), ugyanis hiába szép látvány a földet épphogy súroló nadrágszár egy tűsarkúval, ha az már az első hordás után rojtos lesz. Ezért rossz hír ugyan, de mindenki szekrényében vannak olyan nadrágok, amelyek csak egy bizonyos cipősarkokkal mutatnak jól.Ez elsőre nyilván túlzás lehet, de minden kedves Borsaolvasó higgye el, hogy még egy tökéletesen szabott kosztümöt is könnyen tönkre tud tenni egy rosszul megválasztott cipősarok. Ha elegáns cipővel szeretnénk felvenni a farmerünket, akkor a szabály ugyanaz, mint az elegáns nadrágoknál, valamint arra is kötelező odafigyelni, hogy amennyiben a nadrágszárunkat már kikezdte a járda betonja és az idő vasfoga, akkor jobb, ha nem kockáztatjuk meg a tűsarkúval való viselését (kép 3).

Fazonok és hosszok…

Külön ugyan nem terveztünk beszélni róla, de mivel az igen-nem rovatban felvetődött a kérdés, Borsastylist úgy érezte korrektnek, ha tisztázza, hogy mivel is lehet a caprinadrágokat hordani. A legegyszerűbb válasz a semmivel, ugyanis ez a 7/8-os fazon csak nagyon keveseknek áll jól, kell hozzá egy szép vádli és egy vékony boka, ám ez a kettő egyszerre csak kivételesen szerencsések esetében van jelen… A caprinadrág kiemeli a hibákat, ezért aki mindenképpen bokavillantós nadrágban gondolkodik, az válasszon olyan fazont, amelynek a szára boka felett nem sokkal végződik, ráadásul ebből is répaszárút. Ezeket a darabokat lehet hordani tűsarkúval és balerinával egyaránt, viszont sportcipővel olyan hatást keltenek, mintha egészen egyszerűen kinőttük volna az adott nadrágot. Csizmával csak akkor próbálkozzunk, ha 170 centi feletti testmagassággal büszkélkedhetünk.A divattervezők bármennyire is próbálkoztak, a trapéznadrágok a divatvilág kirobbanthatatlan elemének számítanak, hiába divat a cső- és az egyenes szár, vannak olyanok, akik megszállottan ragaszkodnak a lefelé bővülő nadrágszárhoz, függetlenül attól, hogy illik-e az alkatukhoz vagy sem. De ebbe már ne menjünk bele, mert titkon reméljük, az olvasók már pontosan tudják, hogy milyen alkathoz mit szabad és mit nem. Ha a kiválasztott nadrág túl rövid, akkor az optikailag megrövidíti a lábat, ami még akkor sem előnyös, ha valakinek elég hosszú, ráadásul a kelleténél rövidebb szár úgy fog lobogni, mint egy vitorla (kép 4, 5). És nehogy valaki azt higgye, hogy az egyenes szárú nadrágoknál más a helyzet, ezekre a fazonokra is ugyanaz vonatkozik.Az egyetlen kivétel, ami erősíti a szabályt az a szűk szárú nadrág (kép 6, 7), annál a fazonnál szinte minden megengedett, cipőtől és szárhossztól függetlenül. Persze itt is van kivétel, mégpedig a sportcipő és a szűk szárú nadrág kombinációjának esetében. A szabály a következő: szűk szárút – répa vagy cső – nem szabad robosztus sportcipővel felvenni, ugyanis akkor pontosan úgy fogunk festeni, mint Popeye piszkafalábú felesége az ormótlan cipőjében (kép 8).

Szárbőség és csizma

Most mondjuk el utoljára, hogy bő szárú nadrágot nem tömködünk bele a csizmánkba, kivéve, ha gumicsizmáról van szó. Egyszerűen nem mutat jól, optikailag megvastagítja és lerövidíti a lábat, és rossz hír ugyan, de a fenékkérdésnek sem tesz jót (kép 9, 10).A mostanában divatos bokacsizmákkal is óvatosan kell bánni, azokat is csak szűk szárú nadrággal szabad hordani, és még így sem biztos, hogy jól fog állni, ezért bármennyire is nagy divat volt idén télen, mi óvatosságra intünk mindenkit, ha bokacsizma viselésről van szó (kép 11). Ha a 170 centi nem is, de vékony a láb mindenképpen alapkövetelmény.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés