free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Giorgio Armani

Borsa         Címkék: armani, divat, ismerdmeg, kollekció, ruha 0 hozzászólás

Az olasz tervező, aki már ötven éve van a divatvilág középpontjában, hírnevét az Amerikai dzsigoló című film hozta meg. Bemutatjuk Giorgio Armanit.

Giorgio Armani 1934-ben született az észak-olaszországi Piacenzában, egyáltalán nem akart a divatszakmában elhelyezkedni, sőt annyira távol állt tőle a divat zűrzavaros világa, hogy eleinte orvosnak tanult, majd a kötelező katonaidő után egy áruháznál – La Rinascenet – kezdett el dolgozni árubeszerzőként. Az igazi áttörést az jelentette, amikor Nino Cerruti rábízta a férfiaknak szánt Hitman széria megtervezését 1964-ben. Ezek után hosszú éveken keresztül szabadúszó tervezőként dolgozott, egészen addig, amíg akkori üzlettársa, Sergio Galeotti segítségével megalapította a Giorgio Armani céget, ekkor érthető okokból lépett.

www.adrants.com, www.amazon.com, www.etonline.com
Nézegess Armani-ruhákat!

A laza, de mindeközben elegáns zakók Armani védjegyévé váltak, és a hetvenes évek végétől a feltörekvő férfiak kötelező ruhadarabjaivá lettek. A feszes szabású, hagyományosan olasz fazonú öltönyök után az Armani által tervezett darabok olyan újdonságnak számítottak, amelyre az olasz férfiak szinte ki voltak éhezve. 1976 óta nőknek is tervez ruhákat, sőt Yves Saint Laurent után már Armani is készített női öltönyöket. Az igazi áttörést az Amerikai dzsigoló című film jelentette számára, ugyanis a főszereplő, Richard Gere végig az általa tervezett öltönyökben játszott. De a Szex és New York Mr. Bigje is talpig Armaniban próbálta meg becserkészni Carrie Bradshaw-t. (Egy kis pletyi: a Mr. Biget alakító Chris megtarthatott néhány ilyen öltönyt. Bele sem merünk gondolni, hogy a hat évad alatt ez hány öltönyt jelenthet, főleg annak tudatában, hogy Notht öltönyön kívül másban nem is láttuk.)

Az Armani nevével fémjelzett vállalat ma hat fő divatvonalat képvisel, a ruhák mellett csokoládékon, ágyneműkön és bútorokon is láthatunk Armani-logókat. A tervező megszámlálhatatlan díj birtokosa, többek között 1991-ben az RCA tiszteletbeli doktorává fogadta. 2005-ben nyitotta meg Párizsban az haute couture szalonját. Vendégei közé olyan hírességek tartoznak, mint Julia Roberts, Beyoncé vagy Katie Holmes, akit már jószerivel csak Armani ruhában látunk a vörös szőnyegen, de ő tervezete a köztudottan divatfanatikus Gwen Stefani esküvői ruháját is.

www.teamsugar.com, www.imnotobsessed.com, http://content.coutorture.com

Idei tavaszi-nyári kollekciójában a pasztellszíneké a főszerep, a ruhák mindegyike könnyű selyemből vagy leheletvékony muszlinból készült. Más tervezőkkel ellentétben ő nem robosztus platformcipőkben gondolkodott, hanem megmaradt a már jól bevált hagyományos fazonoknál. A kollekciót elnézve ugyan nem kapkodtunk levegő után, de hozta a tőle megszokott eleganciát és klasszikusan nőies vonalat, ezért mi gond nélkül el tudnánk képzelni az Armani által kreált darabokat a gardróbunkban.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés