free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Karl Lagerfeldtől mindenki befeszült

Borsa         Címkék: beszámoló, divat, kollekció, párizs, ruha 0 hozzászólás

Borsatudósítót kilőttük a világba, folytatja beszámolóját a párizsi divathétről. Most négy újabb bemutatóról tart kiselőadást, de csak három nyerte el a tetszését.

Az előző részben már beszámoltunk a párizsi divathét első két napjának négy bemutatójáról. Most ott folytatjuk a beszámolót ahol a múltkor abbamaradt, mégpedig a Chanel ház 2009-es tavaszi bemutatójával. A Karl Lagerfeld nevével fémjelzett kollekció bemutatóját minden évben nagy felhajtás övezi, és az elmúlt napok alatt először láttuk azt, hogy a meghívottak tényleg komolyan veszik a dresscode-ot, ami szerint a bemutatóra csak fekete öltözékben illik érkezni. Az indok egyszerű, a sajtóorgánumok számára készült képek sokkal jobban mutatnak, ha a közönségben nem csupa paradicsommadár ül, ami egyébként nem szúrna szemet akkor, ha a kifutón túlnyomórészt színes ruhákban vonulnának a modellek. A Chanel ház bemutatójánál azonban lehetett sejteni, hogy ismét a fekete-fehér ruháké lesz a főszerep. A jóslat be is igazolódott, ugyanis Lagerfeld idén is maradt a klasszikus színkombinációnál, és csupa fekete-fehér ruhát álmodott meg. Szerettük ugyan a ruhákat, de mi most mégis robosztus fejdíszeket értékeltük a maximális 10 ponttal, azok közül is a kedvencünk a Julia Timosenko hajára emlékeztető fehér fonott fejfedő volt.

http://content.coutorture.com
Lagerfeld és a többi kollekció

A zárónapon három olyan tervező kollekcióját néztük meg, akik közül nehezen tudnák választani, ha feltennék a kérdést, hogy ki a legjobb. Mi ezt a napot élveztük a legjobban, hiszen négy nagy kedvencünk Ellie Saab, Valentino és Gaultier 2009-es tavaszi-nyári haute couture kollekcióját bámulhattuk tátott szájjal…

http://content.coutorture.com
Ellie Saab

A nap első hivatalos programja az Ellie Saab-bemutató volt, ami a színek tekintetében különösen pihentető volt a szemünknek, ugyanis az előző napok bemutatói igencsak harsányra sikeredtek, kivételt képez ezalól a Chanel fekete-fehér kollekciója. Ráadásul ezen az estén még a vendégek is visszafogottabb színekbe öltöztek, a franciák új üdvöskéje Marion Cotillard egy bézs színű A vonalú miniruhában és platform bokacsizmában jelent meg, amit egy hatalmas kötött sapkával és egy vastag aranyszínű karpereccel dobott fel. A ruhák ugyan pasztellszínűek vagy maximum feketék voltak, de mégsem mondhatjuk őket visszafogott daraboknak, ugyanis egy-egy ruhához a látottakból következtetve tetemes mennyiségű anyagot használtak fel. Kedvencünk egy liláskék fodros selyemruha volt, aminek a mellrésze ugyan teljesen áttetsző anyagból készült, mégis elég sűrűn volt kivarrva csipkékkel ahhoz, hogy simán bekerüljön a hordható, "szívesen látnám a gardróbomban" darabok közé. Többek közt azért is vártuk Ellie Saab haute couture bemutatóját, mert a tervező ruhái már a 2009-es ready-to-wear bemutatón is elég nagyot szóltak, és bár Borsastylist Gallianót nevezi meg első számú kedvencének, idén mégis elbizonytalanodott, főleg azok után, miután meglátta a januári haute couture bemutató tökéletesnek mondható darabjait.

http://content.coutorture.com
Valentino

A nap második, általunk is megtekintett bemutatója a Valentino ház show-ja volt, itt egyetlen dolog érdekelt minket igazán, mégpedig a Valentino-piros, amiről már hallottunk ugyan számos legendát, és az árnyalattal is tisztában voltunk, életben azonban még sosem láttuk. A modellek végig tükörlapokon sétáltak, amik még inkább kiemelték a ruhák erőteljes színét. Ezek után a kedvencünk mégsem egy piros ruha lett, hanem egy türkizes szaténselyem darab, aminek az eleje ugyan nem számít nagy durranásnak, de a hátkivágása megér egy misét vagy legalábbis egy üveg misebort. A Valentino-piros pedig nemcsak a képeken, de az életben is nagyon jól mutat.

http://content.coutorture.com
Gaultier

Számunkra a hivatalos program utolsó állomása Jean Paul Gaultier bemutatója volt, amitől ha csodát nem is, de sokat vártunk. Azonban a divathét alatt ez volt az a bemutató, ami egy kis csalódást okozott nekünk, ugyanis Gaultier-hez képest mi egy kicsit unalmasnak találtuk. Bár a már szinte kötelező elemnek számító mellvillantós menyasszonyi ruha most sem maradt ki, mégsem volt elég ahhoz, hogy ne legyünk egy kicsit csalódottak. Ugyanis az elmúlt napokban csupa olyan bemutatót láttunk, amelyeken a felvonultatott darabok mindegyike egy-egy kisebb műalkotás volt. Ehhez képest Gaultier szerintünk nem ütött igazán nagyot.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés