free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Élő szövet az aktív fémvázon

Borsa         Címkék: film, kritika, sorozat, terminátor, tévé 1 hozzászólás

A rámenős terminátorcsaj, a hisztérikus anyuka és a vérszegény John Connor. Így summázhatjuk a Teminátor (Sarah Connor krónikái) című sorozat eddigi epizódjait.

Az alapul szolgáló mozifilmek – a kőkemény budybuilder világbajnok testet és lelket egyaránt romboló részvételével – korántsem kívánkoznának a Borsára, csakhogy itt valami egészen másról van szó. Itt a női lélek élve boncolásával próbálkoznak az újító szellemű alkotók, és hát – hogy is mondjuk – érdekes eredménnyel kecsegtető kísérletnek lehetünk szem- és fültanúi. Bizony.

Csinos és kíméletlen

A vizuális vonalat a John Connor védelmezésére kirendelt Terminátor security biztosítja. Egy tinédzserkorának alkonyán lévő, csinos ifjú hölgykollégát bíztak meg az embert (bocsánat, kiborgot) próbáló feladattal. Azért van annak némi huncut bája, amikor egy negyvenkilós lány élet-halál harcot vív nála háromszor nagyobb pasikkal, és a csetepaték közben komplett háztömbök válnak pillanatok alatt az enyészet martalékává. Szinte érzi az ember a feminista szervezetek elégedettségét! Ez igen!

www.terminatorchronicles.com

Kötélidegzet, vasfegyelem, semmi felesleges érzelgősség, a pasik meg nem érte futnak, hanem előle. Egyébként barátnőnek sem utolsó ám egy ilyen! A szexualitás eleve kizárva, ezzel kapcsolatban nincsen semmi strapa, nem kell megfelelni, meg a kis kék tablettákkal bíbelődni. Bár még okozhatnak meglepetéseket a sorozat forgatókönyvírói, de azt azért nehezen képzelnénk el, amint forró csókok csattannak a hideg fémen. Ami a női vonal egyéb vonatkozásait érinti, azt rögtön az elején tisztázza a termilány: "Miért a gyémánt a lányok barátja?" Briliáns gondolat, nem?

Aranyköpések akció közben

Már-már soknak is tűnne a gépies, szűkszavú termilány jelenléte, ezért az alkotók még egy hölggyel, egy hisztérikus, idegesítő filozofálgatásokba bonyolódó Sarah Connorral súlyosbították a sorozatot. A hölgy, John Connor édesanyja most a sorozatban még a filmtrilógiából megismert karakter agymenésein is túltesz. Érdemes tévézés közben felírni az aranyköpéseket, mert így sokkal hamarabb és olcsóbban juthatunk az élet legnagyobb igazságaihoz, mintha megvárnánk, amíg könyvben is kiadják. Egy autókereskedés szétlövése és egy időutazás között ilyeneket mond, hogy: "Ha egész életünkben rejtőzködünk magunk elől, magunkat csapjuk be." Fogadjunk, hogy ezen még sosem gondolkodott el egyetlen Borsaolvasó sem! Vagy például, kinek jutna eszébe fegyverpakolászás és gránátélesítés közben, hogy: "Nem tudhatod, hogy mit tennék meg, mert ezt én magam sem tudhatom"? Hát nem? Egyszerűen zseniális!

www.series-tv-news.fr

Joggal vetődhet fel a kérdés a kevésbé mozilomán sorozatfüggők körében, hogy "Na jó, jó, de ki is az a John Connor tulajdonképpen?"

A trilógia

Az 1984-es – egyébként nagyon nép- és újszerű – első Terminátor film alapsztorija szerint valahol, egy lehetséges jövőben az öntudatukra ébredt gépek veszik át a hatalmat az atomháború sújtotta Földön. Itt jelenik meg egy John Connor nevű figura, amolyan magányos überpasi, aki megtanítja harcolni a túlélő embereket a gépek ellen. Ezt a pléhvitézek persze egyáltalán nem nézik jó szemmel, és visszaküldik az időben legundorítóbb pribékjüket, egy embernek látszó tárgyat, élő szövettel az aktív fémvázon - two in one. Őt alakítja Arnold "izomagy" Schwarzenegger, az osztrák szteroidbomba, minden kaliforniai nagymama kedvence. Mivel akkor még nem merült el nyakig a kormányzóságban és az árvizekben, eljátszotta nekünk a gyilokmasina szerepét, akit azzal a hálás feladattal küldenek vissza az időben, hogy ugyan már legyen olyan kedves, és mészárolja le John Connor édesanyját, mielőtt még nagyreményű fia a világra jöhetne.

www.independentcritics.com, http://terminatorwars.com

Így aztán anya híján fiú sincsen, probléma törölve. Közben azonban az ellenállók is kiszimatozzák ám, hogy mi készül, és John Connor is visszahajt egy embert a múltba, a mi jelenünkbe, hogy lehetőleg tartsa életben a mamit. Miután ez sikerül is, mindenki nagyon örül, és elégedett. Leginkább persze az alkotók, akiknek igencsak tetszik a busás bevétel, de James Cameron rendező csak 1991-ben adja be a derekát és rendezi meg a bádogember második visszatérését, amikor is a közben már kamaszodásnak indult John Connort magát igyekszik eltenni láb alól egy higannyal kevert időutazó masinéria. Itt Arnoldunk már a jó oldalra programozva védelmező szerepkörben tetszeleg, akárcsak a 2003-as harmadik folytatásban. Aztán fogja magát, és adhoc felhagy a filmezéssel.

A sorozat

A mostani tévésorozat a második és a harmadik rész között játszódik, ami azért jó néhány problémás kérdést vet fel. Abba most nem kéne belemenni, hogy az időutazás eleve véleményes, abba azonban már érdemes, hogy a harmadik mozifilmben még csak halvány utalást sem tesz arra senki, hogy az elmúlt években bizony különböző színű és szagú kiborgok jöttek-mentek, háborúztak és gyilkolásztak országszerte. Sőt a harmadik mozifilmben John Connor kifejezetten meglepődik Terminátor Arnold láttán. Semmi ócska vaker például "Már megint te?", vagy "Rég láttam ezt a típust, a múlt heti csaj legalább vizuálisan jobban bejött" nem hangzik el a srác részéről, ami enyhén megkérdőjelezi az egész sorozat alapsztoriját. Van viszont benne aktuálpolitika, ledőlő ikertornyokkal meg guantanamói fogolytáborral, és a moziban kétségkívül nem volt ennyire erős a női lélek rejtelmeit bemutató szál, ami talán jobb is, mert a tévésorozatban egyetlen normális nő sem látható.

www.terminatorchronicles.com

Az anyuka idegbeteg, fiáért egy percig sem szűnik meg aggódni, ráadásul hisztérikus is. A robotlány pedig tutyimutyi és talpraesett, vakmerő és beszari, logikátlan és éles eszű, érzelemmentes és érzelgős egyszerre. Szegény Connor gyerek, mi lesz így belőle? Pedig neki kell megmenteni a világot. A karaktert alakító színész egyébként annyira unalmas, hogy a Testet és a Lelket megformáló két nő között szinte láthatatlanná válik. Annyit azért meg kell jegyezni a művészúr (sic!) védelmében, hogy eddig az összes színész egy nagy kövér zéró volt, aki belebújt John Connor bőrébe. Talán az adhat némi halovány reménysugarat, hogy az idén mozikba kerülő Terminátor IV mozifilmben John Connor szerepét a Batman filmek sztárja, Christian Bale alakítja. Addig is nézzük a sorozatot a vicces csajokkal és ízlelgessük Sarah Connor egyik kedvenc aranyigazságát: "Ismerd meg önmagad, mert mi egyebet ismerhetnél?" Hát ez óriási! Nem???


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés