free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

New York Fashion Week

Borsa         Címkék: beszámoló, divat, fashionweek, kollekció, ruha 3 hozzászólás

A vándorcirkusz továbbállt New Yorkba, ahol most a divaté a főszerep. Bár itt nem olyan elegáns a hangulat, mint Párizsban, mi mégis élvezzük és jelentünk is.

A New York-i divathét jóval zsúfoltabb, mint a párizsi, és nem csak ez az egyetlen különbség, ami a két divathetet megkülönbözteti egymástól. A három héttel korábban megtartott fashion week a 2009-es haute couture kollekciókat mutatta be, ezért inkább volt az egész egy hatalmasra sikerült kiállítás, mint trendelőrejelző bemutatók sorozata. Ezzel szemben New Yorkban már az idei őszi trendeké a főszerep, ami háromfokos hidegben jobban megmozgatja a fantáziánkat, mintha tavaszi ruhákat kellene nézegetnünk. Ráadásul itt a hangulat sem olyan hivatalos, persze itt is vannak celebek és az elmaradhatatlan Anna Wintour is minden jelentősebb bemutatón ott van, de az egész inkább hasonlít egy nagy divatfesztiválra, mint mondjuk egy elegáns divathétre. Aki már látott néhány részt a Szex és New Yorkból, az tudja, hogy miről beszélünk.

http://content.coutorture.com
Lacoste - Nézz be a képgalériába is!

Bár a hivatalos program már pénteken elkezdődött, mi mégis arra szavaztunk, hogy csak a második naptól kezdjük a magunk busójárását, ugyanis itt naponta legalább tíz bemutató van, ráadásul van úgy, hogy a két helyszín igen messze van egymástól.
Számunkra az első hivatalos program a Lacoste bemutatója volt, a "krokodilos" márka hozta a tőle megszokott formát, de annál se többet, se kevesebbet. Igazából nem volt vele bajunk, de a tavalyi kollekció után valahogy többet vártunk. A ruhák ugyan mind teljesen hordhatóak, és első látásra kényelmesnek tűntek, nálunk mégsem érték el a "mindenképpen kell egy ilyen nekem" szintet. Amennyiben választanunk kellene, akkor mi egy fehér kapucnis kabát mellett tennénk le a voksunkat, ami ugyan első ránézésre egy köntöst juttat az eszünkbe, viszont szürke csizmával és miniszoknyával jól mutatna. A másik kedvencünk egy derékban megkötős szürke nadrág volt, ami jól mutathat egy egyszerű fehér inggel vagy garbóval. Mi szombatra nem tervezetünk több bemutatót, ezért visszatértünk a szállásunkra erőt gyűjteni a vasárnapi programokhoz.

http://content.coutorture.com
DKNY

Donna Karannal kezdtük a harmadik napot, és mivel a tervezőnő kollekciói mindig is közel álltak a szívünkhöz, ezért most is izgalommal vártuk a Donna Karan New York bemutatóját, ami ugyan nem a tervezőnő fő bemutatója a héten, egy misét és néhány karaktert mégis megér. Főleg azért mert a kollekció azt sugallta, hogy piros idén ősszel ismét visszatér, ráadásul nem hagyta el szeretett párját a feketét sem. Testhez simuló garbók és sípcsontközépig érő szoknyák jellemezték a bemutató első felét. Donna Karanban sem kellett csalódnunk, a ruhák mind elegánsak és letisztultak voltak, és neki sikerült úgy keverni a tyúklábmintát a csíkokkal, hogy az összhatás ne legyen bántó a szemünknek, szerettük. Szemben a Lacoste kollekciójával, itt már jó néhány darabnál lehúztuk volna a platina hitelkártyánkat. Kedvenc darabunk, bár igazából mindegyik tetszett nekünk, egy grafitszürke nadrágkosztüm volt, a répaszárú nadrág ugyan első látásra kicsit távol áll tőlünk, de szerintünk csak szokás kérdése az egész, gondoljunk csak a csőszárú nadrágokra, amiket évekig rockernadrágnak csúfoltunk, most meg le sem lehet rólunk robbantani. Bár ha már kedvencről beszélünk, akkor érdemes pár pillantást vetni a vállakat szabadon hagyó, a csípő vonalát kiemelő kis feketére.

www.mbfashionweek.com/newyork
Diane Von Furstenberg

Az igazi áttörés - legalábbis celebvonalon - Diane Von Furstenberg bemutatója volt, amire igencsak kellett szednünk a lábunkat, ugyanis alig egy óránk maradt arra, hogy odaérjünk a következő helyszínre, ami, ismerve a New York-i tömegközlekedést, több mint esélytelen, az ebéd szokásosan az utcán, szigorúan dobozból, de pár napot már csak kibírunk így. Ezen a bemutatón kezdtük úgy érezni, hogy tényleg a világ egyik legnagyobb divathetén vagyunk, ugyanis a tiszteletüket tevő celebek száma szemmel láthatóan nőtt, annyira, hogy nemcsak a kötelező szériafelszerelést, Anna Wintourt pillantottuk meg, de a háromgyerekes anyuka Heidi Klum is megjelent a rendezvényen, és a két elválaszthatatlan barátnő Victoria Beckham és Katie Holmes is. Ezek után már igencsak kíváncsiak lettünk, hogy mit tudhat Diane Von Furstenberg. A válasz: pompomokat, amik nekünk ugyan nem jöttek be, de a közönség arcát nézve ezzel csak mi voltunk így. Szépek voltak és színesek a sapkaként funkcionáló pompomok, de nekünk túl népiesek ezek a fejdíszek. Az egész kollekciónak olyan hatása volt, mintha a szentendrei skanzen bemutatójára ültünk volna be. Azért itt is volt kedvenc darabunk, mégpedig egy nagy színes táska, ami egy fekete szettel tökéletesen megállja a helyét. Összességében, mi valahogy nem tudtuk osztani a közönség lelkesedését.

www.style.com
Miss Sixty

Nekünk a nap utolsó programja a Miss Sixty bemutatója volt, amivel kapcsolatban, látva a Diane Von Furstenberg-bemutatót már nem voltak elvárásaink. A kollekció vezérfonala a nyolcvanas évek voltak, lakkbőr overallok és koptatott csőfarmerek jellemezték a szetteket. Hát, összességében ettől sem fogtunk padlót úgy istenigazából, a bemutató legkellemesebb meglepetése Mihalik Enikő modell volt, aki a mellettünk ülő idősödő úriember tetszését is igencsak elnyerte. A szívünkhöz legközelebb egy derékban szűkített piros kabát volt, amit szívesen elfogadtunk volna, a helyett a szóróajándék helyett, amit a kijáratnál kaptunk.

Ennyit az első három nap történéséről, de jövünk még, ugyanis a legnagyobbak még váratnak magukra.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés