free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kifutósmink: így csináld

Borsa         Címkék: díva, kifutó, smink, szépség, tipp 4 hozzászólás

A kifutósmink elkészítése nem háromperces munka, de megéri bíbelődni otthon a feltűnő make uppal, mert elsajátítható, az eredmény pedig tényleg döbbenetes.

Ugyan melyikőnk ne vágyna arra, hogy olyan sminkben vadítson, amilyet a kifutókon látunk. Csak valahogy mégse sikerül úgy megrajzolni azt a szemet, olyan füstösre satírozni, ahogy a modellen látjuk, és úgy egyáltalán: az egyes folyamatok és munkafázisok is rejtettek. Azaz csak voltak, eddig. Borsasminkes most bemutat nekünk egy igazi kifutósminket, lépésről lépésre átvesszük, mit, hogyan és hová – aztán már csak az alkalmat kell kivárni a trendi díváskodáshoz.


Egy modell eredeti kifutósminkben, és a mi változatunk                                 

1.
Alapozás folyékony alapozóval. Mindennek az alfája, már mondanunk se kell. A bőrhibák, egyenetlenségek láthatatlanná válnak, az arcbőrünk finom hidratált lesz, a felület pedig homogén.

2. Ecsettel felviszünk egy adagnyi leheletfinom porpúdert, ezzel mattítunk, és az alapozót is rögzítjük.

3. A szemöldököt szépen átkeféljük, megadjuk az ívét. Mivel alanyunk öldöke kellemes, dús volt már alapból, Borsasminkesnek már csak igazítani kellett egy kicsit, kiegészíteni a végét.

4. Árnyékolunk: a járomcsontot és a szemöldök alatti részt. Egy natúr, barnás hatású pirosító tökéletes választás ehhez a sminkhez.  


Így készül a kifutósmink

5. A szemöldök alá könnyű, bézs színt viszünk fel.

6. A szemzugba egy kis sötétet rajzolunk fekete ceruzával, ezzel mélyítünk és formázunk is egyszerre. Az esetleges elkenődéseket utólag korrigáljuk, így egy zacskónyi fültisztító pálcika mindig legyen nálunk sminkeléskor (nemcsak javításra egyébként: elkenésre, satírozásra ugyanúgy alkalmas). A szem alsó részét finomabban, vékonyan, a fölső vonalat pedig vastagabban, kicsit fölfelé satírozzuk.

7. A következő lépésben a szem csontos vonalában, az orrnyereg irányába matt szürkével satírozunk egy kicsit.8. Aztán fekete színnel rámegyünk a ceruzás részre, és határozott mozdulatokkal kiemeljük, hangsúlyozzuk a szem külső sarkát, gondosan ügyelve arra, hogy a széle ne legyen erősen kontúros, ezért itt is vessük be bátran a fülpiszkálót: kenjünk, satírozzunk, töröljünk, ameddig jó nem lesz.

9. Megint a belső szemzugban vagyunk: fehér fényes színt helyezünk fel, majd a fehér és a fekete rész közé pöttyintünk egy leheletnyi ezüstöt, aztán a szem belső részét fehér szemceruzával behúzzuk. Bonyolultan hangzik elsőre, de próbáld ki: nagyon egyszerű.

10.  Jön a szemtus, sokak első számú ellensége. Elismerjük, hogy ez kevésbé rutinosaknak ritkábban szokott csak jól sikerülni, de hát gyakorlat teszi a mestert, lássuk. Szóval az alsó és a felső vonalra is tussal dolgozunk, megnyitjuk a tekintetet. Itt már tényleg hasznunkra van a magabiztosság és a jó kézügyesség, ezt már nem annyira könnyű utólag korrigálni, maszatolni.11. Nyugalom, mindjárt készen vagyunk. A szempilla-spirálozás már a finist vetíti előre – ilyen sminkhez dúsan, erősen spirálozzunk. (Bár alanyunk tartós, ragasztott műszempillát visel, nem kell feltétlenül drága darabokra költeni, egy jó spirállal – ügyesen használva – hasonló eredményt érhetünk el.)

12. A szájat alapozzuk, mielőtt felkerül rá a könnyű, natúr színű rúzs – ez azért is fontos, hogy még semlegesebb legyen a száj színe, és még hangsúlyosabb lehessen a tekintet.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés