free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Alexander McQueen

Borsa         Címkék: alexandermcqueen, divat, ismerdmeg, kollekció, tervező 0 hozzászólás

A brit tervező, aki a bemutatóival rendszeresen sokkolja a közönséget. Megjárta Milánót és a Givenchy-házat is. A végén a saját márkájában találta meg önmagát.

Alexander McQueen 1969-ben született, bár az édesapja taxisofőr volt, mégis korán közel került a divathoz, ugyanis egészen fiatal korától kezdve ő varrta a húgai ruháit. 16 évesen otthagyta az iskolát, mivel úgy gondolta, hogy amivel igazán szeretne foglalkozni, azt az iskolapad mögött nem tudja megtanulni, gyakornoki állást vállalt jelmeztervezők és férfiszabók mellett, többek között dolgozott az Anderson & Sheppardnél, ahol az angol királyi család férfitagjainak öltönyei is készültek.

www.catwalkqueen.tv, http://wikimedia.org, www.eonline.com
Nézegess McQueen-kollekciókat!

Azonban egy idő után úgy érezte, hogy szakmailag nem fejlődik eléggé, ezért Milánóba költözött, ahol Romeo Gigli mellett kezdett el tanulni. Pár évvel később visszatért szülővárosába, és beiratkozott a Central Martins művészeti iskolába, 1992-es diplomabemutatója sokkolta a közönséget, de egyben el is indította a karrierjét, ugyanis Isabella Blow stylist megvette kollekció összes darabját, és mecénásként McQueen mellé állt. Az első önálló kollekciója még a sokat látott briteknél is kiverte a biztosítékot, sokan nőgyűlölőnek és túl agresszívnak tartották, ekkor ragadt rá a brit divathuligán jelző, amit még a mai napis sem tudott levetkőzni. A nőkre erős sminket festett, és lehetetlenül szorosra fűzette a mídereket, amelyek később az egyik védjegyévé váltak.

1996-ban az LVMH egyik kulcsembere, Bernard Arnault elhívta a Givenchyhoz, ahol Gallianót váltotta, a fiatal brit tervező. Azonban az első kollekció hatalmas csalódást okozott, mind saját maga, mind pedig a divatkritikusok számára. Ezek után kicsit visszavett túlságosan harsány stílusából, és az első sikertelen bemutatót még számos sikeresebb követte. Ekkor már érezte, hogy a Givenchy-ház nem neki való, ezért 1999-ben megalapította saját divatházát, azonban a szerződése lejártáig a nagy múltú divatcégnél maradt. 2001-ben a Gucci megvásárolta McQueen vállalatát, és ettől kezdve a divatdiktátor "csak" kreatív igazgatóként és főtervezőként dolgozik a saját nevével fémjelzett márkának.

http://content.coutorture.com

Ruháit olyan hírességek hordják, mint a megdöbbentő klipjeiről híres Björk vagy a britmániás Gwyneth Paltrow, de a Szex és New York mozifilm londoni bemutatójára Sarah Jessica Parker is egy McQueen koktélruhában jelent meg a vörös szőnyegen. Idei tavaszi–nyári kollekciója most is inkább mondható meghökkentőnek, mind hordhatónak, a modellek fejére a mostani bemutató alkalmával hálót húzott, ami igencsak ijesztő hatást kelt. A szoros fűzők a mostani kollekcióból sem maradhattak ki, csak úgy, mint a halálfejmotívum, ami ebben az esetben egy könnyű elegáns anyagból készült fehér ruhát díszít. A ruhák nagy része inkább hasonlít kényelmetlen páncélra, mint kényelmes utcai darabokra, egyetlen kedvencünk egy rózsaszín virágmintás miniruha.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés