free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Temetik Mona Lisát

Borsa         Címkék: festmény, kiállítás, monalisa, művészet, múzeum 0 hozzászólás

A párizsi Louvre múzeum a kortárs művészethez való kötődését szeretné erősíteni. Ennek érdekében megrendezik Mona Lisa temetését.

Leonardo Da Vinci Mona Lisája az a festmény, amelyről valószínűsíthető, hogy a világon a legtöbb "feldolgozása" született, a giccsektől kezdve a valódi művészi értékkel bíró alkotásokig. Ez utóbbiak közé sorolható a francia–kínai festőművész, Yan Pei-Ming műve is, amely a párizsi Louvre-ban nemrégiben nyílt, Mona Lisa temetése című kiállításon látható, csupán néhány teremmel arrébb, mint ahol az eredeti festmény lóg.

Pei-Ming alkotása egy öt festményből álló, komplex mű, amelynek központi darabja egy a könnyező Mona Lisát ábrázoló, fekete-fehér kép. Ehhez kapcsolódik az a festmény, amely Pei-Ming halott apját, illetve az, amely magát a művészt ábrázolja halotti pózban. A maradék két vásznon pedig felhők és koponyák láthatók. A festőművész nem sok magyarázatot fűzött alkotásához, csupán csak annyit, hogy "temetés és tiszteletadás Mona Lisának".

www.javno.com

A kiállítás egyébként annak a kampánynak a része, amellyel a Louvre múzeum hangsúlyozni szándékozik, hogy nem csupán a klasszikus, de a kortárs művészethez is erősen kötődik. A Mona Lisa temetése 2009 május 18-ig tekinthető meg, úgyhogy ha arrafelé jártok addig, akkor ne felejtsétek el megnézni!


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés