free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 cipőtervező a filmvászonról

Borsa         Címkék: cipő, divat, film, lista, tervező 3 hozzászólás

A cipőtervezők évekig szinte láthatatlanok voltak, azonban az elmúlt években a tévének és mozivászonnak köszönhetően igazi sztárokká váltak. Lista.

A cipőtervezők évekig háttérbe szorultak, és csak a divatvilág tánckarában kaptak helyet, azonban a külföldi sorozatok és mozifilmek meghozták nekik a kiérdemelt elismerést. Például sokaknak ismerősen csengett Manolo Blahnik neve, de az igazi világsikert a Szex és New York hozta meg számára. Összeszedtünk 5 olyan neves cipőtervezőt, akiknek a neve, ha máshonnan nem is, de a tévéből biztosan ismerős lehet.

http://nymag.comChristian Louboutin

Ha a tervező neve nem is, de egy bizonyos cipő ismerős lehet azok számára: akik jártak mostanában moziban, ugyanis a Spíler című film előzetesében egy feltűnően piros talpú fekete tűsarkúban vonul végig a film női főszereplője. Az a topán bizony egy igazi Louboutin. A franciák cipőkirálya 1963-ban született Párizsban, gyerekkorában autók helyett inkább cipőket rajzolt a füzetei sarkába, így senki sem lepődött meg azon, hogy felnőttként cipőtervezésre adta a fejét. Bár már hosszú évek óta foglalkozott cipőkkel, az első saját üzletét azonban csak 1991-ben nyitotta meg szülővárosában. A cipők mellett napjainkban már táskákat is tervez, de valami a régi maradt: a védjegyeként ismertté vált vérvörös cipőtalp.

www.npg.org.ukJimmy Choo

A kínai származású cipőtervező munkáit lelkes olvasóknak már egyáltalán nem kell bemutatnunk. Az 1961-ben született tervező alig múlt 11 éves, amikor elkészítette első cipőjét, követve ezzel a családi hagyományokat. 1980-ban Londonba költözött, de nem állt be a sorba a többi honfitárs mögé, hanem csípőscsirke-szakáruház helyett beiratkozott a London Collage of Fashionbe, ahol 1983-ban diplomázott. Egy évvel később piacra dobta első saját kollekcióját, amellyel hatalmas sikert aratott, leghűségesebb vásárlója Lady Diana volt, aki meghozta számára a sikert. Cipői nagy része klasszikusan elegáns, bár az ritkaságok között vannak extrémebb darabok is. Ezek után már nem is csodálkozunk rajta, hogy a Szívek szállodájából Lorelai is bolondja a Jimmy Choo cipőinek.

http://whitfieldphoto.wordpress.comManolo Blahnik

Ha valaki csak egyetlen részt is látott a Szex és New Yorkból, akkor az pontosan tudja, hogy kiről is van szó és mennyibe is kerülnek az általa tervezett cipők. A tervező 1942-ben született a Kanári-szigeteken, és az anyatejjel együtt szívta magába a divat iránti rajongását, mivel édesanyja szinte bolondult a szép és egyedi tervezésű ruhákért és alapanyagokért. Ezért, bár a szülei jogi pályára szánták nem csodálkoztak azon, hogy a fiatal Manolo a cipők világában találta meg önmagát. A hetvenes években robbant be a köztudatba, amikor is az a megtiszteltetés érte, hogy az amerikai Vogue címlapjára kerülhetett, így ő lett az első férfi az újság történetében aki saját címlappal büszkélkedhetett.

www.guidoharari.comPrada

Miuccia Prada némileg kilóg a sorból, hiszen a cég nemcsak lábbelik tervezésével foglalkozik, de ha már egy egész filmcímet szántak a márkának, akkor mi sem hagyhattuk ki sorból. Az olasz tervezőnő 1950-ben született Milánóban, és 1971-ben csatlakozott a családi vállalkozáshoz, az eredetileg politológusnak készülő tervezőnő egy éles váltással kezdett bele a cipők és ruhák tervezésébe. Az általa tervezett cipők most már nagyobb sikernek örvendenek, mint maguk a ruhák, mivel minden egyes darab egy-egy kisebb műalkotásként is felér.

www.salvatoreferragamo.itSalvatore Ferragamo

A tervező egy olasz házaspár tizennegyedik gyermekeként látta meg a napvilágot 1889-ben, első cipőjét a testvére elsőáldozására készítette, a munka olyan nagy hatással volt rá, hogy nem sokkal később Nápolyba költözött, hogy cipőtervezést és készítést tanulhasson. 1914-ben Bostonba ment, ahol már főállásban készített cipőket, a várt siker pedig nem maradt el. A sztárok egymásnak adták a kilincset Ferragamónak, aki azonban nem volt megelégedve a szaktudásával. Ezért beiratkozott a Dél-Kaliforniai Egyetemre, ahol anatómiát kezdett hallgatni, azzal céllal, hogy a láb felépítését megismerve képes legyen megalkotni egy olyan cipőt, amely nemcsak szép, de kényelmes is. A tanulmányok meghozták a várt sikert, ugyanis a tervező kifejlesztett egy olyan fémbetétet – amely minden cipőbe bekerül –, ami megkönnyíti a tűsarkút imádó nők életét. Aki moziban is szeretne Ferragamo cipővel találkozni, az nézze meg az Ausztráliát, amiben Nicole Kidman egy gyönyörű piros Ferragamo topánban pipiskedik.
Nézd meg a cipőtervezők alkotásait!


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés