free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Gyászhuszárok Calvin Klein bemutatóján

Borsa         Címkék: beszámoló, divat, fashionweek, kollekció, ruha 1 hozzászólás

Ismét New York és ismét fashion week. Borsatudósító hét bemutatón járt, kettőt nem szeretett, kettő viszont igazi favorit lett. A vidám Anna Sui és a lehangoló Klein.

Az utolsó napok New Yorkban igazán kellemes meglepetéseket tartogattak számunkra, ugyanis a hét, általunk megtekintett bemutató közül négy különösen közel állt a szívünkhöz. A beszámoló második és egyben befejező részében többek között beszámolunk a Ralph Lauren, a Carolina Herrera és az Anna Sui bemutatókon látottakról.

A negyedik napot Donna Karan bemutatójával nyitottuk meg, amit a DKNY bemutatója után igencsak nagy izgalommal vártuk, titokban legalább annyira jó ruhákat vártunk. Nem azt mondjuk, hogy a tervezőnő csalódást okozott, de valahogy másra számítottunk. Szépek voltak a ruhák, sem a színekre, sem pedig a fazonokra nem lehetett egy rossz szavunk se, azonban nem volt bennük semmi olyan, amitől igazán közel éreztük volna magunkhoz a tervezőnő 2009-es őszi-téli kollekcióját. A ruhák sötétek voltak és komorak, a korábbi DKNY-bemutatón látott vidámság erre a kollekcióra elfogyott. Donna Karan nem a vad, elborult darabokról híres, de mégis a legtöbbször sikerül valamilyen apró játékosságot becsempészni a ruhák közé, most viszont nem jött össze. Sajnáljuk. Ha mindenképpen választani kellene, akkor, mi egy bordó, elől húzott ruha mellett döntetnénk, amely az 1930-as éveket idézi.

http://content.coutorture.com
Nézegess fotókat a New York Fashion Weekről!

A Donna Karan-bemutató után már rohantunk is tovább a következő eseményre, egyébként is lelkes divatbemutatóra járók vagyunk, de Carolina Herrera őszi-téli kollekciójának debütálását különösen vártuk. A tervezőnőt akkor szerettük meg igazán, amikor pár évvel korábban az egyik Oscar-gálára Renée Zellwegernek egy tökéletes szabású, térdtől lefelé bővülő piros ruhát tervezett, nekünk szerelem volt első látásra, és Herrera azóta sem okozott nekünk csalódást. Az idei kollekciójában is megmaradtak a "hableány" fazonú ruhák, az anyagok csillogónak, a színek ugyan nála is elég komorra sikeredtek, de amit Donna Karannek nem tudtunk megbocsátani, azt neki elnéztük. Abszolút favoritunk egy lila, nyomott mintás, térdtől bővülő ruha volt, amelynek a kivágása és a derekát díszítő öve is tökéletesre sikerült, de szerettünk egy fekete alapon ezüst virágmintás ugyancsak hasonló szabásvonalú ruhát is, amit a tervezőnő egy hosszú ujjú boleróval próbált meg téliesíteni.

A keddi napot mi Badgley Mischka bemutatójával nyitottuk meg, a tervező mostanában lett igazán felkapott, főleg azután, hogy a Szex és New York Charlotte-ja egy általa tervezett ruhában ment férjhez a sorozatban. A mostani alkalommal nem a menyasszonyi ruháit nézhettük meg – amit bántunk ugyan egy kicsit, de amint az első modell kilépett a kifutóra, már elmúlt a haragunk. Volt ugyan néhány komor és visszafogottra sikerült darab, de a színes selyemruhák feledtették őket. Legkedvesebb darabunk, egy bordó, félvállas szaténselyem ruha volt, de elfogadnánk a gardróbunkban a királykék félujjas, derékban öves darabot is. Sőt nála a feketék sem tűntek annyira gyászosnak, köszönhetően a különleges szabásvonalaknak, és tökéletesre sikerült kiegészítőknek.

http://content.coutorture.com

Ugyanezen a napon nézhettük meg Narciso Rodriguez bemutatóját is, ahol egy rég nem látott ismerős arcra bukkantunk, mégpedig Julianna Marguliesre, akit utoljára rózsaszín nővérruhában láttunk a Vészhelyzet valamelyik epizódjában. Rodriguez őszi-téli kollekciója igazán kellemes meglepetés volt, ugyanis a korábbiakkal ellentétben, itt az élénk színeké volt a főszerep, amit különösen jó volt látni, a februári szürkeségben, bár az elején kicsit az volt az érzésünk, hogy Rodriguez egy szezonnal arrébb jár. A színes és tényleg tetszetős darabok mellett azonban volt néhány olyan ruha vagy kiegészítő, amit egyáltalán nem értettünk, ilyen volt a tehénmintás esőkabát hatalmas kalappal, amelyet a jobb kilátás kedvéért a tervező a szeménél kivágott. Kedvencünk egy barackszínű sztreccsruha volt, ami ugyan keveseknek áll jól, de kétségkívül vidám darab.

http://content.coutorture.com

Az utolsó előtti napon Anna Sui bemutatóját néztük meg: már az első ruhánál kiderült, hogy igazán közel fog kerülni a szívünkhöz. Az etno stílus ugyan nem a kedvencünk, de a Sui által tervezett ruhák egészen más megvilágításba helyezték az eddigi mostohagyerekünket. A színes és vidám mintákkal és kiegészítőkkel díszített miniruháknak máris tudnánk helyet szorítani a ruhásszekrényünkben. Bár az egyébként is színes ruhákat mintás harisnyákkal kombinálni merész vállalkozásnak tűnhet, mi mégis úgy láttuk, hogy működik. Ritka az olyan bemutató, ahol nincsen kedvencünk, és nem azért mert nem találunk egyetlen kedvünkre való darabot sem, hanem azért, mert egyszerűen nem tudunk választani. Ezek után nálunk Anna Sui a tuti befutó.

Anna Sui színes és vidám ruhái után a másnap tartott Calvin Klein-bemutató nagy csalódás volt számunkra. A ruhák kimondottan lehangolóak voltak, legalábbis ami a színüket illeti, szeretjük ugyan a feketét, de csak akkor, ha van benne valami játékosság, amitől az adott szett nem lesz gyászhuszáros. Azonban Calvin Kleinnál ezt most nem találtuk, láttunk helyette a nyolcvanas évekből ismert zakófazont és uniformis hatású kabátokat, de minket nem győztek meg, főleg azok után, hogy a legújabb botrányos kampány után valami izgalmasabbra vágytunk.

http://content.coutorture.com

Számunkra Ralph Laurennel zárult a divathét, aki hozta a szokott formáját. A ruhák tökéletesen nőiesek voltak, visszafogottak és mégis díszesek, a szín és az anyagválasztás kifogástalan volt. Ezért egyértelműen kijelenthetjük, hogy számunkra Ann Sui mellett Ralph Lauren a New York Fashion Week másik nagy kedvence. Tőle a hideg időjárásra való tekintettel szívesen elfogadnánk a hímzett, homokszínű, bokáig érő kabátot és a pánt nélküli, tipikusan Ralph Lauren szabásvonalú fekete estélyit.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés