free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Pirosító: így használd

Borsa         Címkék: ígyhasználd, pirosító, smink, szépség, tipp 5 hozzászólás

A pirosítókkal nem árt megbarátkozni, ha üde arcra vágyunk reggel hétkor. Elég egyszer rátalálni a tutira, aztán hamvas babaarcunk lesz életünk végéig.

Borsasminkes a megfelelő alapozásra és a pirosítóra esküszik. A leggyakoribb vétségeket is utóbbi kettő számlájára írja, pontosabban ezek hiányára. Hiába van dögös-füstösre kikenve a szem, hiába emeljük a pillákat az egekig, vagy csillog a legmenőbb szájfény az ajkunkon, a fene megette az egészet, ha az alapok hiányosak, azaz: ha olyan felületre pingálunk, amit nem készítettünk elő megfelelően. Ha a bőrünk fakó, színtelen, foltos és zsíros, vagy ha épp gondolunk a színezésre, csak paprikajancsinak vagy pufók angyalnak sminkeljük magunkat. (Nem hülyeség például, ha előre elgondoljuk, melyik pirosítót melyik rúzzsal visszük fel, a kettő közötti túl nagy színkülönbség ugyanis nagyon szembetűnő és előnytelen.)


Nézd meg hogyan kell a pirosítót használni!

A pirosítóhasználatra tehát ne úgy gondoljunk, mint kényszerű pluszra vagy elhanyagolható luxusra. Olyan alapvető eljárás ez, amit Borsasminkes még az ötperces reggeli gyorsba (ahol tényleg csak a legszükségesebbek kéredzkednek fel az arcra) is szigorúan beszorít, nem véletlenül. A pirosítótól élénk, friss és üde lesz az arcunk (a hamvasság illúziója, ugye), de a vizuális trükközésnek is alapeleme. Árnyékolunk, kiemelünk és eltakarunk a segítségével, ha kell, karcsúbb ábrázatot festünk magunknak, ha kell, elrejtjük a kevésbé "szabályos" területeket. Elemi érdek, nem ragozzuk tovább.

Ha kezünkben a megfelelő ecset (jó, ha vastagabbal dolgozunk), simítsuk hátra a hajunkat, és kezdődhet a mutatvány. Az irányok az arcformától, az arccsontozattól függenek. A kiindulópont pedig a járomcsont közepe. Most jön az egész eljárás legviccesebb része: az ajkakat egészen beszippantunk, cuppantósra szorítjuk a szájat és az arcot, így szépen kirajzolódik az a vonal, amelyre ráleheljük a pirosítót, amit aztán a fül irányába a pirosítóecsettel elsatírozunk. Ha közben többször elröhögjük magunkat, annyi baj legyen, legalább jól indul a nap.


Halvány, rózsaszín pír

Modellünknek szőke haja és egészen világos bőre van. Borsasminkes halvány, rózsaszín pírrel színezte az arcot, amitől az üde lett és egészséges. Elmondása szerint a világos bőrhöz célszerű minden esetben rózsaszínes, halványpiros, egészen könnyű árnyalatokat választani. A mélyebb bronzokkal, markánsabb pirosakkal nem is érdemes kísérletezni, hacsak nem farsangra öltözik nyolcvanas évekbeli prostinak az ember.

A következő lépésben egy többszínű, négyes pirosítóval is megkoronáztuk a műveletet. Sminkesünk kifejezetten szereti az efféle termékeket, mert a többféle árnyalat együttes felvitele olyan élénk színt, színegyüttest eredményez az arcon, amitől az igazán vibráló, életteli lesz. Használni sem nagy truváj, csak tudni kell, mit is szeretnénk. Az ecsettel egyetlen mozdulattal az összes színbe belemegyünk, és azt satírozzuk el gyengéden. Attól függően, hogy erősebb vagy halványabb árnyalatra vágyunk, jobban vagy kevésbé mélyen szeljük át az ecsettel a tégelyt.


Szimpla bronzosító

Mivel ehhez az arcszínhez sminkesünk táskájában épp nem lapult az ideális termékarzenál, trükköztünk kicsit. Modellünkön bronzosabb, sötétebb árnyalattal dolgoztunk, noha az arcbőr speciális pirosítót igényelt volna. Így szimpla bronzosítót leheltünk a megfelelő vonalra, ami erősebben felkenve látszódott csak igazán. Még látványosabb hatást ennél a bőrszínnél a megfelelő alapozó és a megfelelő pirosító párosításával érhetünk el, és ha ügyesek vagyunk, gyönyörűen ragyogó felületet kapunk. A miénk gyors, könnyű téli smink volt csupán. Modellünk arcformája alapból adta az irányokat: a járomcsonttól a fül felé haladtunk, egy felfelé ívelő vonalban gondolkodtunk.


Nyári hatású pirosító

Speciális, nyári hatású pirosítóval dobtuk fel az arcot, és mellé egy gondolatnyi bronzosító is került. A barackárnyalat és csöpp bronzosító kombóval nem nagyon foghatunk mellé: ez a párosítás szinte mindenkinek jól áll.

A nagy trükk az egészben egy tök egyszerű elem csupán: olyan csíkos pirosítóval láttunk munkához, ami a halványbaracktól a sötét bronzig terjedő skálán mindenfélét magában foglal. A bronzos részt inkább a járomcsont alsó részére tegyük fel, a világos részt pedig a fölső részére, és még feljebb is. Igazán látványos, plasztikus hatást lehet vele elérni.


Pirosas-barackos árnyalat

Teljesen hétköznapi, átlagos bőrszínnel van dolgunk: egy szolid középbarna arc, hozzá barna haj. Erre a típusra is igaz, hogy a halvány pirosas-barackos árnyalattal szinte mindig biztosra mehetünk, a legtöbbünk bőrszínéhez jól megy. (A világosabb bőrűek inkább a rózsaszínűekkel játsszanak, a sárgásabb árnyalattal megáldottak pedig a barackosból spájzoljanak be.)

Mivel modellünknek nem hangsúlyos a járomcsontja, neki erősebben kellett kiemelni a vonalat (nemcsak olyan hanyag-könnyű mozdulatokkal, amikkel eddig játszottunk), mert nem adta annyira könnyen magát a forma. Szépen árnyékolt arcot kaptunk, diszkrét színekkel.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés