free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Anna Sui

Borsa         Címkék: annasui, divat, kollekció, ruha, tervező 1 hozzászólás

A tervezőnő aki felforgatta az akkoriban igencsak unalmas New York-i divatéletet. Ruháihoz még ma is a gyermekkori albumaiból merít ihletet, ötletet. Ismerd meg.

Anna Sui 1955-ben született Detroitban, és már egészen fiatal korában elkezdte érdekelni a divat világa. Olyan albumokat kezdett el összeállítani, amelyekbe különböző divatújságokból kivágott képek kerültek, de előszeretettel varrt ruhákat a babáinak. A gyűjteménye annyira időtállónak bizonyult, hogy még a mai napig is használja őket. 1972-ben a New York-i Parsons School of Desginban kezdte meg tanulmányait, ahol rendszeresen részt vett az underground punkok megmozdulásain, itt ismerkedett meg Steven Meisel fotóssal, akivel azóta is együtt dolgoznak. A hetvenes években sportruhákat forgalmazó cégeknek dolgozott, első önálló kollekciójával 1980-ban debütált a Boutique Show-n. A meglehetősen szerény, mindössze hat darabból álló kollekció óriási siker volt, és a Macy's azonnal ráharapott az összes darabra.

www.facebook.com, http://kedaimember.com, www.strawberrynet.com, http://photobucket.com, www.teamsugar.com
Anna Sui ruháit a képgalériában találod

Az első nagy divatbemutatóját 1991-ben tartotta, a kollekcióval példaképe Coco Chanel előtt szeretett volna tisztelegni, a ruhái nagy hatással voltak olyan kortárs tervezőkre, mint például Marc Jacobs. Sokan úgy vallják, hogy Anna Sui munkásságának köszönhető a New York-i divatvilág megújulása, és az is, hogy manapság a New York-i divathét legalább annyira felkapott esemény, mint a párizsi vagy milánói. 1993-ban elnyerte a CFDA Perry Ellis Új Divattehetség-díját, ezek után pedig egyenes út vezetett a legismertebb divattervezők közé, ruháit olyan underground sztárok kezdték el hordani, mint a Smashing Pumpkins gitárosa, James Iha vagy Courtney Love, aki híressé tette a klasszikus Anna Sui-féle baby-doll ruhákat.

http://content.coutorture.com

Napjainkban olyan sztárok hordják ruháit, mint Paris Hilton vagy a Narancsvidékből ismert Mischa Barton. A ruhák mellett a tervezőnő már cipőkkel és kiegészítőkkel is foglalkozik, pár éve pedig megjelentek a piacon a kozmetikumai is, amelyek jellegzetes giccses csomagolásban kaphatóak. Az idei tavaszi-nyári szezonra a tervezőnő megmaradt az etno stílusnál, ruháira a vidám színek és a harsány minták a jellemzőek. A ruhák színes muszlinokból és harsány pamutokból készültek, a fényes és nehéz anyagok távol állnak az idei kollekciótól. A darabok mindegyike teljes mértékben hordható, bár egy kis bátorság elkél a sok szín és minta mellé, de nekünk tetszik.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés