free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Botrányhősből énekesnő

Borsa         Címkék: ajánló, énekesnő, lemez, lilyallen, pop 1 hozzászólás

Lily Allen körül az utóbbi időben csak úgy zsizsegett a bulvársajtó, botrányos életvitelével rászolgált a legkínosabb jelzőkre, új lemeze azonban igazán profi.

Lily Allen igazi XXI. századi sztárként írta be magát a popkönyvekbe, karrierjét ugyanis teljes egészében a neten kezdte, de 3 év alatt a cuki MySpace-sztárból egy botrányos életvitelű "dívává" amortizálódott. Kétséges volt, hogy bemutatkozó albuma, az Alright, Still sikere után jött nagy hírnév nem viszi-e teljesen tévútra az aranytorkú ifjú hölgyet, de úgy néz ki, Lily mégis inkább énekesnő akar lenni, mint botrányhős. Dicséretes döntés, reméljük így is marad, és nem ragad rajta a "brit Paris Hilton" gúnynév.

A 2006-os nagy sikerű Alright, Still után most itt a következő nagylemez, ami nekünk sokkal szimpatikusabb, mint az előző, túlnyomóan langyos hangvételű dalokkal teletűzdelt, stíluskereső debütalbum. A túlságosan csapongó, szétfolyós forma az It's Not Me, It's You című lemezen már nem érhető tetten, egy egységes és igazán profilba vágó nagylemez lett a végeredmény, amely nagyban köszönhető a Mark Ronsont váltó társszerző-producernek, Greg Krustinnak.

http://blog.newsok.com, EMI

Krustinnal amúgy már az első album kapcsán is dolgoztak együtt, ő jegyzi például az Alfie című slágert, de olyan bandanevek/sztárnevek is szerepelnek szerzői repertoárjában, mint a Red Hot Chili Peppers, a Flaming Lips, Beck, Gwen Stefani vagy éppen Nelly Furtado. Kurstin egy laza mozdulattal szakított az addigi spleenes házi-reggae hangzással és a nagyszájú énekespacsirtát bevezette a szolid elektropop világába. Így leírva lehet, hogy ijesztően drasztikusnak tűnik ez a váltás, de hogy jót tett a lemeznek, afelől semmi kétség. Az Alright, Still stílusa tarthatatlan lett volna egy újabb album erejéig, a frissülés pedig a Lilynek is új löketet adott.

A mindössze 23 éves énekesnő hiába tud hülyeségeket beszélni, a dalszövegei egyszerűségükben is szerethetőek. A sok lapos és közhelyes propagandahablaty helyett Lily szövegei szólnak is valamiről, néha pedig egészen szellemesek és lényegre tapintóak. Legyen szó a hírnév rózsaszín ködének - vadul aktuális - pusztító közegéről (The Fear), a drogkérdés visszásságairól (Everyone's At It), a manapság oly menő szingliség árnyoldalairól (22), a rossz kapcsolatok felszabadító szakításairól (I Could Say) vagy a tökéletes férfiakról, akik mégsem annyira tökéletesek (It's Not Fair).

http://ohsorad.com

Szövegszinten egyetlen kissé kínosnak mondható számot találunk az albumon, a már címében is beszédes Fuck You-t, amely egy bizarr rajzfilmdallamba ültetett trágár üzenet "szegény" George W. Bushnak. Sokkal-sokkal jobb lenne ez az album, ha a 8-as track nélkül jelenik meg, de még így is messze kiemelkedik a brit poppiac csajos zeneáradatából.

Lily Allen egészen furcsa jelenség, mert nincs különösebben jó hangja, itt természetesen nem arra gondolunk, hogy ne énekelne kristálytisztán - de talán ez egy főállású énekesnőnél minden esetben a minimum kéne, hogy legyen -, viszont nincs benne semmi extra, ahogyan nem is különösebben szép, és nem is különösebben okos. Mégis felkapjuk a fejünk, ha meghalljuk a dalait, és szívesebben hallgatjuk őt, mint bármelyik konkurens popvampot. És ez bizony nem a producerek érdeme, Lily olyan, mint a lány a szomszédból, aki nem fél kiénekelni magából, hogy mit érez, hogy otthagyták, becsapták, elszúrta, fél és így tovább.

http://thequietus.com

Igazi csajos lemezről van tehát szó, és nincs vele semmi dolgunk, csak élvezni. Ha nem várunk tőle sokat, akkor fog igazán ütni.

Lily Allen: It's Not Me, It's You
Kiadja: EMI
Megjelenés: 2009


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés