free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Dögunalom Londonban

Borsa         Címkék: beszámoló, divat, fashionweek, kollekció, london 0 hozzászólás

Londontól polgárpukkasztó és provokatív bemutatókat vártunk. Vivienne Westwoodban csalódtunk, a Giles bemutatóján pedig a túlélésért küzdöttünk.

Lassan sikerül felvennünk a lépést a fashion weekek forgatagával, rohanás egyik rendezvényről a másikra, jegyzetelés, vigyorgás, és még mindig szendvics az ebéd, arról pedig már régen lemondtunk, hogy városnézésre induljunk. A múlt héten Londonban jártunk, és a változatosság kedvéért ismét fashion weeken. A New York-i bemutatók nagy része is színes volt és változatos, de a nagy durranást a londoni fashion weektől vártuk, hiába, ugyanis a mostani divathét bemutatói igencsak komorra sikerültek, és olyan is akadt, amely kimondottan lehangoló volt. Beszámolónk következik.

Az első, Borsamunkatárs által megtekintett rendezvény Vivienne Westwood bemutatója volt, a lassan matuzsálemi korban lévő tervezőnő bemutatója a korábbiakhoz képest igencsak visszafogottra sikeredett. Elmaradt a várt polgárpukkasztás és a fergeteges hangulat is, szó sincs arról, hogy unalmas lett volna a bemutató, de csakúgy, mint Párizsban Gaultier esetében, itt is valami nagyobb durranást vártunk. A ruhák ugyan színesek és különleges szabásvonalúak voltak, de egyetlen, igazán meghökkentő, amolyan hamisítatlan westwoodos darabbal sem találkoztunk.

http://content.coutorture.com
Vivienne Westwood és a többiek

Az egyetlen meglepetést egy igazán korosodó modell okozta, aki sehogy sem illet képbe a sok vékony és szemtelenül fiatal manöken közé, lehet hogy a gazdasági válság már a kifutók világát is elérte, és az anyagok helyett modelleken spórolnak a tervezők?! A kollekcióra a vidám, de mégis Westwoodhoz képest visszafogott színek és a csíkos valamint kockás anyagok voltak jellemzőek. Kedvenc darabunk egy kék és sötétzöld csíkos kosztüm volt, amelyet a tervezőnő egy piros-fehér-kék csíkos felsőrésszel kombinált, bár nekünk eszünkbe nem jutna egy ilyen merész összeállítás, mégis ebben az esetben működőképesnek tűnt az házasítás. Szerettük még a bő szabású, a nyolcvanas éveket idéző kötött garbós ruhát is, amelyet mi fekete és vastag harisnyával tudnánk a leginkább elképzelni, de a kék csíkos inggel is jól mutatott.

A második bemutató az Aquascutum őszi–téli kollekciója volt, ami tényleg kellemes meglepetés volt, főleg, hogy Vivenne Westwood után kicsit elkeseredtünk, a ruhák itt sem voltak túlságosan feltűnő vagy vagány darabok, azonban be kell látnunk, hogy nem várhatjuk egy ready-to-wear kollekciótól ugyanazt, mint a Párizsban az haute couture bemutatóktól. Az Aquascutum kollekciójából egyértelműen kiderült, hogy az A vonaltól idén ősszel már illik búcsút venni, és visszatér a sokkal nőiesebb derékszabás.

http://content.coutorture.com
Aquascutum

Abszolút kedvencünk egy fehér nagy masnis blúz és egy kockás nadrág volt, ami kísértetiesen hasonlított egy, a mamánk szekrényéből ismert darabra, mivel azonban semmi bajunk a hetvenes évek divatjával, így egyáltalán nem bántuk a hasonlóságot. A másik meglepetésünk az volt, hogy a kockák a korábbi híresztelésekkel ellentétben nem mennek ki a divatból még idén télen sem, azonban a tavalyi kavalkád után most már nem lesz jó ötlet keverni a különböző méretű és színű kockákat.

www.wwd.com
Giles

A programunk, egy nappal később ugyan, de a Giles bemutatójával folytatódott, és szégyelljük ugyan bevallani, de ennél a bemutatónál arra gondoltunk, hogy bár a városnézést választottuk volna. A ruhák egy része mutatós volt ugyan, de a pillanatnyi jóérzésünket minden egyes esetben tönkretette egy-egy elrettentő kinézetű modell látványa. Értjük mi, hogy London a bohém tervezők hazája, de ez a bemutató már a mi tűrőképességünket is meghaladta, először azt hittük, hogy az a koncepció, hogy még a kimondottan szép modelleket is elcsúfítsák, azonban Jessica Stam és Mihalik Enikő esetében nem volt semmilyen visszás érzésünk, ezért aztán borult az elméletünk. Ebben az esetben nem tudunk kedvenc ruháról beszélni, mivel egy idő után már nem is igazán tudtunk a kreációkra figyelni, ugyanis a női ruhába bújt férfi modelleknél teljesen elvesztettük a fonalat. Nem értettük a lámpaernyő alakú bőrszoknyát és a férfiaknak szánt fűzőt sem, lehet hogy a mi hibánk, de nekünk egyszerűen nem jött be a kollekció egyetlen darabja sem.

http://content.coutorture.com
Paul Smith

Ezek után Paul Smith bemutatóján már semmi jóra nem számítottunk, ugyanis az addig megtekintett három bemutató közül csak eggyel voltunk maradéktalanul megelégedve. Mivel különlegesebb elvárások nélkül érkeztünk, így nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy élveztük a bemutatót, szerettük a ruhákat, bár inkább hasonlítottak egy nőkből álló hadsereg tisztjeinek formaruháira, mint utcai viseltekre. Paul Smith saját bevallása szerint az idei kollekciójában a klasszikus brit daraboké volt a főszerep, ilyen a hagyományos őszi viselet a parka, az angol rózsaminta és a klasszikus tweed szövet. A tervező a klasszikus fazonokat és mintákat élénk színekkel és vidám kiegészítőkkel dobta fel, amelytől a kollekció darabjai kísértetiesen hasonlítottak egy mesefilm jelmeztárára, de mi teljes mértékben meg voltunk velük elégedve, főleg a Giles lehangoló ruhái után.

http://content.coutorture.com
House of Holland

A hivatalos programunk utolsó rendezvénye a House of Holland bemutatója volt, ami a maga vidám és színes ruháival feltette az i-re a pontot. A csíkos szettek közül ugyan csak néhányról tudnák teljes meggyőződéssel állítani, hogy hordható, mégis összességében tetszettek a vidám összeállítások, régen láttunk olyan bemutatót, ahol a nadrágtól elkezdve egészen a harisnyáig és a cipőig minden harmonizál egymással. A színek ugyan nem a megszokott őszi és téli árnyalatok voltak, de mi titkon reménykedünk abban, hogy vidám kékek és zöldek még ha lassan is, de hozzánk is elérnek.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés