free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Jóban rosszban, sminkben-hajban

Borsa         Címkék: frizura, kritika, smink, sorozat, tévé 4 hozzászólás

A magyar sorozatok ruhái után Borsasminkes és Borsastylist a sminkeket és a frizurákat is kivesézte. Ismét győzött Magdi néni, a többieken még van mit javítani.

Tökéletes smink és precízen beállított frizura, a külföldi sorozatokat ez jellemzi, a ruhatármustra után Borsasminkes és Borsastylist összeültek, hogy kivesézzék nálunk mi a helyzet smink- és hajügyben sorozatfronton. A szabály szerint most is ugyanaz elé a sorozat elé ültek le, megnézték a Jóban rosszbant, a Barátok köztet az Életképeket, sőt a Tűzvonalbant is. Volt sorozat, amelyik sminktéren vérzett el, egy másiknak pedig a hajak ügyében van még mit tanulni a külföldi kollégáktól, és legnagyobb meglepetésünkre volt köztük olyan is, amelyik esetében nem találtunk szarvashibákat.

Tűzvonalban

Ennél sorozatnál a ruhák terén nem igazán tudtunk mibe belekötni, ugyanis a szappanopera rendőrökről szól, és ennek megfelelően egyenruhában láthatjuk őket szinte végig, de akkor sincsen, amikor civil szereplőket mutatnak. Legnagyobb meglepetésünkre a Tűzvonalban smink és frizurák terén is rendben van, a rendőrnőknek nincsen agyonondolált, természetellenesen "megcsinált" haja, az általunk megtekintett epizódban egyszerűen csak lófarokba kötötték a hajukat, és még arról is gondolkodtak, hogy néhány tincs az életszerűség kedvéért hanyagul kilógjon.

www.tuzvonalban.com

A sminkkel sem volt gondunk, ugyanis egyetlen olyan szereplőt sem találtunk, aki túl lett volna vakolva, nem voltak túlságosan élénk színek és valótlanul tökéletes szemsatírozás sem, úgyhogy összességében ezzel a sorozattal meg voltuk elégedve.

Életképek

Bár Horváth Ádám sorozatával kapcsolatban az a gyanúnk, hogy a szereplők egy része a saját ruhájában játszik, mégsem volt megbocsáthatatlan problémánk ruhatéren, smink- és frizuratéren próbáltunk ugyan belekötni a sorozatba, de nem ment.

www.pluszportal.ro

A hajak és a sminkek teljesen helyénvalónak bizonyultak, a nagy szappanopera-mustra alatt úgy vettük észre, hogy a kritikus pont általában a fiatalabb szereplők frizurája és make-upja, azonban ebben az esetben nem találtunk kifogásolni valót, egyszerű, látszólag könnyen elkészíthető hajak és leheletnyi finom sminkek jellemzik a sorozatot. Úgyhogy a magyar királyi tévé eddig kettőből két pontot gyűjtött be, gratulálunk neki.

Barátok közt

Ezzel a sorozattal kapcsolatban nem voltak illúzióink, már a ruhák terén is csúnyán elvéreztek a Barátok, ezért sminkek és frizurák terén sem jósoltunk nekik nagy jövőt. Magdi néni ismét megnyerte a házi versenyünket. Nála a haj és a smink is rendben volt, szemben a ruhái miatt igencsak lepontozott Kingával, akinek a sminkjébe nem igazán tudunk belekötni, de a haja már hagy kívánnivalót maga után, a pultos kisasszony frizurája ugyanis minden esetben gondosan ki van találva, minden tincs a helyén van, amivel még semmilyen gondunk nem lenne, de ezt az aprólékosan kitalált hajszerkezetet a sorozat fodrászai minden esetben egy ormótlan műanyag csattal rögzítik. Nekünk valahogy nem áll össze a kép, ugyanis mi csak akkor rakunk a hajunkba ilyen műanyag csatot, ha nincs időnk a frizuránkkal bíbelődni, egyszerűen összefogjuk, és megyünk. Lehet, hogy Kinga sorozatbeli személyiségének szerves részét képezi a műanyag hajcsat?

http://t-hometv.hu, http://baratokkozt.fan-site.hu, http://217.113.61.164/baratokkozt

Sminkben az igazi kincs Noémi, aki középiskolás kora ellenére mindig vastagon be van vakolva, nappali sminknek a fekete satír elég merész húzás, márpedig az emósnak öltöztetett lányt másban nem igazán látjuk, de hordhatatlanra vágott haja is tökéletes ellenpélda a hasonló korú lányok számára. De az egyik legfiatalabb szereplő, Vanda sminkje sem igazán nyerte el a tetszésünket, ugyanis egyszerűen nem fér a fejünkbe, hogy egy fiatal kamaszlánynak miért kell ennyire erős és hangsúlyos szemeket festeni. A sorozat menő és kőkemény üzletasszonya, Klaudia sminkje is hagy némi kívánnivalót maga után, ugyanis valamiért a szappanopera sminkesei nem igazán tudnak mit kezdeni a színésznő szem alatti karikáival és hatalmas táskáival, ezért mi a budai villában lakó Klaudiát mindig nyúzottnak és fáradtnak látjuk.

Azonban az igazi kedvencünk a Berényi testvérpár, András és Miklós akiknek a frizurája miatt szerintünk elkélne egy 18-as karika a jobb alsó sarokba. Az még hagyján, hogy András haja a 1972-t és a nagyapánkat idézi, de Miklós középen elválasztott gombafrizurájára már csak nagyon nehezen találunk szavakat, értjük mi, hogy a menő vállalkozó kopaszodik, de vajon pár évvel később, a kopasz fejtetőre fésülik a megmaradt és hosszúra hagyott néhány hajtincset?

Jóban rosszban

A Barátok közt és a Jóban rosszban nagyjából egy szinten van haj és smink téren. Itt az abszolút kedvencünk Pongrácz Barbara akinek a haja minden egyes epizódban úgy néz ki, mintha vasalás helyett a fodrászok áramot vezettek volna bele, de a sorozatbeli unokanővére Dr. Ponrácz Réka sincsen jobb helyzetben a drótszerű teljesen sprődnek tűnő hajával.

www.tv2.hu

De még ő sincs annyira rossz helyzetben, mint a Judit főnővér, akinek a haja természetellenesen szőkére van festve és az esetek nagy részében fél centis lenövése van, és akkor a töredezettnek tűnő kiszáradt hajvégekről nem is beszéltünk. A másik kedvenc frizuránk Csillagút polgármesterének a haja, amely minden esetben gondosan be van csavarva, és mivel a szerepe szerint a Lenkét alakító Vándor Éva állandó rohanásban van, így nem fér a fejünkbe, hogy mikor jut ideje ilyen gondosan becsavarni, vagy becsavartatni a haját.

A sminken nincsen túl sok kritizálni valónk, egyetlen szereplőtől eltekintve: Gregor Bernadett, azaz Anett sminkje ugyanis minden esetben túlságosan erősre sikeredik, értjük mi, hogy a színésznő nem tud létezni erős szemfestés nélkül, de azért nappali sminket kicsit túlzásnak érezzük, az omlásveszélyről már nem is beszélve.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés