free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Jóban rosszban, sminkben-hajban

Borsa         Címkék: frizura, kritika, smink, sorozat, tévé 4 hozzászólás

A magyar sorozatok ruhái után Borsasminkes és Borsastylist a sminkeket és a frizurákat is kivesézte. Ismét győzött Magdi néni, a többieken még van mit javítani.

Tökéletes smink és precízen beállított frizura, a külföldi sorozatokat ez jellemzi, a ruhatármustra után Borsasminkes és Borsastylist összeültek, hogy kivesézzék nálunk mi a helyzet smink- és hajügyben sorozatfronton. A szabály szerint most is ugyanaz elé a sorozat elé ültek le, megnézték a Jóban rosszbant, a Barátok köztet az Életképeket, sőt a Tűzvonalbant is. Volt sorozat, amelyik sminktéren vérzett el, egy másiknak pedig a hajak ügyében van még mit tanulni a külföldi kollégáktól, és legnagyobb meglepetésünkre volt köztük olyan is, amelyik esetében nem találtunk szarvashibákat.

Tűzvonalban

Ennél sorozatnál a ruhák terén nem igazán tudtunk mibe belekötni, ugyanis a szappanopera rendőrökről szól, és ennek megfelelően egyenruhában láthatjuk őket szinte végig, de akkor sincsen, amikor civil szereplőket mutatnak. Legnagyobb meglepetésünkre a Tűzvonalban smink és frizurák terén is rendben van, a rendőrnőknek nincsen agyonondolált, természetellenesen "megcsinált" haja, az általunk megtekintett epizódban egyszerűen csak lófarokba kötötték a hajukat, és még arról is gondolkodtak, hogy néhány tincs az életszerűség kedvéért hanyagul kilógjon.

www.tuzvonalban.com

A sminkkel sem volt gondunk, ugyanis egyetlen olyan szereplőt sem találtunk, aki túl lett volna vakolva, nem voltak túlságosan élénk színek és valótlanul tökéletes szemsatírozás sem, úgyhogy összességében ezzel a sorozattal meg voltuk elégedve.

Életképek

Bár Horváth Ádám sorozatával kapcsolatban az a gyanúnk, hogy a szereplők egy része a saját ruhájában játszik, mégsem volt megbocsáthatatlan problémánk ruhatéren, smink- és frizuratéren próbáltunk ugyan belekötni a sorozatba, de nem ment.

www.pluszportal.ro

A hajak és a sminkek teljesen helyénvalónak bizonyultak, a nagy szappanopera-mustra alatt úgy vettük észre, hogy a kritikus pont általában a fiatalabb szereplők frizurája és make-upja, azonban ebben az esetben nem találtunk kifogásolni valót, egyszerű, látszólag könnyen elkészíthető hajak és leheletnyi finom sminkek jellemzik a sorozatot. Úgyhogy a magyar királyi tévé eddig kettőből két pontot gyűjtött be, gratulálunk neki.

Barátok közt

Ezzel a sorozattal kapcsolatban nem voltak illúzióink, már a ruhák terén is csúnyán elvéreztek a Barátok, ezért sminkek és frizurák terén sem jósoltunk nekik nagy jövőt. Magdi néni ismét megnyerte a házi versenyünket. Nála a haj és a smink is rendben volt, szemben a ruhái miatt igencsak lepontozott Kingával, akinek a sminkjébe nem igazán tudunk belekötni, de a haja már hagy kívánnivalót maga után, a pultos kisasszony frizurája ugyanis minden esetben gondosan ki van találva, minden tincs a helyén van, amivel még semmilyen gondunk nem lenne, de ezt az aprólékosan kitalált hajszerkezetet a sorozat fodrászai minden esetben egy ormótlan műanyag csattal rögzítik. Nekünk valahogy nem áll össze a kép, ugyanis mi csak akkor rakunk a hajunkba ilyen műanyag csatot, ha nincs időnk a frizuránkkal bíbelődni, egyszerűen összefogjuk, és megyünk. Lehet, hogy Kinga sorozatbeli személyiségének szerves részét képezi a műanyag hajcsat?

http://t-hometv.hu, http://baratokkozt.fan-site.hu, http://217.113.61.164/baratokkozt

Sminkben az igazi kincs Noémi, aki középiskolás kora ellenére mindig vastagon be van vakolva, nappali sminknek a fekete satír elég merész húzás, márpedig az emósnak öltöztetett lányt másban nem igazán látjuk, de hordhatatlanra vágott haja is tökéletes ellenpélda a hasonló korú lányok számára. De az egyik legfiatalabb szereplő, Vanda sminkje sem igazán nyerte el a tetszésünket, ugyanis egyszerűen nem fér a fejünkbe, hogy egy fiatal kamaszlánynak miért kell ennyire erős és hangsúlyos szemeket festeni. A sorozat menő és kőkemény üzletasszonya, Klaudia sminkje is hagy némi kívánnivalót maga után, ugyanis valamiért a szappanopera sminkesei nem igazán tudnak mit kezdeni a színésznő szem alatti karikáival és hatalmas táskáival, ezért mi a budai villában lakó Klaudiát mindig nyúzottnak és fáradtnak látjuk.

Azonban az igazi kedvencünk a Berényi testvérpár, András és Miklós akiknek a frizurája miatt szerintünk elkélne egy 18-as karika a jobb alsó sarokba. Az még hagyján, hogy András haja a 1972-t és a nagyapánkat idézi, de Miklós középen elválasztott gombafrizurájára már csak nagyon nehezen találunk szavakat, értjük mi, hogy a menő vállalkozó kopaszodik, de vajon pár évvel később, a kopasz fejtetőre fésülik a megmaradt és hosszúra hagyott néhány hajtincset?

Jóban rosszban

A Barátok közt és a Jóban rosszban nagyjából egy szinten van haj és smink téren. Itt az abszolút kedvencünk Pongrácz Barbara akinek a haja minden egyes epizódban úgy néz ki, mintha vasalás helyett a fodrászok áramot vezettek volna bele, de a sorozatbeli unokanővére Dr. Ponrácz Réka sincsen jobb helyzetben a drótszerű teljesen sprődnek tűnő hajával.

www.tv2.hu

De még ő sincs annyira rossz helyzetben, mint a Judit főnővér, akinek a haja természetellenesen szőkére van festve és az esetek nagy részében fél centis lenövése van, és akkor a töredezettnek tűnő kiszáradt hajvégekről nem is beszéltünk. A másik kedvenc frizuránk Csillagút polgármesterének a haja, amely minden esetben gondosan be van csavarva, és mivel a szerepe szerint a Lenkét alakító Vándor Éva állandó rohanásban van, így nem fér a fejünkbe, hogy mikor jut ideje ilyen gondosan becsavarni, vagy becsavartatni a haját.

A sminken nincsen túl sok kritizálni valónk, egyetlen szereplőtől eltekintve: Gregor Bernadett, azaz Anett sminkje ugyanis minden esetben túlságosan erősre sikeredik, értjük mi, hogy a színésznő nem tud létezni erős szemfestés nélkül, de azért nappali sminket kicsit túlzásnak érezzük, az omlásveszélyről már nem is beszélve.


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés